Publicerad av Kim Hall den nov 27, 2019
story-thumbnail
Gert Tornberg har i många år jobbat på Svt som studioman. Han har även arrangerat Git Gay galan tio år på Nöjesteatern dit kända artister uppträdde. Vid varje tillfälle delades Git Gay-stipendiet ut till en ett par artister som uppträdde i Git Gays anda. Bland dessa kan nämnas Björn Skifs, Eva Rydberg, Marianne Mörck, Jan Malmsjö, Sanna Nielsen och René Miro och många fler. Nu kommer Gert Tornberg den 10 december, på Nobeldagen, till Rotary Malmö-Öresund för att berätta om sitt liv och mötet med allt från kåkfarare till president.
storytelling trivsel
Read more
Allt från kåkfarare till presidenter Kim Hall 2019-11-26 23:00:00Z 0 storytelling,trivsel
Publicerad av Kim Hall den nov 27, 2019
story-thumbnail
Karin Andersson beviljades ansvarsfrihet för sitt presidentår 1 juli 2018- 30 juni 2019 vid årsmötet i Malmö-Öresund Rotaryklubb som ägde rum tisdagen den 26 november. Karin har under sitt år satsat mycket på event och att klubben ska få fler medlemmar. När hon gick in i sitt presidentskap hade klubben 41 medlemmar och när hon lämnade över ordförandeklubban till nuvarande president Bengt Johansson har antal medlemmar i klubben blivit 46. En trend som ser ut att fortsätta. Karin hade ett stort engagemang i Läpp-, käk- och Gomspaltprojektet i Vietnam, där Margareta Appel var med kyrkan en stor donator. Totalt överfördes 72 572 kr överfört till sjukhusets fond. Klubben skänkte under Karins år 15 180 kr till TRF vilket resulterade i att Klubben fick ett tack-diplom från TRF international som överlämnades på distriktets årsmötet som ägde rum lördagen den 23 november. Här nedan kan ni läsa utdrag från verksamhetsberättelsen;
#gåförskillnad End Polio Now Endpolio# Ledarskap medlemmar Årsmöte
Read more
Karin fick ansvarsfrihet för sitt presidentår Kim Hall 2019-11-26 23:00:00Z 0 #gåförskillnad,End Polio Now,Endpolio#,Ledarskap,medlemmar,Årsmöte
Publicerad av Kim Hall den nov 25, 2019
story-thumbnail
Förra året firade vi Lucia med julsång och levande ljus. I år blir det JULFEST med levande musik. Så ladda upp inför årets stora julevent som äger rum den 17/12 kl 18 - 21. Det blir Julmat med sill och nubbe och Live Musik med “Jazzt4fun” som ska spela för oss på Dragörkajens Restaurang, där vi brukar hålla våra möten, under kvällen. Klädsel föreslår vi något juligt så att vi känner att Julen är här. Tag gärna med nära och kära till festen, MEN anmälan är jätteviktig så att vår kära krögare Dennis vet har mycket julmat som ska tillagas. Priset Blir något högre än det vanliga, men det blir också hemmalagad julmat med sill (och nubbe för dem som vill ha det), jultallrik och vem vet; har alla varit riktigt snälla kanske Julefar Dennis också kommer med Tomtegröt (som det hette när jag var barn). Anmälan görs som vanligt och dina gäster skriver du in som gäster. Gärna i GOD TID!
Julfest
Read more
Julfest med levande musik Kim Hall 2019-11-24 23:00:00Z 0 Julfest
Publicerad av Kim Hall den nov 23, 2019
story-thumbnail
Det har varit en tuff tid för Mats Håkanson som under Carl Hedbergs guvernörsår jobbade stenhårt med att förklara hur ClubRunner fungerar och vilka fördelar som finns. Mats har lagt och lägger fortfarande otaliga timmar på att lära ut systemet. För detta belönades Mats med en PHF - en Paul Harris-utmärkelse som alla de som jobbar extra hårt för Rotary i Rotarys anda tilldelas. Det var Paul Harris som som bildade Rotary i Chicago 1905. Grattis Mats - du är väl värd denna utmärkelse.
CR ClubRunner DO IT
Read more
Mats Håkanson fick PHF av Carl Hedberg Kim Hall 2019-11-22 23:00:00Z 0 CR,ClubRunner,DO,IT
Publicerad av Kim Hall den nov 23, 2019
story-thumbnail
Som tack för att klubbarna i D2390 skänker pengar till The Rotary Foundation och End Polio Now tilldelades de klubbar som skänkt flest pengar ett diplom med underskrift från Brena Cressey, ordförande i TRF trustees, och Rotary Internationals president 2018-19 Barry Rassin. Klubbarna som hade utmärkt sig för att ha skänkt flest pengar till TRF var Rotary Club of Malmö-Öresund, The Rotary Club of Bjuv och The Rotary Club of Mölle-Arild.
Barry Russin Endpolio# RI president TRF
Read more
Rotaryklubb Malmö-Öresund fick TRF-diplom Kim Hall 2019-11-22 23:00:00Z 0 Barry Russin,Endpolio#,RI president,TRF
Publicerad av Kim Hall den nov 23, 2019
story-thumbnail
Det var många från Malmö-Öresunds RC som deltog på distriktets årsmöte, som hade historiskt sett många deltagare över huvud taget. 91 deltagare från 54 av distriktets 58 klubbar fanns representerade. För vår klubb som guvernörsklubb är det ett mycket bra resultat. Det var också ett historiskt viktigt årsmöte där en enhällig församling röstade för ett möjligt utträde från SRS.
DG DO Stefan Knutsson Torkil Rönne for governor 2019-2020
Read more
Gänget som var på distriktets årsmötet Kim Hall 2019-11-22 23:00:00Z 0 DG,DO,Stefan Knutsson,Torkil Rönne for governor 2019-2020
Publicerad av Kim Hall den nov 19, 2019
story-thumbnail
Trelleborg S:t Nicolai Rotaryklubb hade arrangerat föreläsningen med professor Micael Dahlén från Handelshögskolan i Stockholm, i samarbete med stiftelsen KC kompetens Center. Ett välgärningsevenemang ägnad till att hjälpa barn med olika funktionshinder i Filippinerna. Alla föreläsningar handlar om framtiden, vilket betyder att ved kan handla om hur många elbilar vi har om tio år, självkörande eller flygande bilar om 30 år, rätt eller fel? Michael Dahlén sitter med i kommittén för uttagningen av årets Nobelpristagare i ekonomi. Ett pris som normalt är ett livsgärningspris, men forskning i ekonomi som en "ny" vetenskap. I år är det andra gången en kvinna som vinner. Hon har fokuserat på små saker som skall justeras för att uppnå stora resultat. Här ingår jämställdhet som ökar utveckling av egenföretagare, betydelsen av utbildning med fokus på hur möjligheterna är för barn att gå i skolan, hur lång tid det tar där vägar gör det fysisk möjligt till examen. 

