Klubben flyttar till Hyllie

story-thumbnail
Efter fyra år i Limhamn och framför allt Dragörkajen, håller Malmö-Öresund Rotaryklubb sina möten på Malmö Arena Hotel i Hyllie. Vi tackar Dennis Larsson, krögare på Restaurang Dragörkajen, för all god mat och service vi haft under de gångna åren.
Kl 17.30 minglar vi med avstånd och kl 18 hälsar vår president Marie Sterner oss välkomna in till Nilsons Restaurang där restaurangchef David tar emot. Efter maten går vi in i den inglasade lokalen där kaffe är uppdukat och föredraget äger rum. Anmälan ska alltid göras i förväg, senast måndag före kl 14, för att David ska veta hur mycket mat som skall tillagas samt för närvarostatistiken.
Klubben flyttar till Hyllie Kim Hall 2020-09-27 22:00:00Z 0

Fest i Malmö-Öresund Rotaryklubb

story-thumbnail
Festkommitten med Bengt Johansson, Bengt Houltzén och Sven-Inge Olsson arrangerar en klubbfest för våra medlemmar och deras respektive Tisdagen den 20 oktober  kl 18-22 på restaurang Chilla & P, Per Albin Hanssons väg 41, mitt emot Mobilia.
Fest i Malmö-Öresund Rotaryklubb Kim Hall 2020-09-11 22:00:00Z 0 Klubbfest,fest

Nellie och David fick klubbens stöd

story-thumbnail
Nellie och hennes lilla son David, två månader, har blivit ett projekt för Malmö-Öresund Rotaryklubb. De är ett av många exempel på utsatta människor som behöver Rotarys stöd. Ett projekt i samarbete med Hyllie kyrka och Moment 22. Nellie blev utan bostad, rånad på de sista slantarna och beviset för hennes uppehåll i Sverige. Nu har hon fått ett litet stöd för att klara vardagen av klubben.
Nellie och David fick klubbens stöd Kim Hall 2020-09-11 22:00:00Z 0 Moment 22

Från Malmö till Bahamas och tillbaka igen

story-thumbnail
Solveig Anelli har haft världen som sin arbetsplats. Som ung arbetade hon på Svenska Telegrambyrån där Åke Arenhill och Georg Oddner verkade då reklambranschen var relativt ny i Malmö. Reste till Bahamas där hon träffade kärleken, italienaren Rinaldo. Arbetade bland annat som assistent till maffiaadvokaten från Texas på Bahamas. Tillbaka i Malmö arbetade Solveig bland annat på World Maritime University (WMU) 1983-2004, där hon mött närmare 6000 studenter från ca 150 länder. På tisdag den 1 september kl 18.30 får ni höra mer om hennes spännande liv.
Från Malmö till Bahamas och tillbaka igen Kim Hall 2020-08-25 22:00:00Z 0 Egoföredrag

Sista rundvandringen på Ön

story-thumbnail
Nu har sista Rotaryvandringen runt Ön ägt rum. Tolv entusiaster möttes upp i måndags den 17 augusti kl 15.30 på sedvanlig plats för att tillsammans vandra runt Ön. Många av deltagarna uttalade sin glädje över att promenaderna har ägt rum under den ganska jobbiga Coronapandemin. Många som känt sig bundna till sin bostad uttryckte sin längtan till varje tisdagseftermiddag då de fick tillfälle att träffa sina Rotaryvänner. Promenaderna har avslutats med picknick, där alla tagit med sig något att dricka och äta.
Sista rundvandringen på Ön Kim Hall 2020-08-18 22:00:00Z 0 Covid-19,Sommarpromenad,promenad

Kick-off den 25 augusti

story-thumbnail
Nu kära Rotaryvänner i Malmö-Öresund RK, nu sparkar vi igång våra möten igen. Närmare bestämt kl 18 på Valborgsgatan 5 i Limhamn (Hos Kim). De som väljer att följa mötet på Zoom kan göra det kl 18.30. Då har vi nämligen ätit klart pajen och salladen som Kim har lovat baka. Priset är som vanligt 130 kr per person och kan swichas till klubbens kassa så att vi får lite klirr till vår klubb. Det blir en Kick-Off med teamwork om förväntningar på klubben, medlemmar och vad du själv kan tillföra under ledning av president Marie Sterner. Anmälan görs till Chris. Du klickar på länken så hamnar du direkt i ett mail.
Kick-off den 25 augusti Kim Hall 2020-08-17 22:00:00Z 0 Malmö Öresund Rotaryklubb

Nu sparkar vi igång igen

story-thumbnail
Sommarens hetaste dagar är som sagt nu. Men snart blir det höst igen och vi i Malmö-Öresund Rotarykubb sparkar igång våra möten igen. Under hela sommaren har vi kunnat promenera tillsammans runt ÖN, vilket har varit fantastiskt. Ni har säkert fått inbetalningsavin via mail för det nya Rotaryåret, för några veckor sedan. Om inte får ni höra av er till Anki, vår skattmästare, så mailar hon ut en påminnelse. Årsavgiften är reducerad på grund av Coronapandemin. Planeringen är att vi ska hålla vårt första fysiska möte den 25 augusti på Dragörkajen. Diskussioner med krögaren Dennis om hur vi kan hålla avstånd och även möte utomhus pågår. Eventuellt kan vi sända föredragen via Zoom. Det är sådant som styrelsen kommer att diskutera.
Nu sparkar vi igång igen Kim Hall 2020-08-09 22:00:00Z 0 Nya medlemmar

Sommarpromenaderna fortsätter

story-thumbnail
Nu är det sommar och vi i Malmö-Öresund Rotaryklubb fortsätter våra sommarpromenader runt ÖN, med start tisdagar kl 15.30 och med avslutande picknick på bryggan. Vi hoppas att så många som möjligt vill hänga med. Villkoret är att ni är friska och att alla håller avstånd. Sommarrotary pågår till och med den 18/8 och därefter har vi ordinarie möten, med promenad och Zoom möte (kl 19) för hösten med start den 25/8. Välkomna!
Sommarpromenaderna fortsätter Kim Hall 2020-07-06 22:00:00Z 0 Sommarpromenad,sommarrotary

Presidentbrev från Marie Sterner

story-thumbnail

Hej och välkomna till ett nytt rotaryår alla vänner i Malmö-Öresund. Så har jag Marie Sterner, då tillträtt mitt år som president i vår fantastiska klubb och jag tycker att det ska bli spännande att tillsammans med er fortsätta utveckla vår klubb.I dagsläget kan vi inte säga hur det kommer att se ut när det är dags att starta upp efter sommaren, men det finns ett slut även för detta konstiga tillstånd.

