Kontakt: Kim Hall
Malmö Arena Hotel Hyllie
Hyllie Boulevard 12
Malmö,

När en person blir allvarligt sjuk läggs all fokus på den sjuka medan anhöriga som stöttar och försöker att få vardagen att fungera, både för den sjuka och sig själv, glöms bort eller tas för given. Ibland blir bördan så tung att den anhörige inte orkar. Då finns Anhörig i Malmö, en ideell förening sprungen ur Anhörigas Riksförbund, som är till för de anhöriga. I mars 2020 bildades den ideella föreningen Anhörig i Malmö av Camilla Nyman och Carina Johanzon vars föräldrar hade Alzheimer respektive MS i många år. Nu kommer Camilla och Carina till Rotary Malmö-Öresund för att dela med sig av sina erfarenheter och berätta om vad Anhörig i Malmö kan göra för alla anhöriga som känner igen sig i situationen.