 
Event Ledarskap synliggör Rotary trivsel
Read more
Ekonomiprofessor Micael Dalén om framtiden Kim Hall 2019-11-18 23:00:00Z 0 Event,Ledarskap,synliggör Rotary,trivsel
Publicerad av Kim Hall den nov 17, 2019
story-thumbnail
Rotary Malmö Öresund gillar att höja stämningen samtidigt som vi gör något gott för världen. Klubben har därför tagit fram ett sånghäfte med olika klassiska svenska sånger, snapsvisor av olika klass och länder. Framför allt från Öresundsregionen (Skåne-Danmark). Sånghäftet kostar 100 kr och dem som vill kan få sitt eget namn tryckt på framsidan. Pengarna går oavkortat till Polioutrotningen.
End Polio Now Snapsvisor World Polio Day
Read more
Sånghäftet till förmån för polioutrotningen Kim Hall 2019-11-16 23:00:00Z 0 End Polio Now,Snapsvisor,World Polio Day
Publicerad av Kim Hall den nov 06, 2019
story-thumbnail
Det blev ett kärt återseende när Farah och Waleed kom med sin lilla dotter VeraKaramell till vårt Rotarymöte i tisdags den 5 november. Deras lilla goa dotter (7 månader) fick alla att smälta och döpte henne snabbt till Karamell. En riktig goding. Waleed berättade och visade bilder från sitt hem i Syrien. Hur de tvingades fly när huset bombades och hur de efter en riskabelt båtresa över till Grekland möttes av en svensk kille som hjälpte dem. Vart de skulle resa vidare visste de egentligen inte, men eftersom den svenska killen var så trevlig så fick det bli Sverige. Detta var år 2015 strax innan danskarna stängde gränsen och de hade turen att träffa Lars Asklund och i sin tur vår Rotaryklubb som var under bildande.
Humanitärt arbete Välgörenhet storytelling trivsel
Read more
VeraKaramell fick alla att smälta Kim Hall 2019-11-05 23:00:00Z 0 Humanitärt arbete,Välgörenhet,storytelling,trivsel
Publicerad av Kim Hall den nov 04, 2019
story-thumbnail
Rotary Leadership Institute startades för att ge medlemmarna i Rotary en möjlighet att lära sig mer om Rotary och bli bättre på ledarskap. Medlemmar som genomgår en RLI-utbildning stärker sin klubb. RLI genomförs som en dialogbaserad och interaktiv utbildning med högt tempo och mycket aktivitet, där deltagarnas engagemang och professionella bakgrund tas tillvara. RLI är en investering i din klubbs framtid och ett erbjudande för de Rotarianer, som vill bidra till klubbens utveckling. Deltagarna får en ökad kunskap om Rotary och ledarskap i en ideell organisation, som kan tillämpas på alla nivåer i organisationen. RLI bidrar till ett ökat engagemang och entusiasm för att utveckla Rotary.
D2390 Ledarskap Ledarskapsutbildning RLI
Read more
Anmäl er till Rotary Ledarskapsutbildning till våren Kim Hall 2019-11-03 23:00:00Z 0 D2390,Ledarskap,Ledarskapsutbildning,RLI
Publicerad av Kim Hall den okt 30, 2019
story-thumbnail
Nu är Rotary Norden nummer 6 2019 ute. Ni som inte fått den i brevlådan eller i mailet kan klicka på länken Rotary Norden nr 6 2019.  Här kan ni bläddra er fram till Sverigesidorna 20-33. Men glöm inte att läsa de första sidorna i vår regionala medlemstidning. Vill du inte missa Rotary Norden kan du alltid ladda ner appen. Det är GRATIS! Extra kul att notera är att den franska Rotarymagasinet har frågat efter bilderna på sid 33 där vår egen guvernör Torkil Rönne och Gunnar Olsson, guvernör i D2340, låtit pimpa sina bilar. Missa inte detta.
#gåförskillnad Event Gå för skillnad Rotary Norden Välgörenhet
Read more
Läs Rotary Norden nr 6 2019 Kim Hall 2019-10-29 23:00:00Z 0 #gåförskillnad,Event,Gå för skillnad,Rotary Norden,Välgörenhet
Publicerad av Kim Hall den okt 23, 2019
story-thumbnail
Binh Tan var bara tre år när hon drabbades av Polio. Sjukdomen fick hon i ett flyktingläger i Malaysia då familjen som båtflyktingar flydde Vietnam på 1970-talet. Binh har kämpat igenom sitt liv i rullstol, skenor och på kryckor. Hon ville vara som alla andra och lyckades också. Hon har idag en egen familj med tre barn tillsammans med maken Ola Jönsson. Trots att hennes polio tar krafterna är Binh en stark kvinna som delade med sig av sina erfarenheter när hon besökte Malmö-Öresund Rotaryklubb. Past President Karin Andersson överlämnade ett Rotogram till Binh med intyg att klubben sätter in en slant i kampen mot polio. Ingen ska behöva få polio i framtiden.
End Polio Now World Polio Day
Read more
Binh berättade om sin polio Kim Hall 2019-10-22 22:00:00Z 0 End Polio Now,World Polio Day
Publicerad av Kim Hall den okt 20, 2019
story-thumbnail
Rotary Malmö-Öresund välkomnar Solveig Anelli som nu medlem i klubben. Den 15 oktober placerade president Bengt Johansson Rotarynålen under högtidliga former på Solveigs gula jacka, som hon med stor sannolikhet själv har sytt. Ett av hennes stora intressen. Solveig har varit egenföretagare, jobbat i reklambranschen, bott i utlandet flera år och också arbetat för World Maritime University som är en FN-organisation. Solveig är medlem i många föreningar, bl.a. Europas Döttrar och International Club of Skåne. 
Nya medlemmar medlemmar
Read more
Välkommen Solveig Anelli som ny medlem Kim Hall 2019-10-19 22:00:00Z 0 Nya medlemmar,medlemmar
Publicerad av Kim Hall den okt 13, 2019
story-thumbnail

Kampen mot polio fortsätter. Den 24 oktober på FN- OCH VÄRLDSPOLIODAGEN gör vi en insats i kampen mot polio på Scandic Hotel Triangeln med start kl 18. Det blir information, lottdragning med fina vinster och tilltugg för 155 kr/ person. Meddela om du vill ha vegetariskt alternativ. Guvernör Torkil Rönne välkomnar alla i Malmö-Öresund Rotaryklubb och alla andra i distriktet till en manifestation mot polio som förlamat många människor från barnsben och upp i vuxen ålder. Tillsammans kan vi synliggöra Rotarys arbete med att utrota Polio. Anmäl er HÄR senast den 23 oktober så vi vet hur många som kommer. Tag gärna med vänner och anhöriga! ALLA ÄR VÄLKOMNA!