Presidentbrev från Marie Sterner Kim Hall 2020-07-04 22:00:00Z 0 Presidentskifte

Presidentskiftet blev en fest

story-thumbnail
Med traditionsenlig Limhamnssång om båtar som kommit och gått välkomnade president Bengt Johansson klubbens medlemmar, Distriktsorganisationen och gäster till årets stora presidentskifte som tillika var ett guvernörsskifte. Klubben har med Torkil Rönne varit guvernörsklubb under 2019-2020 och var därför värd för kvällen. Här kan ni se hur kvällen blev genom Kristian Rönnes fotografier, Illustrationer och digitala penna. En kväll där Malmö-Öresund Rotaryklubb fick en ny president Marie Sterner. Vi välkomnar Marie med hela hjärtat och önskar lycka till med året 2020-2021.
Presidentskiftet blev en fest Kim Hall 2020-06-30 22:00:00Z 0 Presidentskifte,guvernörskifte

Marie Sterner blir klubbpresident

story-thumbnail
På tisdag den 30 juni kl 18 tillträder Marie Sterner som president i Malmö-Öresund Rotaryklubb. "Nära med hjärtat" är temat för året, vilket innebär lokalt perspektiv där vi ser vad som rör sig i vår närhet. Miljö, klimat och rent vatten genomsyrar årets program där vi alla får lära oss om hållbarhet och om vad som sker i vårt närområde. Men det handlar också om social hållbarhet där människan står i centrum. Framför allt vill Marie att vi ska lära känna varandra bättre inom klubben där en eller ett par medlemmar i klubben berättar om sig själva och vad de arbetat med samt vad Rotary betyder för dem och vad de kan tillföra Rotary. Ambitioner och drömmar.
Marie Sterner blir klubbpresident Kim Hall 2020-06-27 22:00:00Z 0 Presidentskifte

Otrolig historia med Hang från Uppsala

story-thumbnail
Rotary är verkligen ett fantastiskt nätverk och öppnar verkligen dörrar i många sammanhang. Det är inte minst Agneta Wixell bevis på när hon förenade apotekaren Hang född i Vietnam och bosatt i Uppsala, med sin kusin Sulan som studerade i Göteborg och behövde ett rum i Uppsala där hon skulle studera vidare. Dessutom är Hang Rotarian sedan 13 år tillbaka och tillträdande president i Uppsala Glunten Rotaryklubb. Här nedan kan ni läsa Agneta Wixells möte med kusinerna och hur en resa till Vietnam förändrade livet för dem båda. 
Otrolig historia med Hang från Uppsala Kim Hall 2020-06-25 22:00:00Z 0 Rotary Connect The World,Vietnam

Daska tackar klubben för sitt år i Sverige

story-thumbnail
Dasha Benitez har återvänt till Kalifornien, USA, efter ett år som utbytesstudent i Sverige. Svensk midsommar ville Dasha inte missa, så hon valde att stanna kvar hos sin värdfamilj för att uppleva det svenskaste av svenska traditioner. Innan Dasha reste hem ville hon tacka med dessa ord: ”I want to Thank everyone in my Rotary club, Malmö-Öresund Rotary Club. I am grateful for the experiences I had with the members as well as the experiences that they made possible. I am also grateful for being able to meet so many kind people, and I hope that I might one day return. Sweden will certainly always be in my heart.”
Daska tackar klubben för sitt år i Sverige Kim Hall 2020-06-24 22:00:00Z 0 Utbytesstudent

Sommarpromenad runt Ön

story-thumbnail
Promenaderna runt Ön fortsätter och vid senaste tillfället var vi riktigt många. Vi håller avstånd när vi går. Fördelen är att vi får tillfälle att umgås och prata med varandra. Promenaderna avslutas med en picknick vid småbåtarna, ett stenkast från Friskis & Svettis. Välkomna på tisdag kl 15.30 på ny promenad!
Sommarpromenad runt Ön Kim Hall 2020-06-09 22:00:00Z 0 promenad

Julie tog studenten...Hurra!!!

story-thumbnail
Då kom hon till slut i en bordeaux-färgad Cadillac, vår egen Julie som nu tagit studenten. Trots Covid-tider var det inte mycket som stoppade klubbens första utbytesstudent från att fira sin stora dag. Som hon hade längtat, berättar hennes mamma Marie medan pappa Karsten såg till att inget brändes vid på grillen. Julie är en stark personlighet och alla närvarande är övertygade om att Julie kommer att gå i bräschen för allt hon företar sig. Guvernör Torkil, Jette och Kim var både stolta och glada över Julies prestation. Hon hade pluggat så hårt att hennes föräldrar gav henne en ny dator då den gamla nu skulle lämnas tillbaka till skolan.
Julie tog studenten...Hurra!!! Kim Hall 2020-06-04 22:00:00Z 0 Utbytesstudent

Klubben satsar på storvinst i lotteriet

story-thumbnail
Nu satsar Malmö-Öresund Rotaryklubb på storvinst i Distriktets Superlotteri. Styrelsen beslutade att köpa en lott á 100 kr för varje medlem, det vill säga 46 lotter. På så sätt stödjer vi distriktets ungdomssatsningar samt välgörenhetsprojekten i syfte att gör gott i världen. Vinner klubben någon av de fina priserna, lottar vi ut vinsten i sin tur bland medlemmarna under Marie Sterners presidentår 2020-2021. Det finns totalt 2000 lotter á 100 kr och vinster för cirka 84 000 kr. Du kan som enskild medlem också köpa lotter. Bara elcykeln på bilden är värd ca 30 000 kr. Andrapriset är en övernattning för två i hus på Bornholm år 2021 (värd ca 15 000 kr) och sedan finns ett antal fantastiska målningar (värda från 20 000 kr ner till 1500 kr). Här köper du dina lotter! Läs mer för att se hela vinstlistan.
Klubben satsar på storvinst i lotteriet Kim Hall 2020-06-04 22:00:00Z 0 Distriktets superlotteri,Distriktslotteri

Promenad i sommarsolen

story-thumbnail
Varje tisdag samlas medlemmarna med vänner för att kl 15.30 starta sin promenad runt Ön. Tisdagen den 2 juni var en riktigt fin dag med mycket solsken och värme. Efter promenaden hölls det sedvanliga digitala mötet på webben. Denna gång med Anders Widell, läkare och forskare kring virus. Han förklarade vad Covid 19 är och hur det beter sig. Du som missade kan klicka på länken så får du hela föredraget i din dator. Allt du behöver göra är ett klick!
Promenad i sommarsolen Kim Hall 2020-06-03 22:00:00Z 0 Covid-19

