Som ni kanske redan vet så har Hugo kommit hem från Canada, han landade på Påskafton. Hugo fick förfrågan redan i mitten av mars om han ville åka hem pga Corona, men ville gärna stanna kvar resten av tiden även om skolan stängts och alla resor inställda. Vad jag har förstått från Rebecca, Hugo’s mamma, så var det Rotary i Canada som ville att Hugo skulle åka hem, Hugo själv blev mycket besviken. Dasha och jag (Marie Seimertz Kristensen) har en del kontakt och ses då och då. Januari flyttade Dasha till Kävlinge, efter att ha bott i Oxie sen hon kom till Sverige. Dasha var lite nervös för flytten men hade lärt känna familjen Wallen innan flytten, vid olika events. 
Dasha och Julie myser i varandras sällskap!
 
 
Karsten och jag (Marie) hälsade på familjen i Kävlinge, för att se hur Dasha bodde och träffa och lära känna värdfamiljen - vi hade en mycket trevlig förmiddag tillsammans. 
Dasha var mycket glad för att bo hos familjen Wallen och uppskattade att få en ny lillasyster och utflykterna med familjen, till bland annat Göteborg och Konstmuseumet Louisiana i Humlebæk. 
Dessvärre så blev Dasha’s Rotary Kiruna resa i mars inställd och därefter också en resa till London och Paris under påsken, tillsammans med 2 andra utbytesstudenter och värdfamiljen Jensen.
 
Under tiden med att det har blivit värre med Corona så har jag sms en del med Dasha för att höra hur hon har det, om hon är orolig och om hon gärna vill åka hem. Dasha trivs väldigt bra med sina värdfamiljer, Rotary, skolan och hennes liv i Sverige och vill inte åka hem, även om skolan är stängd och inte så mycket aktiviteter längre. Dasha vill gärna gå färdigt i skolan och få med sig hela året i Sverige.
 
Dasha flyttade till sin tredje värdfamilj i början av april, till Åkarp och familjen Jensen. Dasha skrev till mig några dagar innan påsk att hon var så ledsen och besviken, hennes föräldrar hade blivit kontaktade av amerikanska myndigheter om att dem rekommenderade att alla utbytesstudenter bör åka hem och det ville Dasha’s föräldrar också. Vi skrev mycket fram och tillbaka om att hon bör prata med sina föräldrar igen och berätta hur hon har det, och eventuellt prata med Astrid Avenberg-Rosell / Utbytesansvarig i Distriktet om sina möjligheter att stanna. På påskafton skrev Dasha till mig att hon pratat med sina föräldrar och dem blivit eniga om att Dasha kunde stanna, hon var så glad, de bästa nyheterna hon kunde få på sin födelsedag. Dasha fyllde 17 år på påskafton. Födelsedagen firades med en liten utflykt till Malmö med värdfamiljer och Nana-ho, utbytesstudent från Japan.
 
Julie och jag hälsade på Dasha och hennes nya familj, Jensen i Åkarp, på Annandag påsk, för fika och fira Dasha. Vi hade köpt en födelsedagspresent från Rotary och oss men som inte blivit leverad i tid. Lördagen efter bjöd vi ut Dasha på en tjejmiddag på restaurangen Pincho’s i Malmö. Vi gav presenten som vi hade köpt från Rotary och oss - en Fjällräven ’Kånken’ ryggsäck - Dasha blev så glad och tackar så mycket för den fina presenten!! ’Kånken’ är mycket populär bland utbytesstudenter och en typisk svensk bra produkt och användbar, därav valet 😉😃
Sänder med några bilder från vår tjejmiddag tillsammans.
 
I vårt distrikt finns endast en utbytesstudent kvar och det är Dasha.
Nana-ho från Japan har precis åkt hem och Alyssa från USA, Erin från Canada och Abigale från USA åkte hem redan i slutet av mars månad. 
Dasha är så glad att hon får lov att stanna kvar i Sverige, även om hon inte vet exakt när hon kan åka hem. De saker som hon uppskattar mest är både stora som små - hur välkommen hon känner sig, tycker om sina värdfamiljer och hur Rotary har tagit emot henne, skolan, friheten, naturen, maten och fika.  
Familjen Jensen har lovat att hon kan bo hos dem så länge hon vill, och hon är också alltid välkommen att bo hos oss tills det är dags att åka hem.
 
Ha det så bra & hör gärna av er om ni har frågor!
 
Kram,
Marie