End Polio Now World Polio Day synliggör Rotary
Read more
World Polio Day på Scandic Hotel Triangeln Kim Hall 2019-10-12 22:00:00Z 0 End Polio Now,World Polio Day,synliggör Rotary
Publicerad av Kim Hall den sep 16, 2019
story-thumbnail
Så mycket samlades in när läkaren Rabinaryan Dash från Shakuntala Hospital i Balasore, Indien, höll föredrag för oss i Rotary Malmö-Öresund på Dragörkajen. Ett reumatikersjukhus som han driver tillsammans med Urban Rydholm. Båda läkarna är verksamma vid Lunds universitetssjukhus.
Välgörenhet
Read more
2140 kr till Shakuntala Hospital Kim Hall 2019-09-15 22:00:00Z 0 Välgörenhet
Publicerad av Kim Hall den sep 16, 2019
story-thumbnail
Rotaryklubben Malmö-Öresund är kända för att vara en klubb där man gärna sjunger och umgås. Trivseln står högt upp på dagordningen. Efter alla sommarrotarymöten hemma hos varandra där vi sjungit upp oss till maten som serverats har nu ett vishäfte med diverse snapsvisor samlats i avsikt att en kväll i månaden serveras sill och snaps innan den ordinarie maten och till sillen blir det naturligtvis snapsvisor under ledning av president Bengt Johansson.
Snapsvisor trivsel
Read more
Nygamla snapsvisor Kim Hall 2019-09-15 22:00:00Z 2 Snapsvisor,trivsel
Publicerad av Kim Hall den aug 04, 2019
story-thumbnail
Nu är hon här, Dasha, vår utbytesstudent från USA. Marie Seimertz Kristensen, som ansvarar för våra utbytesstudenter i klubben, tog emot Dasha vid flygplatsen i Köpenhamn tillsammans med dottern Julie som var vår första utbytesstudent som vi skickade till USA. Det tog lite tid att få bagaget, men nu är hon här och vi hoppas få träffa Dasha i klubben när nya verksamhetsåret startar den 6 augusti, nu på tisdag kl 18.
Utbytesstudent
Read more
Välkommen Dasha till Sverige Kim Hall 2019-08-03 22:00:00Z 0 Utbytesstudent
Publicerad av Kim Hall den jul 14, 2019
story-thumbnail
Rotary Malmö-Öresund har förstärkt med två mycket engagerade rotaryaner och personligheter, nämligen distriktets IT-ansvarige Mats Håkanson, som tidigare hörde hemma i Kiviksklubben, och Henry Lee, som kommer från Malmö-Södra RK. Båda har gästat vår klubb vid flera tillfällen och nu valt att gå över helt till Malmö-Öresund RK. Båda är varmt välkomna och vi hoppas att tillsammans fortsätta utveckla klubben positivt i framtiden.
D2390 Nya medlemmar Rotary Connect The World
Read more
Nya medlemmar välkomnas Kim Hall 2019-07-13 22:00:00Z 0 D2390,Nya medlemmar,Rotary Connect The World
Publicerad av Kim Hall den jul 10, 2019
story-thumbnail
Sommarbalen ställs in på grund av för få anmälda. Alla som betalat in får sina pengar tillbaka. Frågor besvaras av Charlotta Blom
Rotarybal medlemmar
Årets Rotarybal ställs in Kim Hall 2019-07-09 22:00:00Z 0 Rotarybal,medlemmar
Publicerad av Kim Hall den jul 08, 2019
story-thumbnail
Malmö-Öresund Rotaryklubb har tilldelats ett gåvobevis från Shelterbox som tack för de 14 000 kr som klubben skänkte den 1 juli i år. Shelterbox medverkade vid eventet "Gå-för-skillnad" som arrangerades tillsammans med Malmö-Triangelsn Rotaryklubb den 11 maj i år. Gåvan gör skillnad får människor som drabbats av en katastrof, någonstans i världen. Insatsen hjälper människor som förlorat sina hem och hamnar i nöd efter katastrofer. Klicka på länken så ser du beviset och kan även läsa mer om vad Shelterbox gör i samarbete med Rotary.
Shelterbox
Read more
Gåvobevis från ShelterBox Kim Hall 2019-07-07 22:00:00Z 0 Shelterbox
Publicerad av Kim Hall den jul 06, 2019
story-thumbnail
Den 4 juli blev Malmö-Öresund Rotaryklubb guvernörsklubb då Torkil Rönne övertog guvernörskedjan efter Carl Hedberg på Scandic Hotel Triangeln. Det är en ära för vår unga klubb att vi fått två av våra medlemmar att bli distrktsguvernörspar. Vi önskar Jette och Torkil Rönne all lycka till under guvernörsåret 2019-2020.
D2390 DG Guvernörsskifte
Read more
Torkil Rönne Guvernör 2019-2020 Kim Hall 2019-07-05 22:00:00Z 0 D2390,DG,Guvernörsskifte
Rotary Norden nr 4 2019 är här! Kim Hall 2019-07-02 22:00:00Z 0 Humanitärt arbete,Rotary Connect The World,Rotary Convention Hamburg,Rotary Norden
Publicerad av Kim Hall den jun 22, 2019
story-thumbnail
Oscar Torstensson ansöker om Georgiastipendiet till läsåret 20-21. Ansökan ska vara inlämnad i augusti, och Oscar berättade för oss i tisdags om hur långt han har hunnit med ansökan. Georgia-stipendiet är ett 1-årigt stipendium då man bor på campus, och året blir sponsrat av en Rotary-klubb i Georgia. Han vill att Malmö-Öresund Rotaryklubb blir hans svenska sponsorklubb.
Gerogia Gerorgiastipendium stipendium
Read more
Oscar vill studera i Georgia Kim Hall 2019-06-21 22:00:00Z 0 Gerogia,Gerorgiastipendium,stipendium
Publicerad av Kim Hall den jun 16, 2019
story-thumbnail
Den 25 juni får Malmö-Öresund Rotaryklubb en ny president. Det är Bengt Johansson som tar över klubban efter Karin Andersson som under ett år varit president för klubben. Välkomna till Dragörkajen kl 18-20 för att medverka i detta högtidliga tillfälle. Den 4 juli övergår klubben även till att bli guvernörsklubb då Torkil Rönne tar över Guvernörskedjan efter Carl Hedberg. Föranmälan krävs och registrering görs kl 10.30 på Hotel Scandic Triangeln.
Rotary Connect The World Torkil Rönne for governor 2019-2020 sommarrotary
Read more
Missa inte presidentskiftet Kim Hall 2019-06-15 22:00:00Z 0 Rotary Connect The World,Torkil Rönne for governor 2019-2020,sommarrotary
Publicerad av Kim Hall den jun 16, 2019
story-thumbnail
I samband med Convention i Hamburg stiftade Malmö-Öresund RK vänskapsband med inte mindre än 15 klubbar världens över. Enormt många för en enda klubb. Claus Vigsø överlämnade en av vimplarna till president Karin Andersson. 
Rotary Convention Hamburg Vänskapsklubb
Read more
15 nya vänskapsklubbar Kim Hall 2019-06-15 22:00:00Z 0 Rotary Convention Hamburg,Vänskapsklubb
Publicerad av Kim Hall den jun 14, 2019
story-thumbnail
 