Tävlar och skriver snapsvisor

story-thumbnail
Ulf Söderqvist är en hejare på snapsvisor. Tisdagen den 9 juni kl 19 kommer Ulf att ta med oss på en resa i snapsvisans underbara värld. Hur allting började för 20 år sedan, hans tävlande, hans böcker, många anekdoter och naturligtvis mycket sång. Eftersom vi är på digitalt avstånd är det upp till var och en att ta med sig ett snapsglas med fritt valt innehåll och sjunga med i snapsvisorna.
Tävlar och skriver snapsvisor Kim Hall 2020-05-25 22:00:00Z 0 Föredrag

Så fungerar Coronaviruset

story-thumbnail

Området Covid-19 är jättestort. Över 4000 människor i Sverige har dött och de flesta är över 80 år. Men vad är corona egentligen? Det ska Anders Wirell, pensionerad virolog läkare efter nästan 40 år på MAS. Anders specialintressen har varit och är virushepatit och luftvägsvirus, områden där han fortfarande är forskningsaktiv på Institutionen för Translationell Medicin vid Lunds Universitet. Tisdagen den 2 juni kl 19 talar under rubriken Covid-19 pandemin. Virusets egenskaper, diagnostik och något om vägarna till antiviral behandling och vaccin

Så fungerar Coronaviruset Kim Hall 2020-05-25 22:00:00Z 0 Covid-19

Så påverkade Covid 19 våra utbytesstudenter

story-thumbnail
Året som utbytesstudent förändrar många ungdomar. Ökat självförtroende, våga ta för sig och att lära känna sig själv och att lära känna nya vänner i andra länder och kulturer, är något av det många reflektioner som Julie, Dasha och Hugo pratar om när de blickar tillbaka på året som varit. Men när Coronaviruset kom sattes allt på ända och alla hamnade i karantän i väntan på att få komma hem. Dasha ville inte hem till USA och Hugo isolerades i skogen med hundar i Kanada. Hör deras historia och upplevelser på tisdag den 26 maj kl 19. Då möter vi ungdomarna digitalt.
Så påverkade Covid 19 våra utbytesstudenter Kim Hall 2020-05-22 22:00:00Z 0 Covid-19,Utbytesstudent,promenad

Eva Albihn med ledtrådar i handväskan!

story-thumbnail
På tisdag den 19 maj kl 19 får vi höra Eva Albihn berätta om vad hon har i handväskan...
Eva är socionom i botten men har i hela sitt liv varit besjälad av bildning allmänbildning och utbildning. Under nästan hela hennes yrkesverksamma liv har hon arbetat inom kultur och i skolans värld som förvaltningschef.
- Det som jag tycker varit det viktigaste är att få eleverna att göra sitt allra bästa i skolan, då har jag som ledare uppnått målen som krävs för unga människors framtid. När eleverna lämnar skolan ska de ha förutsättningar att kunna välja, oavsett om det handlar om vidare studier eller direkt till ett jobb, säger Eva som har jobbat med dessa frågor ur ett ledningsuppdrag.
Eva Albihn med ledtrådar i handväskan! Kim Hall 2020-05-13 22:00:00Z 0 Egoföredrag
Rotary Norden 3 2020 är här Kim Hall 2020-05-10 22:00:00Z 0 Rotary Norden

Följ med på promenad runt Ön

story-thumbnail
Är du trött på att sitta hemma i väntan på att Covid 19 ska begränsas så att vi kan mötas i klubben igen? Då kan du följa med oss på en promenad runt Ön. Varje tisdag kl 15.30 möts vi vid Friskis & Svettis för en promenad med avstånd såklart. Promenaden avslutas med picknick vid bryggan där småbåtarna är förankrade. Ta mid dig något att dricka och lite tilltugg så ses vi på Ön på tisdag!!!
Följ med på promenad runt Ön Kim Hall 2020-05-05 22:00:00Z 0 promenad

Nytt om våra utbytesstudenter Hugo & Dasha

story-thumbnail
Som ni kanske redan vet så har Hugo kommit hem från Canada, han landade på Påskafton. Hugo fick förfrågan redan i mitten av mars om han ville åka hem pga Corona, men ville gärna stanna kvar resten av tiden även om skolan stängts och alla resor inställda. Vad jag har förstått från Rebecca, Hugo’s mamma, så var det Rotary i Canada som ville att Hugo skulle åka hem, Hugo själv blev mycket besviken. Dasha och jag (Marie Seimertz Kristensen) har en del kontakt och ses då och då. Januari flyttade Dasha till Kävlinge, efter att ha bott i Oxie sen hon kom till Sverige. Dasha var lite nervös för flytten men hade lärt känna familjen Wallen innan flytten, vid olika events. 
Nytt om våra utbytesstudenter Hugo & Dasha Kim Hall 2020-05-03 22:00:00Z 0 Covid-19,Utbytesstudent

Ulf R Johansson om flygaren Enoch Thulin

story-thumbnail
Den 12 maj får vi höra journalisten och författaren Ulf R Johansson berätta om Enoch Thulin - Flygaren som förolyckades i Landskrona. I fjor 2019 var det 100 år sedan den skånske flygpionjären omkom när han störtade i Landskrona. Han grundlade det svenska flyget i hela dess civila och militära vidd. Ulf R Johansson, som arbetade många år på Kvällsposten och blev känd för sin kolumn och humoristiska skildringar i tal och skrift, återkommer till Malmö-Öresund Rotaryklubb som föredragshållare. Denna gång digitalt. Så boka in kl 19 den 12 maj och koppla upp dig via Zoom så får du höra mera vad Ulf R Johansson har att berätta.
Ulf R Johansson om flygaren Enoch Thulin Kim Hall 2020-04-29 22:00:00Z 0 Digitala möten

Digitala möten med Zoom

story-thumbnail
Efter försök med både Zoom och Go To Meeting har nu styrelsen i klubben beslutat att använda oss av Zoom då det fungerar bäst för oss. Claus Vigsø har på klubbens vägnar köpt in ett årsabonnemang så att vi kl 19-20 varje tisdag kan mötas digitalt. Det enda du behöver är en dator, padda eller telefon. Gärna hörlurar. Du som vill delta gör så här; 
Digitala möten med Zoom Kim Hall 2020-04-26 22:00:00Z 0 Digitala möten

