Vilken ära och så roligt att Rotary Malmö Öresund blev Årets TRF-Rotaryklubb för andra året i rad! President Claus Vigsö och past president Eva Albihn var överlyckliga när de fick ta emot diplom och standar vid senaste sändningen av Wednesday Night live! Båda var både glada och stolta över att få ta emot två fantastiska utmärkelser av vår distriktsguvernör Ulf Bingsgård. Vi fick nämligen utmärkelser för att vi både är den klubb som bidragit mest till End Polio Now och till TRF; Rotary Foundation, under verksamhetsåret 2021/2022.

 

– Denna underbara känsla vill vi förmedla till er och säga tack till alla er som bidragit genom att ta lotter vid våra lotterier, genom att köpa fina korrespendenskort, genom att köpa pennor och halsdukar och genom att vara månadsgivare. Det är alla ni i klubben som bidragit till dessa fantastiska utmärkelser och den uppmärksamhet vi fick, säger Calus Vigsø och Eva Albihn när de tog emot utmärkelserna.

Ni kommer säkert ihåg att vi även i fjol fick utmärkelse som ”bästa klubb” eller kanske vi ska säga distriktets mest generösa klubb när det gäller att skänka pengar till TRF. Det blir lätt lite vanebildande eller hur? Nu ska ni klubbmedlemmar missförstå oss rätt. Det handlar nämligen inte om utmärkelserna i sig. Visst ger det en euforisk känsla att som företrädare för vår klubb få dela  glädjen över detta resultat och det uttryck som visas i form av diplom och vimpel. 

Den allra djupaste och mest magiska känslan handlar dock inte om utmärkelser utan om att vi gör skillnad! Vi bidrar till att utrota polio och vi bidrar till TRF:s viktiga arbete som kan handla om att borra brunnar, rädda flickor från övergrepp, ge barn rätt till utbildning och en framtid eller som hos oss i Rotary Malmö Öresund bidrar till att barn med läpp- käk- och gomspalt i Vietnam får en framtid som andra barn. 

Visst önskar vi oss utmärkelser även under detta verksamhetsår som bevis på att vi gör skillnad! 

Eva Albihn och Claus Vigsö