Välkomna till sommarrotary!! 
Malmö-Öresund Rotaryklubb är unik på många sätt. Många klubbar håller stängt, men inte vi nej. Vi vill umgås så mycket vi kan, eller hur? Välkomna till Bengt Johansson den 9/7, Hanne Lundström den 16/7 och Kim Hall den 23/7. Sista datum den 30/7 är fortfarande ledig, så om någon av våra medlemmar känner att de vill bjuda hem till en enkel sammankomst så är ni välkomna att meddela Charlotta Blom,
charlottablom@yahoo.dk mobil: 073 717 31 97
Om inte så kan det blir Charlotta Blom eller Sven-Inge Ohlsson som tar den 30/7. 
Anmälan är bindande och kostnad för mat/dryck betalas på plats till den som är värd, likaså om det finns ett maxtak för antalet som får plats.
 
 
sommarrotary
Read more
Sommarrotary i Malmö-Öresund RK Kim Hall 2019-06-13 22:00:00Z 0 sommarrotary
Publicerad av Kim Hall den jun 02, 2019
story-thumbnail
Nu är det Convention i Hamburg och två busslaster med Rotarianer från D2390 reste dit. Väldigt många är medlemmar i vår klubb, Malmö-Øresund Rk.  På Facebook kan vi följa våra rotarykamraters dagar i Hamburg. Ni kan också gå in på #Rotary19 och följa Convention hemifrån. Ni som är hemma får gärna komma till vårt tisdagsmöte då Svenskt Näringsliv redogör för företagandet i vår närmiljö.
Rotary Convention Hamburg
Read more
Full aktivitet på Convention Kim Hall 2019-06-01 22:00:00Z 0 Rotary Convention Hamburg
Publicerad av Kim Hall den maj 15, 2019
story-thumbnail
Nätverket Live bjuder in till Frukost och morgonkonsert. 

ONSDAGEN DEN 29 MAJ KL 07.15-08.45 MALMÖ LIVE KONSERTHUS

Med musiken som utgångspunkt utvecklar vi möten och samverkansformer mellan kultur och näringsliv. Nu hälslar vi dig välkommen till en energigivande morgonstund på Malmö Live där både mötet och stunden i konsertsalen ger dig den bästa starten på dagen.
Ta med dig arbetskamrater och kunder.

Varmt välkommen!

Eva Claeson
Malmö Live Konserthus AB
 
telefon: 0708-94 35 37
 
Malmö Live konsert
Read more
Frukost och frukostkonsert Malmö Live Kim Hall 2019-05-14 22:00:00Z 0 Malmö Live,konsert
Publicerad av Kim Hall den maj 12, 2019
story-thumbnail
Det blev stor succé när Malmö-Öresund tillsammans med Malmö Triangelns Rotaryklubb arrangerade #gåförskillnad, ett försök att visa upp vad Rotary är och gör. Många tittade nyfiket på alla blåklädda människor i keps där det stod Rotary när de gick förbi Gustav Adolfs torg lördagen den 11 maj kl 10-14. Ett 20-tal Rotarymedlemmar hjälptes åt att informera och förmedla information om vad Rotary är och gör. Det bjöds på kaffe, lotteri med fina vinster och tipsrunda där många barn tog med sina föräldrar på en rundvandring i den gröna delen av parken med frågor om Rotary. Förutom ballong fick barnen en fin chokladmedalj runt halsen. Rotary Doctors, TRF, U-fonden och Shelterbox samt tandläkaren till Stadsmissionens nya tandläkarmottagning för tandvård för hemlösa var också på plats.
#gåförskillnad storytelling synliggör Rotary
Read more
#gåförskillnad blev succé Kim Hall 2019-05-11 22:00:00Z 0 #gåförskillnad,storytelling,synliggör Rotary
Publicerad av Kim Hall den apr 27, 2019
story-thumbnail
Det var inte många som missade den svenska Rotarydeligationen från Rotary Malmö-Øresund när de kom med sina blå kepsar till Inspirationsdag i Distrikt 1470, Köpenhamn, lördagen den 27 april 2019. Guvernör Susanne Gram-Hanssen tog emot 240 Rotarianer och Rotaracts från Danmark, Island och Sverige som tillsammans utbytte erfarenheter och inspirerade varandra i syfte att få Rotarys varumärke att växa och därmed få fler medlemmar.
Malmö Öresund Rotaryklubb Rotary Inspirationday
Read more
Vi inspirerar Danmark Kim Hall 2019-04-26 22:00:00Z 0 Malmö Öresund Rotaryklubb,Rotary Inspirationday
Publicerad av Kim Hall den apr 07, 2019
story-thumbnail

Lørdag 27. april 2019 blir en dag full av upplevelser och impulser för alla Rotarianer, Rotaracts och Rotexer i Distrikt 1470. Kim Hall, Charterpresident i Malmö-Öresund-Rotaryklubb med medlemmar har blivit särskilt inbjudna för att berätta om hur klubben på bara två år har fått 46 medlemmar sedan starten 6 maj 2016. Möt andra i det danska distriktet och vidga ditt kontaktnät. Distriktsguvenør Susanne Gram-Hanssen har bjudit in svenskarna. Vill du följa med kontakta Kim Hall; kim.hall.texthuset@icloud.com senast den 10 april. Pris 150 dkr för Rotarianer 75 dk för Rotaract för dag och vill man vara med på kvällen kostar det 400 dkr för Rotarianer och 200 dkr för Rotaracts.