Hilsener fra venskabsklubben i København

story-thumbnail
Vår vänskapsklubb i Köpenhamn-Langelinie har hört av sig och undrar hur vi mår i dessa Covid 19-tider. Tanken var att de skulle komma och besöka vår klubb den 19 maj, men med rådande omständigheter blir vi tvungna att skjuta det på framtiden. Så fort vi vet när gränsen mellan Sverige och Danmark har öppnat är det dags för oss i klubben att börja planera. Vad vill vi göra och vad vill vi visa upp. Egentligen kan vi redan nu fundera ut hur ett program skulle kunna se ut. Malmö har ju som ni vet en gång i tiden tillhört Danmark och var under 1500-talet till och med större stad/by än Köpenhamn- Det finns mycket historia här som skulle kunna intressera våra danska vänner. Här kan ni läsa vad president Per Høg Jensen och vice president Erik Fogt skriver.
Hilsener fra venskabsklubben i København Kim Hall 2020-04-26 22:00:00Z 0 Rotary Connect The World,Vänskapsklubb

Message from Malmö

story-thumbnail
Efter ihärdig korrespondens med Richard Blakeman i Rotary Club of Glenferrie, Australian, mailade han en länk till klubbens hemsida där han tackar Malmö-Öresund för vår hjälp och inspiration till en levande hemsida och nyhetsbrev. Här kan ni läsa vad Richard skrev; My article appeared in last weekend's newsletter: => The Glenferrie Rotarian. We are still working on improving our Bulletin layout. The templates you sent us are very helpful. Stay well and very best wishes to you.
Message from Malmö Kim Hall 2020-04-23 22:00:00Z 0 Rotary Connect The World

Promenera med oss runt Ön

story-thumbnail
Många sitter inomhus på grund av Coronapandemin nu när vårsolen är här. Det kan kännas lite ensamt och jobbigt att hela tiden sitta hemma. För dig som känner för att röra på dig och få lite mänsklig kontakt så arrangerar klubben med Chris Neil som ledare, promenader runt Ön varje tisdag kl 15.30 med start vid Friskis & Svettis. Efter en uppfriskande promenad med avstånd samlas alla utanför pizzerian som ligger intill Friskis & Svettis för en gemensam fika. 
Promenera med oss runt Ön Kim Hall 2020-04-18 22:00:00Z 0 promenad,trivsel

Digitalt Rotarymöte på kvällen

story-thumbnail
Det blev ett kärt återseende när vi i Malmö-Öresund Rotaryklubb fick tillfälle att på kvällen kl 19-1930 återförenas på skärmen. Tolv Rotarykamrater deltog i det digitala mötet där Charlotta, som varit ifrån oss sedan hon blev påkörd av en galen cyklist på väg till klubbens årsmöte i höstas och som sedan dess kämpat sig tillbaka till ett "normalt liv" igen, berättade om sin resa tillbaka. Det värmde i allas hjärtan. Vi har följt Charlotta och Claus genom denna svåra tid och alla har vi känt oss berörda av händelsen. Men nu kändes det som om vi fått vår energifyllda, storhjärtade och underbara Charlotta tillbaka. Tack Claus för att du orkat med både Charlotta och oss i klubben.
Digitalt Rotarymöte på kvällen Kim Hall 2020-04-07 22:00:00Z 0 Covid-19,sommarrotary

Påskmöte på Ön

story-thumbnail

Malmö-Öresund Rotaryklubb är kända för att gå utanför ramen och för att vilja mötas oavsett om det är sommaruppehåll eller Covid-19. Åtta tappra personer samlades på Ön för en promenad och fika i solskenet. President Bengt Johansson, Sven-Inge Olsson, Chris Niel, Sture Lindholm, Solveig Anelli, Agneta Wixell, Gunnel Kristiansson och Hanne Lundström samlades vid Pizzerian på Ön för att bara umgås, pratas vid och berätta om sina erfarenheter av karantän-livet sedan klubbmötena ställdes in i mitten av mars. Den som vill hänga på är välkommen tisdagar kl 15.30 på Ön.

Påskmöte på Ön Kim Hall 2020-04-07 22:00:00Z 0 sommarrotary,synliggör Rotary

Samtliga klubbmöten i april är inställda

story-thumbnail
På grund av den rådande situationen med Coronaviruset har jag i dag beslutat att av omsorg för våra medlemmar och i linje med Rotarys samhällsansvar och efter rekommendation från DG Torkil Rönne att ställa in alla veckomöten för april månad också. Alla distriktsevenemang månaden ut har också ställts in, det gäller till exempel alla utbildningar och distriktskonferensen. Som det ser ut just nu får vi vara inställda på att alla möten framöver kan komma att ställas in, inklusive vår populära sommar-rotary.                                                
 
Samtliga klubbmöten i april är inställda Kim Hall 2020-03-27 23:00:00Z 0 Corona

Distriktskonferensen inställd

story-thumbnail
Med anledning av den bekymmersamma utvecklingen med fortsatt spridning av coronaviruset och därmed sjukdomen covid-19 ställer vi tyvärr in vår distriktskonferens med guvernörs- och galamiddagar den 25 april 2020. För din kännedom har vi också rekommenderat klubbarna i vårt distrikt att ställa in sina möten och andra evenemang fram till sista april. Vi noterar att även Rotary International ser allvarligt på situationen och har öppnat en informationssida
Distriktskonferensen inställd Kim Hall 2020-03-21 23:00:00Z 0 Distriktkonferens

Lyckat besök hos ny vänskapsklubb

story-thumbnail
Malmö-Öresund Rotary Club hade en fantastisk tur till vår nya vänskapsklubb Langelinie Rotary Klub i Köpenhamn, Danmark. Vi blev mycket väl mottagna av båda presidenten och övriga klubbmedlemmar, på nydansk vis: avtvättning av händerna i den upphängda handspriten följd av corona-hälsning med ett lätt bugande på thailändsk vis och ett välkomnande till fri bar med öl och vin och ett igenkännbart hälsande på varandra med ett gammaldags ”skål og velkommen”. 
Lyckat besök hos ny vänskapsklubb Kim Hall 2020-03-11 23:00:00Z 0 Vänskapsklubb

Följ med till Charlottenlund i Danmark

story-thumbnail
Nu närmar vi oss vår vänskapsresa till Charlottenlund i Danmark, då vi besöker  Köpenhamn Langelinie Rotaryklubb, tisdagen den 10 mars. För att det ska bli så enkelt som möjligt för oss alla att ta oss dit och hem har klubben lejt en BUSS. Bussen tar max 30 passagerare, därför är vi angelägna om att ni anmäler er och eventuellt gäster i god tid till Chris som är vår samordnare. Bussen avgår från Övägen 8, Limhamn klockan 16.20. Samling blir därför senast kl 16.10 vid Dragörkajens parkering. Hemfärden från Charlottenlund sker kl 20.40 från Strandlund i Charlottenlund. Pris för både mat och resa blir 500 kr per person.
 
