På tisdag den 19 maj kl 19 får vi höra Eva Albihn berätta om vad hon har i handväskan...
Eva är socionom i botten men har i hela sitt liv varit besjälad av bildning allmänbildning och utbildning. Under nästan hela hennes yrkesverksamma liv har hon arbetat inom kultur och i skolans värld som förvaltningschef.
- Det som jag tycker varit det viktigaste är att få eleverna att göra sitt allra bästa i skolan, då har jag som ledare uppnått målen som krävs för unga människors framtid. När eleverna lämnar skolan ska de ha förutsättningar att kunna välja, oavsett om det handlar om vidare studier eller direkt till ett jobb, säger Eva som har jobbat med dessa frågor ur ett ledningsuppdrag.
Efter att gått i pension hade Eva inte funderat över att fortsätta inom utbildningsväsendet. Därför blev hon glatt överraskad över att bli tillfrågad som rektor för Sverige ridgymnasium utan att själv rida häst. Alla samtalen med elever och deras föräldrar har inspirerat henne. Men hennes uppdrag var inte att träna hästarna utan att se till att eleverna gjorde så bra som möjligt ifrån sig för en examen som öppnade nya möjligheter för dem.