Inspiration Day Denmark Malmö Öresund Rotaryklubb
Read more
Följ med på Inspirationsdag i Danmark Kim Hall 2019-04-06 22:00:00Z 0 Inspiration Day Denmark,Malmö Öresund Rotaryklubb
Publicerad av Kim Hall den apr 06, 2019
story-thumbnail
Bli utbytesstudent! - Inspirationskväll för högstadieelever och deras föräldrar: Den 24 april kl 18-20 anordnar Malmö-Västra Hamnens och Malmö-Öresunds Rotaryklubb ett gemensamt kvällsmöte med fokus på Rotarys internationella ettåriga utbytesprogram som är öppet för alla ungdomar att ansöka till.
Välkomna till ett spännande möte på Restaurang Välfärden på MINC. Anmäl på vår hemsida Utbytesstudent /alt via email direkt till Jessica Östman senast den 20 april.

 
Utbytesstudent
Read more
Öppet hus för Rotary Utbytesstudent Kim Hall 2019-04-05 22:00:00Z 0 Utbytesstudent
Publicerad av Kim Hall den apr 05, 2019
story-thumbnail
Åtta vimplar! Så många har aldrig Malmö-Öresund Rotaryklubb överlämnat i ett bräda någonsin. Sandy och Henry Lee hade lyckats få sju stycken när de besökta Taiwan i ett GSE-arrangemang som Rotarydistriktet arrangerar. Charlotte Blom och Claus Vigsø hade med sig en vimpel från Iowa, USA, vilket är det normala. På bilden ser vi Sandy Lee, Henry Lee, Karin Andersson, president, och Charlotte Blom.
Malmö Öresund Rotaryklubb
Read more
Rekordmånga vimplar  Kim Hall 2019-04-04 22:00:00Z 0 Malmö Öresund Rotaryklubb
Publicerad av Kim Hall den mar 23, 2019
story-thumbnail
Det har blivit ett antal återbud till Rotarys Convention i Hamburg, den 31 maj till 5 juni.
Du anmäler dig till Convention via Rotarys hemsida rotary.org.
Buss och Hotell till och från Convention anmäler du till Torkil Rönne som har hand om anmälningarna för klubben med gäster. Välkomna till ditt livs största upplevelse som Rotarian.
 
Rotary Convention Hamburg
Read more
Fler platser till Convention i Hamburg Kim Hall 2019-03-22 23:00:00Z 0 Rotary Convention Hamburg
Publicerad av Kim Hall den mar 23, 2019
story-thumbnail
Agneta Wixell har en man som ska starta sitt liv helt från början och som behöver allt till ett nytt hem: möbler, gardiner, handdukar, glas, bestick, tallrikar, kastruller, stekpanna, kaffemuggar med mera 😀gärna en cykel också.
Malmö Öresund Rotaryklubb
Read more
Hjälp till självhjälp Kim Hall 2019-03-22 23:00:00Z 0 Malmö Öresund Rotaryklubb
Publicerad av Kim Hall den feb 27, 2019
story-thumbnail
Gå för skillnad är ett nytt intercityprojekt mellan Malmö-Öresunds Rotaryklubb och Malmö-Triangelns Rotaryklubb som är planerad att äga rum den 11 maj på Gustav Adolfs Torg.  Det är ett gemensamt evenemang där klubbarna tillsammans med Rotary Doctor, U-fonden och Shelterbox samt förhoppningsvis Stadsmissionen visar upp sina verksamheter samtidigt som Rotary får tillfälle att synas. I år är det Gomspaltprojektet i Vietnam och tandvårdsprojektet för hemlösa som insamlingen från tipsrundan går till. Samtliga deltagare betalar en summa, exempelvis 50 kr för barn och 100 kr för vuxna. Planeringsarbetet pågår för fullt.
Gå för skillnad
Read more
Gå för skillnad Kim Hall 2019-02-26 23:00:00Z 0 Gå för skillnad
Publicerad av Kim Hall den feb 25, 2019
story-thumbnail
Nu är vi 34 av distriktets klubbar som använder eller har startat övergången till ClubRunner, vilket betyder att vi är fler än hälften. Det firar vi med att byta den adress som visas för besökaren på CR-klubbarnas hemsida till den betydligt trevligare adressen klubbnamn.rotary2390.se
klubbnamn.rotary2390.se
Read more
Klubben får ny hemsideadress Kim Hall 2019-02-24 23:00:00Z 0 klubbnamn.rotary2390.se
Publicerad av Kim Hall den feb 22, 2019
story-thumbnail
I januari vändes alla blickar mot distrikt 2390 och Köpenhamn då Rotaract arrangerade det största eventet på 20 år i Malmö. Drygt 300 ungdomar från hela världen kom för att uppleva levande vikingar. Eventet blev en succé. Hur är det egentligen att vara ung i Rotary. Ställer vi upp för varandra? Läs om varför Marinela och Jens valde att bli Rotaracts och hur de planerar för att fortsätta som renodlade Rotarymedlemmar. Lillemor Darinder har varit assisterande guvernör i fyra år. Vad gör egentligen en AG?
Rotary Norden
Read more
Rotary Norden 2 2019 ute nu Kim Hall 2019-02-21 23:00:00Z 0 Rotary Norden
Publicerad av Kim Hall den feb 08, 2019
story-thumbnail
Inbjudan till dialogkväll om Rotarys humanitära verksamhet. ”Tillsammans gör vi världen lite bättre!” Kom och diskutera och lär dig mer om hur vi som Rotarianer i Sverige, på olika sätt kan bidra till fred, bättre utbildning, rent vatten, god hälsa och hjälp när orkanen eller jordbävningen slår till! Kvällen kommer att inspirera och ge dig tips för att utveckla det internationella arbetet och engagemanget i din Rotaryklubb. Du får lära dig mycket om The Rotary Foundation men du får också höra hur U-fonden, Rotary Doctors Sweden, Shelterbox bidrar till Rotarys humanitära arbete. Maila: viveca@serder.se
Humanitärt arbete
Read more
Inbjudan Rotarys humanitära arbete Kim Hall 2019-02-07 23:00:00Z 0 Humanitärt arbete
Publicerad den feb 03, 2019
story-thumbnail
Det blev stor fest när SCCC (Swedish Chinese Chamber of Commerce) under ledning av Henry Lee, i Malmö-Södra Rotaryklubb, bjöd in till nyårsfest på Casino Cosmopol i Malmö lördagen den 2 februari. Det blev en kulturell kväll med flera olika musikaliska och dansnummer, allt från Salsa,  peruansk flöjt, trolleri, opera och till fantastisk violinist som verkligen tog oss alla med häpnad. Han var hur duktig som helst.
Kinesiskt Nyår
Read more
Kulturfest på Kinesiskt nyår 2019-02-02 23:00:00Z 0 Kinesiskt Nyår
Publicerad av Kim Hall den jan 28, 2019
story-thumbnail
Malmö-Öresund Rotaryklubb är unik på många sätt. Vi är inte bara den yngsta klubben i D2390, utan också den snabbast växande. 2019-2020 blir vi dessutom guvernörsklubb med Torkil Rönne som guvernör för distriktet. Han kommer under tisdagen den 29 januari att berätta för oss om RI-mötet i San Diego och om sitt tema samt förväntningar för året 2019-2020. Välkomna!
Torkil Rönne for governor 2019-2020
Read more
Torkil Rönne om San Diego Kim Hall 2019-01-27 23:00:00Z 0 Torkil Rönne for governor 2019-2020
Publicerad av Kim Hall den jan 20, 2019
story-thumbnail
Det blev en lyckad välkomstfest på Rådhuset där borgmästaren Carina Nilsson där 230 Rotaracts och 60 rotationer festade tillsammans. Sedna fortsatte REM Öresund i tre dagar med vikingauppvisning både på Moriskan och i Trelleborg vid Trelleborgen. Dessutom var det några vikingar som följde med på banketten på lördagskvällen. Dessa tre dagar har varit fantastisk marknadsföring med två artiklar, en i Trelleborgs Allehanda och en helsida i Sydsvenskans lokala förstasida.
Välkomstmiddag Rådhuset med Rotary och Rotaract Europe
Read more
Stor uppslutning på REM-fest Kim Hall 2019-01-19 23:00:00Z 0 Välkomstmiddag Rådhuset med Rotary och Rotaract Europe
Publicerad av Kim Hall den jan 20, 2019
story-thumbnail
KINESISKT NYÅR –GRISENS ÅR  
PÅ CASINO COSMOPOL LÖRDAGEN DEN 2 FEBRUARI 2019
Det är SCCC (Swedish Chinese Chamber of Commerce) som i samarbete med Casino Cosmopol bjuder in till att fira kinesiskt nyår, Grisens år, lördagen den 2 FEBRUARI på Casino Cosmopol i Malmö. Upplev ett traditionell kinesisk nyårskultur med en spektakulärfartfylld nyårsshow av yppersta kvalitet och kinesisk buffé.
 Registrering från kl 17.00 och bufféerna står uppdukade från kl. 17.30. Showen startar kl. 19.00 och livesänds även på TV-skärmar i kasinot. Nyårsunderhållningen fortsätter i kasinot kl 22.00 och då serveras även en mindre buffé.
 