Följ med till Charlottenlund i Danmark Kim Hall 2020-02-27 23:00:00Z 0 Danmark,Vänskapsklubb
Dags för utbildning i TRF, Rotary Doctors,U-fonden och Shelterbox Kim Hall 2020-02-09 23:00:00Z 0 Rotary Doctors,Shelterbox,TRF,U-fonden

Anmäl dig till Charlottenlundbesöket

Publicerad av Kim Hall den 06 Feb 2020
story-thumbnail
Klicka här för att anmäla dig till klubbresan till vår vänskapsklubb Köpenhamn Langelinie Rotary i Charlottenlund, Danmark, tisdagen den 10 mars. Det är viktigt att alla anmäler sig i god tid. Vi samlas på Malmö Central kl 16:13 för att tillsammans ta tåget mot Charlottenlund och Köpenhamn. Vi ankommer Hellerup där vi tar buss till restaurangen kl 17.22. Resan hem avgår från restaurangen kl. 20:40 till fots. Buss mot Hellerup. Tåg till Nörreport. Tåg till Malmö C. Ank Malmö C 22:05 (klicka här så ser du resvägen) T/R med tåg och buss kostar 332 kr. Det är 20% rabatt om man resar i grupp om minst 2. Ju fler vi blir desto roligare får vi!
Anmäl dig till Charlottenlundbesöket Kim Hall 2020-02-05 23:00:00Z 0 Vänskapsklubb

Vill du vara sommarvärd?

story-thumbnail
Det finns mycket som är unikt med Malmö-Öresundsklubben, men det som utmärker oss särskilt är att vi träffas även under sommarmånaderna hos varandra. Nu planerar vi inför sommaren och undrar om du vill vara sommarvärd kommande sommar 2020. Denna sommar planerar vi följande möten: 7 + 14 + 21 + 28 juli och 4 + 11 augusti. President Bengt Johansson har lovat att första sommarmötet den 7 juli hålls hos honom! (Tegnérgatan 1B, Limhamn). Om du också kan tänka dig vara värd för ett sommarmöte ring till Chris på 070-4641831 och anmäl dig!! Sommarträffarna brukar vara mycket trevliga och livfulla - ett mysigt sätt att komma varandra ännu närmre.
Vill du vara sommarvärd? Kim Hall 2020-02-05 23:00:00Z 0 sommarrotary

Vänskapsbesök i Köpenhamn

story-thumbnail
Rotary är ett internationellt nätverk med många vänner i cirka 200 länder. Tisdagen den 10 mars reser vi i Rotary Malmö-Öresund över till Danmark för att hålla ett gemensamt möte under ledning av København Langelinie Rotary Klubb. Det är vicepresident Erik Fogt som bjuder in oss att tillbringa denna kväll i Danmark. Vi tar tåget över Öresundsbron. Mötet hos København Langelinie Rotary Klubb startar med mingel kl 17.45. Vi reser tillsammans över sundet. Hur, när och var meddelas senare.
Vänskapsbesök i Köpenhamn Kim Hall 2020-01-26 23:00:00Z 0 Vänskapsklubb

LKG behandling för barn med spalt i Vietnam

story-thumbnail
I sju år har läkarteamet på Uong Bi hospital, nordost om Hanoi i Vietnam, med bidrag från BUA (Blekinge Uong Bi Association) kunnat utbildas och operera barn med läpp- käk och gomspalt. Det vietnamesiska läkarteamet besökte 2018 Rotary Malmö-Öresund och då samlade medlemmarna tillsammans med donation av Margareta Appel in cirka 63 000 kr så att fler barn kan opereras.
LKG behandling för barn med spalt i Vietnam Kim Hall 2020-01-18 23:00:00Z 0 Humanitärt arbete

What´s in it for me?

story-thumbnail
Rotary arbetar med många frågor. För att du som enskild medlem ska få veta mer om bakgrunden till Rotary och alla de frågor som Rotary arbetar med har styrelsen beslutat att förlägga rotarymötet till grundutbildningen som äger rum den 28 januari i Hantverksgårdens lokaler på Järnvägsgatan i Limhamn. Anmälan görs på distriktets hemsida "What´s in it for me?" (Klicka här) senast kl 8.00 måndagen den 27 januari. Det blir en lättare förtäring till självkostnadspris. Har ni gäster som vill gå utbildningen ska dessa också anmälas.
What´s in it for me? Kim Hall 2020-01-12 23:00:00Z 0 utbildning

Julskinkan har rymt

story-thumbnail
Det var högt till tak när Rotary Malmö-Öresund höll sin julfest på Dragörkajen. Med livemusik av Jazzt4Fun Quartet sjöng alla för full hals både traditionella julvisor och om Rudolf med den röda mulen, som egentligen borde heta Rudolfina eftersom det är endast renhonorna som behåller sina horn under julen medan hanarna tappar sin vackra krona på huvudet. Men vad gör det när sällskapet upptäckte att Julskinkan hade rymt. Då var det Werner unt Werner som konstaterade att det går lika bra med selleri!
Kvällen till ära delade guvernör Torkil Rönne ut diplom och utmärkelser till Ann-Christin Fransson och Lars-Inge Olsson som blev Årets Rotarianer i Klubben. Jullottdragningen inbringade 2 550 kr till klubben. Pengarna kommer att användas till något Rotaryprojekt i framtiden.
 
