Publicerad av Kim Hall den maj 15, 2019
Nätverket Live bjuder in till Frukost och morgonkonsert. 

ONSDAGEN DEN 29 MAJ KL 07.15-08.45 MALMÖ LIVE KONSERTHUS

Med musiken som utgångspunkt utvecklar vi möten och samverkansformer mellan kultur och näringsliv. Nu hälslar vi dig välkommen till en energigivande morgonstund på Malmö Live där både mötet och stunden i konsertsalen ger dig den bästa starten på dagen.
Ta med dig arbetskamrater och kunder.

Varmt välkommen!

Eva Claeson
Malmö Live Konserthus AB
 
telefon: 0708-94 35 37
 

07.15 FRUKOST MED GIRLPOWER

2019 är det 100 år sedan Sveriges riksdag röstade ja till kvinnlig rösträtt i Sverige.
På frukostscenen samtalar Malmö kommuns ordförande Katrin Stjernfeldt Jammeh och Malmö Lives programchef Karin Karlsson om vilka utmaningar och möjligheter kvinnor har idag och hur kvinnors rättigheter stärks och på konsertsalscenen spelar Kvinnoorkestern som lyfter fram kvinnokraften inom musiken och konsten.

08.15-08.45 KONSERT MED KVINNOORKESTERN

Kvinnoorkestern samlades för första gången i augusti 2018. Orkestern har sitt hemsäte i Malmö och består just nu av 13 professionella klassiska musiker.
Kvinnoorkestern lyfter kvinnliga kompositörer som spelas alltför sällan Att hitta passande repertoar i sig är en utmaning då historiens kvinnliga kompositörer begränsades avsevärt av de former de tvingades anpassa sig till, ”Kvinnans musik skulle spelas som underhållning i hemmet vid diverse tillställningar”, och var därför ofta skriven för små ensembler. Genom att välja ytterst noggrant och anpassa musiken för orkestern vill man låta musiken klinga i större utsträckning, och fortsätta den kamp som flera århundrade av skapande kvinnor har bedrivit. Detta görs inte som en kvotering för sakens skull, utan för att musiken förtjänar det.

Konserten är en del av serien (Paus), ett utrymme för stillhet, eftertanke och återhämtning innan arbetsdagen tar fart.

OSA SENAST 22 MAJ eva.claeson@malmolive.se, 0708–94 35 37Bjud gärna med någon från ditt företag som är intresserad. Vänligen meddela om du har eventuella matallergier.

Jesper Larsson, VD