Kinesiskt Nyår
Read more
Inbjudan kinesiskt nyår  Kim Hall 2019-01-19 23:00:00Z 0 Kinesiskt Nyår
Publicerad av Kim Hall den jan 13, 2019
story-thumbnail
Den negativa trenden med minskat medlemsskap har äntligen brutits i Rotary internationellt! I juli 2018 kunde Rotary International (RI) meddela att medlemsantalet har ökat med 11,394 medlemmar och därmed har Rotary  1,206,501 medlemmar i hela världen. Distrikt 2390 har dock tappat både antal klubbar från 60 till 59. Under Rotaryåret 2017-18 tappade distriktet 97 medlemmar (2,845) och under perioden 1 juli till 30 december tappade distriktet 13 medlemmar ( 2,735). Med gemensamma krafter kan vi attrahera fler medlemmar till Rotary och distriktet. Lycka till!
Rotary International
Read more
Distriktet tappar medlemmar Kim Hall 2019-01-12 23:00:00Z 0 Rotary International
Publicerad av Kim Hall den jan 03, 2019
story-thumbnail
Den 17-20 januari gästas Malmö av Rotaractare från hela Europa, till och med världen. Malmö Stad bjuder därför in till en välkomstmiddag den 17 januari på Malmö Rådhus. Arrangörerna har beslutat att reservera 50 platser till medlemmar i Rotary Sverige och Danmark. Middagen är kostnadsfri men det krävs en anmälan senast den 9 januari för att kunna delta och den är bindande. De som är anmälda men inte dyker upp kommer debiteras för sin förlorade måltid enligt Malmö Stads policy.   
- Middagen äger rum på Malmö Rådhus, Stortorget 
- Torsdagen den 17 januari klockan 19.00 (Var i tid eftersom dörrarna stängs)
- Kostnadsfritt (Anmälan är bindande, utebliven närvaro debiteras)
- Anmälan görs senast Onsdagen den 9 januari. 
- Begränsat antal, först till kvarn.
- Dresscode: Throwback Thursday / Business Casual
Välkomstmiddag Rådhuset med Rotary och Rotaract Europe
Välkomstmiddag med Rotary och Rotaract Europe Kim Hall 2019-01-02 23:00:00Z 0 Välkomstmiddag Rådhuset med Rotary och Rotaract Europe
Publicerad av Kim Hall den jan 02, 2019
story-thumbnail
Rotaryåret 1 juli 2019-2020 är Malmö-Öresund Rotaryklubb under ledning av Torkil Rönne, guvernörsklubb. Det innebär att klubbmedlemmarna och paret Torkil och Jette Rönne får ett särskilt ansvar för vårt Rotarydistrikt 2390 (Skåne). Torkil och Jette Rönne har därför bjudit in Carl och Kristina Hedberg, nuvarande guvernörspar, tidigare guvernörer i distriktet (PDG), COL-representant med flera till vårt klubbmöte den 29 januari kl 17.30-21.00 då de berättar om sina erfarenheter från San Diego, temat för Rotaryåret och hälsning från Rotary International. Passa på att anmäla dig till detta högtidliga tillfälle, klubbens egna medlemmar anmäler sig och sina gäster via hemsidan medan de inbjudna gästerna och övriga intresserade som vill komma gör det via ett mail till torkil@cuprus.se
Det går även att anmäla sig till christina.neil@ymail.com
 