Julskinkan har rymt Kim Hall 2019-12-29 23:00:00Z 0 Julfest,Utbytesstudent,musik

Julavslutning med levande musik

Publicerad av Kim Hall den 13 Dec 2019
story-thumbnail
Ännu ett fantastiskt år med Malmö-Öresund Rotaryklubb är på väg att ta slut. 2019 har betytt mycket för klubben och vi tackar för alla som varit på besök hos oss under året. Vår förhoppning är att fler ska vilja bli medlemmar hos oss och fortsätta dela glädje och generositet med oss. Delad glädje är som vi alla vet dubbel glädje! På tisdag den 17 december firar vi jul med levande musik, god julmat och julsånger. Det blir en fest vi kommer att minnas med glädje. Anmälan görs här på hemsidan, helst så fort det bara går så kocken Dennis vet hur mycket mat som behöver tillagas. Tomtemor Jette och Tomtefar Torkil Rönne med Tomtenissen Bengt Johansson hälsar alla välkomna.
Julavslutning med levande musik Kim Hall 2019-12-12 23:00:00Z 0 Julfest,trivsel

Se världen med Rotary!

 

Publicerad av Kim Hall den 10 Dec 2019
story-thumbnail
”What´s in it for me?”
Vad kan jag lära mig av Rotary?
Det har hänt mycket sedan Rotary grundades 1905 vilket vi betonar i dessa kurser. För att du ska kunna ta del av Rotarys möjligheter, ordnas olika baskunskapstillfällen under våren 2020. 
Anmäl dig, lär dig och lär känna nya rotarianer! Du undrar säkert över mycket och har många frågor. Hur knyter man kontakter, alla dessa förkortningar – hur hittar man dem? Vad är det för ungdomsprogram man talar om? Vänskapsutbyten – vad gäller? Olika hjälporganisationer. Vad förväntas av mig som rotarian och vad kan jag bidra med? Vad ger Rotary mig? Ingen fråga är oväsentlig och dina synpunkter är viktiga!

 
Se världen med Rotary!  Kim Hall 2019-12-09 23:00:00Z 0 Rotaryutbildning,utbildning

Allt från kåkfarare till presidenter

Publicerad av Kim Hall den 27 Nov 2019
story-thumbnail
Gert Tornberg har i många år jobbat på Svt som studioman. Han har även arrangerat Git Gay galan tio år på Nöjesteatern dit kända artister uppträdde. Vid varje tillfälle delades Git Gay-stipendiet ut till en ett par artister som uppträdde i Git Gays anda. Bland dessa kan nämnas Björn Skifs, Eva Rydberg, Marianne Mörck, Jan Malmsjö, Sanna Nielsen och René Miro och många fler. Nu kommer Gert Tornberg den 10 december, på Nobeldagen, till Rotary Malmö-Öresund för att berätta om sitt liv och mötet med allt från kåkfarare till president.
Allt från kåkfarare till presidenter Kim Hall 2019-11-26 23:00:00Z 0 storytelling,trivsel

Karin fick ansvarsfrihet för sitt presidentår

Publicerad av Kim Hall den 27 Nov 2019
story-thumbnail
Karin Andersson beviljades ansvarsfrihet för sitt presidentår 1 juli 2018- 30 juni 2019 vid årsmötet i Malmö-Öresund Rotaryklubb som ägde rum tisdagen den 26 november. Karin har under sitt år satsat mycket på event och att klubben ska få fler medlemmar. När hon gick in i sitt presidentskap hade klubben 41 medlemmar och när hon lämnade över ordförandeklubban till nuvarande president Bengt Johansson har antal medlemmar i klubben blivit 46. En trend som ser ut att fortsätta. Karin hade ett stort engagemang i Läpp-, käk- och Gomspaltprojektet i Vietnam, där Margareta Appel var med kyrkan en stor donator. Totalt överfördes 72 572 kr överfört till sjukhusets fond. Klubben skänkte under Karins år 15 180 kr till TRF vilket resulterade i att Klubben fick ett tack-diplom från TRF international som överlämnades på distriktets årsmötet som ägde rum lördagen den 23 november. Här nedan kan ni läsa utdrag från verksamhetsberättelsen;
Karin fick ansvarsfrihet för sitt presidentår Kim Hall 2019-11-26 23:00:00Z 0 #gåförskillnad,End Polio Now,Endpolio#,Ledarskap,medlemmar,Årsmöte

Julfest med levande musik

Publicerad av Kim Hall den 25 Nov 2019
story-thumbnail
Förra året firade vi Lucia med julsång och levande ljus. I år blir det JULFEST med levande musik. Så ladda upp inför årets stora julevent som äger rum den 17/12 kl 18 - 21. Det blir Julmat med sill och nubbe och Live Musik med “Jazzt4fun” som ska spela för oss på Dragörkajens Restaurang, där vi brukar hålla våra möten, under kvällen. Klädsel föreslår vi något juligt så att vi känner att Julen är här. Tag gärna med nära och kära till festen, MEN anmälan är jätteviktig så att vår kära krögare Dennis vet har mycket julmat som ska tillagas. Priset Blir något högre än det vanliga, men det blir också hemmalagad julmat med sill (och nubbe för dem som vill ha det), jultallrik och vem vet; har alla varit riktigt snälla kanske Julefar Dennis också kommer med Tomtegröt (som det hette när jag var barn). Anmälan görs som vanligt och dina gäster skriver du in som gäster. Gärna i GOD TID!
Julfest med levande musik Kim Hall 2019-11-24 23:00:00Z 0 Julfest

Mats Håkanson fick PHF av Carl Hedberg

Publicerad av Kim Hall den 23 Nov 2019
story-thumbnail
Det har varit en tuff tid för Mats Håkanson som under Carl Hedbergs guvernörsår jobbade stenhårt med att förklara hur ClubRunner fungerar och vilka fördelar som finns. Mats har lagt och lägger fortfarande otaliga timmar på att lära ut systemet. För detta belönades Mats med en PHF - en Paul Harris-utmärkelse som alla de som jobbar extra hårt för Rotary i Rotarys anda tilldelas. Det var Paul Harris som som bildade Rotary i Chicago 1905. Grattis Mats - du är väl värd denna utmärkelse.
Mats Håkanson fick PHF av Carl Hedberg Kim Hall 2019-11-22 23:00:00Z 0 CR,ClubRunner,DO,IT

Rotaryklubb Malmö-Öresund fick TRF-diplom

Publicerad av Kim Hall den 23 Nov 2019
story-thumbnail
Som tack för att klubbarna i D2390 skänker pengar till The Rotary Foundation och End Polio Now tilldelades de klubbar som skänkt flest pengar ett diplom med underskrift från Brena Cressey, ordförande i TRF trustees, och Rotary Internationals president 2018-19 Barry Rassin. Klubbarna som hade utmärkt sig för att ha skänkt flest pengar till TRF var Rotary Club of Malmö-Öresund, The Rotary Club of Bjuv och The Rotary Club of Mölle-Arild.
Rotaryklubb Malmö-Öresund fick TRF-diplom Kim Hall 2019-11-22 23:00:00Z 0 Barry Russin,Endpolio#,RI president,TRF

