Visste du att vi i Malmö hade en kapten som var den förste svensken som seglade Jorden runt på 1850-talet. Han bodde på Gamla Väster i Malmö och har bidragit med många klenoder till Nationalmuseum i Stockholm bland annat. Under hela Charlotte Röings barndom fick hon höra om denna legendariska sjökapten som var endast 24 år när han med åtta mans besättning for till England och sedan Australien för att frakta gods på de sju haven. Tisdagen den 13 oktober kl 18-20 berättar Charlotte Röing mer om denna modiga man.

Kapten Nils Werngren var den förste svensk som 1839-1841 seglade runt Jorden under svensk flagg. Nu har Charlotte Röing  skrivit en bok om äventyraren och pionjären, som var hennes farmors morfar. Nils Werngrens familj bodde på det vi idag kallar Gamla Väster, i ett litet hus på Gråbrödersgatan i Malmö. Hans far Christian Werngren var coopverdikapten, kapten i handelsflottan och senare lotsålderman, så sjölivet fanns redan naturligt för Nils.

I sju år höll Charlotte på att samla information och att skriva boken. Ju mer hon läste om Nils Werngren desto mer fascinerad blev hon.

Missa inte detta tillfälle!