Guvernörsmöte med reflektion från San Diego  Kim Hall 2019-01-01 23:00:00Z 1
Publicerad av Kim Hall den dec 18, 2018
story-thumbnail
Många medlemmar känner inte till hur Rotaryorganisationen egentligen är uppbyggd och att Rotarys regler styrs av vad COL (Council on Legislation), eller Lagrådet som vi kallar det i Sverige, beslutar om. COL är Rotarys motsvarighet till Riksdagen. Det är COL-representanterna (Lagrådsrepresentanterna), en för varje distrikt och som väljs för tre år, som sätter Rotarys internationella stadgar (regler) som alla klubbar (medlemmar) i hela Rotaryvärlden ska följa. I detta nummer av Rotary Norden beskriver vi hur COL arbetar och dess demokratiska funktion.
Rotary Norden
Read more
Läs om COL i Rotary Norden 1 2019 Kim Hall 2018-12-17 23:00:00Z 0 Rotary Norden
Publicerad av Kim Hall den dec 15, 2018
story-thumbnail
Vid årets julfirande hade Malmö-Öresund Rotaryklubb glädjen att få lära oss om Lucia och varför vi i Sverige som enda namn firar detta italienska skyddshelgon Sankta Lucia som föddes 280 i Syracusa och som romarna dödade omkring  år 300 den 13 december.
Läs May Mosbachs gripande historia om Sankta Lucia.
Därför firar vi Sankta Lucia Kim Hall 2018-12-14 23:00:00Z 0
Publicerad av Kim Hall den dec 12, 2018
story-thumbnail
Det blev en annorlunda julfest när två Lucior plötsligt skred in i sällskap av stjärngosse, jultomte, tomtenisse och renen Rudolf denna kväll. Ett 30-tal medlemmar varav två gäster hade alla med sig var sin julklapp som jultomten, president Karin Andersson, delade ut efter luciasånger och ett intressant framförande av May Mosbasch, en av Luciorna. Vår krögare Dennis hade lagat extra god anka och Charlotte Blom hade bakat Lussikatter till kaffet. En perfekt kväll att minnas!
Två Lucior kom med ljus i hår  Kim Hall 2018-12-11 23:00:00Z 0
Publicerad av Kim Hall den dec 12, 2018
story-thumbnail
Rotarys stora Convention i Hamburg äger run den 1-5 juni 2019. Om du är intresserad av att delta måste du anmäla dig på www.rotary.org och betala in avgiften innan du åker dit. Distriktet har ordnat två bussar och hotell. Dessa bokas via Torkil Rönne som har reserverat 26 platser. Hotell och bussresa kostar ca 4000 kr. Deltagandet i Convention skiftar. Det blir dyrare ju längre tid du väntar. Anmäl innan den 15 december för sedan höjs priset.
 
Anmälan till Convention i Hamburg Kim Hall 2018-12-11 23:00:00Z 0
Publicerad av Kim Hall den dec 10, 2018
story-thumbnail
Det blev ett ovanligt kreativt nätverksmöte fredagen den 7 december då 26 nyvakna Rotarianer samlades på Rotary NäringslivNätverk på HighCourt (Gamla Hovrätten) I Malmö. Alla talade om vilken succé som var bäst under året och diskuterade hur nätverket kan bli ännu bättre så att vi får fler morgonpigga Rotarianer till att komma när det är dags igen den 1 februari 2019. Nätverket träffas första fredagen i månaden under hela året, med undantag för sommar och jullov. Här har du som är yrkesverksam alla chanser att utvidga ditt nätverk, kanske hitta ett nytt jobb eller partner eller uppdrag. Ju mer du ger desto mer får du tillbaka.
 
Kreativt Nätverksmöte Kim Hall 2018-12-09 23:00:00Z 0
Publicerad den nov 29, 2018
story-thumbnail
Musik sprider glädje och vad kan inte vara bättre än att uppleva livekonsert på Malmö Live till frukost?
Onsdagen den 5 december kl 7.15 öppnas dörrarna till Malmö Live. Frukost serveras vid Kanalscenen innan  Cecilia Molvin från Skanska berättar om samarbetet med Malmö Live och deras arbete med social hållbarhet.  8.15-8.45 startar konserten med VOS, 24 körsångare, med Robert Bennesh, domkyrkoorganist och körledare, som dirigent. Arrangemanget är ett samarbete mellan Rotary, Malmö Live Konserthus och Skanska.
Anmälan SENAST 29 NOVEMBER eva.claeson@malmolive.se
Rotary lottar ut vinster till förmån för Rotaracts REM Öresund som äger rum den 17-19 januari i Malmö och Köpenhamn.
Rotary på frukostkonsert Malmö Live Konserthus 2018-11-28 23:00:00Z 0
Publicerad av Kim Hall den nov 29, 2018
story-thumbnail

Många nyfikna kom fram och undrade vilka de blåklädda personerna var med Rotarylogga på bröstet när Malmö-Öresund RK under två lördagar i oktober och november delade ut flyers om sin klubb och Rotary generellt till ICA Malmborgs kunder.

– Många tror att Rotary är en hemlig organisation medan andra visste ingenting om Rotary. Sedan fanns det dem som varit Rotarianer på annan ort eller som funderat på att engagera sig nu när barnen blivit vuxna. Så reaktionerna skiftade, men för oss var det bra att visa upp att vi har en Rotaryklubb i Limhamn och att man är välkommen att besöka oss, säger Eva Martinson, ansvarig för medlemskommittén och initiativtagare till eventet.

Event på Malmborgs väckte intresse Kim Hall 2018-11-28 23:00:00Z 0
Publicerad den nov 24, 2018
story-thumbnail
Välkomna till Malmö-Öresund RK.s årsmöte på tisdag den 27 november.
På årsmötet kommer Torkil Rönne, past president i Malmö-Öresund RK, att sammanfatta sitt år som president 2017-2018 och inkommande president Bengt Johansson att presentera sin styrelse för kommande år 2019-2020. Som medlem är det bra att skriva ut och ta med sig bilagor inför årsmötet som skickades ut tillsammans med kallelsen! Inga utskrifter kommer att finnas på årsmötet!
Anmälan görs senast måndag kl 12 så vår krögare Dennis vet hur mycket mat som skall tillagas. 
Om någon har problem att logga in så går det bra att ringa eller maila till Chris senast måndag lunch. Chris har tel nr: 040-152224 alt. 070-4641831, mailadress: christina.neil@ymail.com
Det är på årsmötet vi formar klubben tillsammans.
Välkomna!
Karin Andersson, president 2018-2019
Årsmöte för klubbmedlemmar  2018-11-23 23:00:00Z 0
Publicerad den nov 18, 2018
story-thumbnail

Bli en Superhero och dela du också så sprids Rotarys varumärke ännu mer. De som går in på sociala medier och delar är superhjältar. En liten insats krävs för att klicka och sedan sprids Rotary automatiskt. Tänk bara på vem ni lägger ut bilder på och vem ni vill jobba med, eller skaka rumpa med, som Rotaract i REM. Känn efter innan ni lägger ut någonting. Därför har Distriktets PR-ansvariga med Mia Rolf som ordförande, ordnat en utbildning för dig som är rotarian och som vill lära dig hur sociala medier fungerar. Anmäl dig senast den 22 november på distriktets hemsida. Utbildningen sker söndagen den 25 november kl 15-17 på Studio, Nordenskiöldsgatan i Malmö.