Gänget som var på distriktets årsmötet

Publicerad av Kim Hall den 23 Nov 2019
story-thumbnail
Det var många från Malmö-Öresunds RC som deltog på distriktets årsmöte, som hade historiskt sett många deltagare över huvud taget. 91 deltagare från 54 av distriktets 58 klubbar fanns representerade. För vår klubb som guvernörsklubb är det ett mycket bra resultat. Det var också ett historiskt viktigt årsmöte där en enhällig församling röstade för ett möjligt utträde från SRS.
Gänget som var på distriktets årsmötet Kim Hall 2019-11-22 23:00:00Z 0 DG,DO,Stefan Knutsson,Torkil Rönne for governor 2019-2020

Ekonomiprofessor Micael Dalén om framtiden

Publicerad av Kim Hall den 19 Nov 2019
story-thumbnail
Trelleborg S:t Nicolai Rotaryklubb hade arrangerat föreläsningen med professor Micael Dahlén från Handelshögskolan i Stockholm, i samarbete med stiftelsen KC kompetens Center. Ett välgärningsevenemang ägnad till att hjälpa barn med olika funktionshinder i Filippinerna. Alla föreläsningar handlar om framtiden, vilket betyder att ved kan handla om hur många elbilar vi har om tio år, självkörande eller flygande bilar om 30 år, rätt eller fel? Michael Dahlén sitter med i kommittén för uttagningen av årets Nobelpristagare i ekonomi. Ett pris som normalt är ett livsgärningspris, men forskning i ekonomi som en "ny" vetenskap. I år är det andra gången en kvinna som vinner. Hon har fokuserat på små saker som skall justeras för att uppnå stora resultat. Här ingår jämställdhet som ökar utveckling av egenföretagare, betydelsen av utbildning med fokus på hur möjligheterna är för barn att gå i skolan, hur lång tid det tar där vägar gör det fysisk möjligt till examen. 

 
Ekonomiprofessor Micael Dalén om framtiden Kim Hall 2019-11-18 23:00:00Z 0 Event,Ledarskap,synliggör Rotary,trivsel

Sånghäftet till förmån för polioutrotningen

Publicerad av Kim Hall den 17 Nov 2019
story-thumbnail
Rotary Malmö Öresund gillar att höja stämningen samtidigt som vi gör något gott för världen. Klubben har därför tagit fram ett sånghäfte med olika klassiska svenska sånger, snapsvisor av olika klass och länder. Framför allt från Öresundsregionen (Skåne-Danmark). Sånghäftet kostar 100 kr och dem som vill kan få sitt eget namn tryckt på framsidan. Pengarna går oavkortat till Polioutrotningen.
Sånghäftet till förmån för polioutrotningen Kim Hall 2019-11-16 23:00:00Z 0 End Polio Now,Snapsvisor,World Polio Day

VeraKaramell fick alla att smälta

Publicerad av Kim Hall den 06 Nov 2019
story-thumbnail
Det blev ett kärt återseende när Farah och Waleed kom med sin lilla dotter VeraKaramell till vårt Rotarymöte i tisdags den 5 november. Deras lilla goa dotter (7 månader) fick alla att smälta och döpte henne snabbt till Karamell. En riktig goding. Waleed berättade och visade bilder från sitt hem i Syrien. Hur de tvingades fly när huset bombades och hur de efter en riskabelt båtresa över till Grekland möttes av en svensk kille som hjälpte dem. Vart de skulle resa vidare visste de egentligen inte, men eftersom den svenska killen var så trevlig så fick det bli Sverige. Detta var år 2015 strax innan danskarna stängde gränsen och de hade turen att träffa Lars Asklund och i sin tur vår Rotaryklubb som var under bildande.
VeraKaramell fick alla att smälta Kim Hall 2019-11-05 23:00:00Z 0 Humanitärt arbete,Välgörenhet,storytelling,trivsel

Anmäl er till Rotary Ledarskapsutbildning till våren

Publicerad av Kim Hall den 04 Nov 2019
story-thumbnail
Rotary Leadership Institute startades för att ge medlemmarna i Rotary en möjlighet att lära sig mer om Rotary och bli bättre på ledarskap. Medlemmar som genomgår en RLI-utbildning stärker sin klubb. RLI genomförs som en dialogbaserad och interaktiv utbildning med högt tempo och mycket aktivitet, där deltagarnas engagemang och professionella bakgrund tas tillvara. RLI är en investering i din klubbs framtid och ett erbjudande för de Rotarianer, som vill bidra till klubbens utveckling. Deltagarna får en ökad kunskap om Rotary och ledarskap i en ideell organisation, som kan tillämpas på alla nivåer i organisationen. RLI bidrar till ett ökat engagemang och entusiasm för att utveckla Rotary.
Anmäl er till Rotary Ledarskapsutbildning till våren Kim Hall 2019-11-03 23:00:00Z 0 D2390,Ledarskap,Ledarskapsutbildning,RLI

Läs Rotary Norden nr 6 2019

Publicerad av Kim Hall den 30 Oct 2019
story-thumbnail
Nu är Rotary Norden nummer 6 2019 ute. Ni som inte fått den i brevlådan eller i mailet kan klicka på länken Rotary Norden nr 6 2019.  Här kan ni bläddra er fram till Sverigesidorna 20-33. Men glöm inte att läsa de första sidorna i vår regionala medlemstidning. Vill du inte missa Rotary Norden kan du alltid ladda ner appen. Det är GRATIS! Extra kul att notera är att den franska Rotarymagasinet har frågat efter bilderna på sid 33 där vår egen guvernör Torkil Rönne och Gunnar Olsson, guvernör i D2340, låtit pimpa sina bilar. Missa inte detta.
Läs Rotary Norden nr 6 2019 Kim Hall 2019-10-29 23:00:00Z 0 #gåförskillnad,Event,Gå för skillnad,Rotary Norden,Välgörenhet

