Posted by Kim Hall on nov 29, 2018

Många nyfikna kom fram och undrade vilka de blåklädda personerna var med Rotarylogga på bröstet när Malmö-Öresund RK under två lördagar i oktober och november delade ut flyers om sin klubb och Rotary generellt till ICA Malmborgs kunder.

– Många tror att Rotary är en hemlig organisation medan andra visste ingenting om Rotary. Sedan fanns det dem som varit Rotarianer på annan ort eller som funderat på att engagera sig nu när barnen blivit vuxna. Så reaktionerna skiftade, men för oss var det bra att visa upp att vi har en Rotaryklubb i Limhamn och att man är välkommen att besöka oss, säger Eva Martinson, ansvarig för medlemskommittén och initiativtagare till eventet.

Det var i samband med en RLI-utbildning som Eva fick idén sedan en klubb i Vellinge hade gjort ett liknande event på Toppen i Höllviken.

– För oss var det viktigt att synas och presentera Rotary för dem som inte vet att vi finns. Samtidigt blev vi en väckarklocka för dem som tänkt komma men nu när de såg oss lovade att komma, säger Eva med ett leende.

Att alla var klädda i keps och t-shirt med Rotarylogga förstärkte marknadsföringen av Rotary.

– Det är vår uniform. Vi syntes och folk frågade om vilka vi var och när Rotary egentligen startade, vad vi gör och hur blir man medlem. Finns det pensionärsrabatt? Nej, svarade Eva.