 
Bli Rotarys superhjälte 2018-11-17 23:00:00Z 0
Läs nya Rotary Norden nr 6 2018 Kim Hall 2018-10-25 22:00:00Z 0
Publicerad den okt 24, 2018
story-thumbnail
Vi välkomnar Gunnel Kristiansson, Jenny Glöck och Karsten Vestergaard som nya medlemmar i Malmö-Öresund Rotaryklubb. De har länge visat intresse för klubben och Rotary. Tillsammans ska vi ha roligt, lära oss något nytt på våra föredrag och göra skillnad till en bättre värld.
Är du också intresserad så tag kontakt med oss.
Tre nya medlemmar 2018-10-23 22:00:00Z 0
Publicerad av Kim Hall den okt 24, 2018
story-thumbnail
Rotary är ett fantastiskt nätverk som dessutom gör gott i världen. Men det är alldeles för få som känner till Rotary. Därför kommer medlemmarna i Malmö-Öresund Rotaryklubb sprida information om Rotary på Malmborgs den 27 oktober och den 24 november klockan 10-14 och samtidigt bjuda in till att besöka Malmös yngsta och trevligaste klubb som gäster. Ett tillfälle man inta får missa.
Projektledare är Eva Martinsson
Synliggör Rotary på Malmborgs Kim Hall 2018-10-23 22:00:00Z 0
Publicerad av Kim Hall den okt 24, 2018
story-thumbnail
Det blev en matinspirerande kväll när Peter J Skogström berättade om sitt liv och vägen till att bli mästerkock. Idag har han åtta restauranger. Han blev årets kock 2006 och gjorde ett nytt försök 2018 då tillsammans med sin fru Marie som också är kock. Peter hamnade i final och kom på sjätte plats. Marie blev semifinalist. Peter har en fantastisk vinnarskalle och älskade att tillbringa tre veckor i Kockkollot Kockarnas Kamp i TV4, vilket han vann...så klart. 
Vi var 34 personer som kom och njöt av denna afton som handlade om mat, kockglädje och tips på vad som idag är svensk husmanskost.
 
medlemmar
Peter J Skogström inspirerade Kim Hall 2018-10-23 22:00:00Z 0 medlemmar
Publicerad av Kim Hall den okt 22, 2018
story-thumbnail
Syns vi inte finns vi inte!
Jette Rönne och Eva Martinsson hade fullt upp med att få Rotationer att bli mer synliga genom T-shirts, jackor, väskor med Rotary-logga. Distriktet tillhandahåller kepsar, pennor och Rotaryvästar som gör dig synlig i mörkret. Är du intresserad av profilprodukter som enskild Rotarian eller som Rotaryklubb är ni välkomna att kontakta Kim Hall, Torkil eller Jette Rönne. Du är också välkommen som gäst så hjälper vi dig.
 
Synliggör Rotary med profilprodukter  Kim Hall 2018-10-21 22:00:00Z 0
story-thumbnail
Malmö-Öresund Rotaryklubb är en klubb med mycket glädje och högt till tak. Klubben grundades den 6 maj 2016 och är en ständigt växande klubb med jämn könsfördelning. Vi träffas tisdagskvällar kl 18-20 på Restaurang Gastronomi & Harmoni på Dragörkajen i Limhamn, om vi inte är ute på studiebesök eller resor.
 
Få inspiration, glädje och kunskap!Lär känna nya människor nära dig! Malmö Öresund 2018-07-13 22:00:00Z 0
story-thumbnail
År hade Angalia Bianca sovit i övergivna byggnader över hela Chicago.Hon stal. Hon gjorde droger. Hon tillbringade tid in och ut ur fängelse för förfalskning, stöld, intrång och innehav av narkotika.Men efter att hon landat i fängelse för sjunde gången, något förändrats--Bianca visste att hon ville ha ett bättre liv.Hon visste precis hur man gör det hända.
Att finna fristad 2018-03-28 04:00:00Z 0
story-thumbnail
Vad är det som att ta ett stort team till Afrika?Det har förmodligen varit en av de mest givande upplevelserna i mitt liv.I mitten av februari började jag leder roterande medlemmar från hela den östra kusten av USA genom Ghana.Jag har försökt att ge teamet en ghanansk Välkommen som jag fått på mina tidigare resor.En stor resa är en verklig välsignelse eftersom varje person ser Ghana och vårt arbete på ett annat sätt.
Rädda liv i Ghana 2018-03-28 04:00:00Z 0
story-thumbnail
Karin Andersson, som var med att starta klubben för två år sedan, blev klubbens tredje president den 3 juli 2018. Hon axlar rollen efter Torkil Rönne och Kim Hall. Det blev rena julafton denna dag då Torkil och Jette Rönne precis hade kommit hem från Rotarys convention i Toronto, Canada. Med sig hade de diverse rotarypins och diplom som delades ut både till alla som Torkil samarbetat med i styrelsen och till den nya styrelsen. Det blev en riktig fest med Budapestbakelse som Karin hade bakat.
 

 
Vi har fått ny president ! Malmö Öresund 2018-03-27 22:00:00Z 1
Läkarteamet från Vietnamn Kim Hall 2018-03-26 22:00:00Z 0
Tags
All (65)
End Polio Now (4)
Malmö Öresund Rotaryklubb (4)
medlemmar (4)
Rotary Convention Hamburg (4)
Rotary Norden (4)
trivsel (4)
#gåförskillnad (3)
D2390 (3)
Humanitärt arbete (3)
Ledarskap (3)
Rotary Connect The World (3)
storytelling (3)
synliggör Rotary (3)
Torkil Rönne for governor 2019-2020 (3)
Välgörenhet (3)
World Polio Day (3)
DG (2)
DO (2)
Endpolio# (2)
Event (2)
Gå för skillnad (2)
Kinesiskt Nyår (2)
Nya medlemmar (2)
Snapsvisor (2)
sommarrotary (2)
Utbytesstudent (2)
Välkomstmiddag Rådhuset med Rotary och Rotaract Europe (2)
Årsmöte (1)
Barry Russin (1)
ClubRunner (1)
CR (1)
Gerogia (1)
Gerorgiastipendium (1)
Guvernörsskifte (1)
Inspiration Day Denmark (1)
IT (1)
Julfest (1)
klubbnamn.rotary2390.se (1)
konsert (1)
Ledarskapsutbildning (1)
Malmö Live (1)
RI president (1)
RLI (1)
Rotary Inspirationday (1)
Rotary International (1)
Rotarybal (1)
Shelterbox (1)
Stefan Knutsson (1)
stipendium (1)
TRF (1)
Vänskapsklubb (1)