Contact: Kim Hall
Hyllie Arena Hotel

Den 30 augusti satte sig Claes Rönnqvist upp på sin cykel för att cykla halva Sverige i syfte att samla in 50 000 kr till End Polio Now - Rotarys genom tiderna största projekt som tog sin början för mer än 30 år sedan. Förhoppningen var att dels samla in pengar till polio-utrotningen, dels marknadsföra Rotary som den världsorganisation som det är. Men hur gick det? Claus Rönnqvist kommer till Rotary Malmö-Öresund för att berätta om sin cykelfärd, varför han gjorde det och hur han fick in. I många år kunde vi höra att det fanns endast ett poliofall i Pakistan och ett i Afghanistan kvar. Men de senaste rapporterna från WHO visar att antalet poliofall har ökat till 18. Denna utveckling måste stoppas och det är med Rotarys insats som vi kan vara en del i detta arbete.