President Eva Albin har ordet; Kära medlemmar i Rotary Malmö Öresund! Jag hoppas att ni alla haft en riktigt skön och avkopplande sommar och semester och är fyllda av energi inför det nya verksamhetsåret i vår klubb. För flera av er har avkopplingen kombinerats med arbete i våra kommittéer. Jag vet att den internationella kommittén börjat smida planer för att göra skillnad och programkommittén har redan flera intressanta föredrag inbokade inför hösten. Så vill jag naturligtvis nämna Moment 22. Det är ett ständigt pågående arbete som inte tar semester. Behoven finns även under sommaren, kanske t o m extra då. Så har flera av er trotsat värmen och haft trevlig samvaro på tisdag eftermiddagar med promenad runt Ön och avslutande ”picnic”. 

Listan på vad som vi gjort i klubben under sommaren kan säkert göras längre men jag hoppas vi är många som ses snart och kan berätta om vad som är på gång. För mig som ny president är jag så glad för den input jag fått om vårt engagemang i både lokala och internationella frågor. Tänker på mitt motto ”Vi gör skillnad lokalt och globalt”. Redan i nästa vecka har den nya styrelsen sitt första styrelsemöte och efter detta kommer fakturorna på medlemsavgiften att skickas ut. Blir riktigt glad av att höra att många efterlyst denna.

Rotaryårets första klubbmöte äger rum den 24 augusti på Malmö Arena Hotell. Jag hoppas att se riktigt många av er då. Det blir en riktig rivstart med Therése Cedergren, journalist som bland annat arbetat för TV4. Vill flagga för att vi kanske drar lite över tiden och hoppas att det är ok för er. Misstänker att det är många frågor till Therése men jag ska göra mitt bästa för att vi inte ska dra iväg för långt efter kl 20:00. Innehållet i våra klubbmöten är i stort klara fram tills i början av november. Något återstår att få bekräftat, så jag ska inte skriva om dessa just nu. Men; ett möte som jag hoppas få extra stor anslutning är när vi träffar vår vänklubb den 5 oktober. Mer om detta på hemsidan! 

Så måste jag vara lite ”tråkig”. Vi är sannolikt vaccinerade två gånger allihop. Men ändå uppmanar jag till att vi tänker på att hålla ett vettigt avstånd både när vi ses i foajén och när vi sitter i konferensrummet. Vi kan väl spara ”kramkalaset” en liten tid till?

Jag hoppas vi kan hjälpas åt att hålla oss ajour med de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten ger. Jag ska göra mitt bästa för att vara uppdaterad. Vi hoppas naturligtvis att vi nu kan fortsätta att träffas igen, få lyssna på intressanta föredrag och inte minst göra skillnad. Men; vi får nog ändå ha i ”bakhuvudet” att det kan bli en period av möten på zoom igen och ha beredskap för detta. Då tänker jag att detta klarar vi eftersom vi gjort det förut.

Det ska bli så roligt att ses igen den 24 augusti. Tänk - bara knappt två veckor dit! Gå nu in på hemsidan och anmäl er!

Välkomna och väl mött!

Eva Albihn