Binh berättade om sin polio

Publicerad av Kim Hall den 23 Oct 2019
story-thumbnail
Binh Tan var bara tre år när hon drabbades av Polio. Sjukdomen fick hon i ett flyktingläger i Malaysia då familjen som båtflyktingar flydde Vietnam på 1970-talet. Binh har kämpat igenom sitt liv i rullstol, skenor och på kryckor. Hon ville vara som alla andra och lyckades också. Hon har idag en egen familj med tre barn tillsammans med maken Ola Jönsson. Trots att hennes polio tar krafterna är Binh en stark kvinna som delade med sig av sina erfarenheter när hon besökte Malmö-Öresund Rotaryklubb. Past President Karin Andersson överlämnade ett Rotogram till Binh med intyg att klubben sätter in en slant i kampen mot polio. Ingen ska behöva få polio i framtiden.
Binh berättade om sin polio Kim Hall 2019-10-22 22:00:00Z 0 End Polio Now,World Polio Day

Välkommen Solveig Anelli som ny medlem

Publicerad av Kim Hall den 20 Oct 2019
story-thumbnail
Rotary Malmö-Öresund välkomnar Solveig Anelli som nu medlem i klubben. Den 15 oktober placerade president Bengt Johansson Rotarynålen under högtidliga former på Solveigs gula jacka, som hon med stor sannolikhet själv har sytt. Ett av hennes stora intressen. Solveig har varit egenföretagare, jobbat i reklambranschen, bott i utlandet flera år och också arbetat för World Maritime University som är en FN-organisation. Solveig är medlem i många föreningar, bl.a. Europas Döttrar och International Club of Skåne. 
Välkommen Solveig Anelli som ny medlem Kim Hall 2019-10-19 22:00:00Z 0 Nya medlemmar,medlemmar

World Polio Day på Scandic Hotel Triangeln

Publicerad av Kim Hall den 13 Oct 2019
story-thumbnail

Kampen mot polio fortsätter. Den 24 oktober på FN- OCH VÄRLDSPOLIODAGEN gör vi en insats i kampen mot polio på Scandic Hotel Triangeln med start kl 18. Det blir information, lottdragning med fina vinster och tilltugg för 155 kr/ person. Meddela om du vill ha vegetariskt alternativ. Guvernör Torkil Rönne välkomnar alla i Malmö-Öresund Rotaryklubb och alla andra i distriktet till en manifestation mot polio som förlamat många människor från barnsben och upp i vuxen ålder. Tillsammans kan vi synliggöra Rotarys arbete med att utrota Polio. Anmäl er HÄR senast den 23 oktober så vi vet hur många som kommer. Tag gärna med vänner och anhöriga! ALLA ÄR VÄLKOMNA!

World Polio Day på Scandic Hotel Triangeln Kim Hall 2019-10-12 22:00:00Z 0 End Polio Now,World Polio Day,synliggör Rotary

2140 kr till Shakuntala Hospital

Publicerad av Kim Hall den 16 Sep 2019
story-thumbnail
Så mycket samlades in när läkaren Rabinaryan Dash från Shakuntala Hospital i Balasore, Indien, höll föredrag för oss i Rotary Malmö-Öresund på Dragörkajen. Ett reumatikersjukhus som han driver tillsammans med Urban Rydholm. Båda läkarna är verksamma vid Lunds universitetssjukhus.
2140 kr till Shakuntala Hospital Kim Hall 2019-09-15 22:00:00Z 0 Välgörenhet

Nygamla snapsvisor

Publicerad av Kim Hall den 16 Sep 2019
story-thumbnail
Rotaryklubben Malmö-Öresund är kända för att vara en klubb där man gärna sjunger och umgås. Trivseln står högt upp på dagordningen. Efter alla sommarrotarymöten hemma hos varandra där vi sjungit upp oss till maten som serverats har nu ett vishäfte med diverse snapsvisor samlats i avsikt att en kväll i månaden serveras sill och snaps innan den ordinarie maten och till sillen blir det naturligtvis snapsvisor under ledning av president Bengt Johansson.
Nygamla snapsvisor Kim Hall 2019-09-15 22:00:00Z 2 Snapsvisor,trivsel

Välkommen Dasha till Sverige

Publicerad av Kim Hall den 04 Aug 2019
story-thumbnail
Nu är hon här, Dasha, vår utbytesstudent från USA. Marie Seimertz Kristensen, som ansvarar för våra utbytesstudenter i klubben, tog emot Dasha vid flygplatsen i Köpenhamn tillsammans med dottern Julie som var vår första utbytesstudent som vi skickade till USA. Det tog lite tid att få bagaget, men nu är hon här och vi hoppas få träffa Dasha i klubben när nya verksamhetsåret startar den 6 augusti, nu på tisdag kl 18.
Välkommen Dasha till Sverige Kim Hall 2019-08-03 22:00:00Z 0 Utbytesstudent

Nya medlemmar välkomnas

Publicerad av Kim Hall den 14 Jul 2019
story-thumbnail
Rotary Malmö-Öresund har förstärkt med två mycket engagerade rotaryaner och personligheter, nämligen distriktets IT-ansvarige Mats Håkanson, som tidigare hörde hemma i Kiviksklubben, och Henry Lee, som kommer från Malmö-Södra RK. Båda har gästat vår klubb vid flera tillfällen och nu valt att gå över helt till Malmö-Öresund RK. Båda är varmt välkomna och vi hoppas att tillsammans fortsätta utveckla klubben positivt i framtiden.
Nya medlemmar välkomnas Kim Hall 2019-07-13 22:00:00Z 0 D2390,Nya medlemmar,Rotary Connect The World

Årets Rotarybal ställs in

Publicerad av Kim Hall den 10 Jul 2019
story-thumbnail
Sommarbalen ställs in på grund av för få anmälda. Alla som betalat in får sina pengar tillbaka. Frågor besvaras av Charlotta Blom
Årets Rotarybal ställs in Kim Hall 2019-07-09 22:00:00Z 0 Rotarybal,medlemmar

Gåvobevis från ShelterBox

Publicerad av Kim Hall den 08 Jul 2019
story-thumbnail
Malmö-Öresund Rotaryklubb har tilldelats ett gåvobevis från Shelterbox som tack för de 14 000 kr som klubben skänkte den 1 juli i år. Shelterbox medverkade vid eventet "Gå-för-skillnad" som arrangerades tillsammans med Malmö-Triangelsn Rotaryklubb den 11 maj i år. Gåvan gör skillnad får människor som drabbats av en katastrof, någonstans i världen. Insatsen hjälper människor som förlorat sina hem och hamnar i nöd efter katastrofer. Klicka på länken så ser du beviset och kan även läsa mer om vad Shelterbox gör i samarbete med Rotary.
Gåvobevis från ShelterBox Kim Hall 2019-07-07 22:00:00Z 0 Shelterbox

Torkil Rönne Guvernör 2019-2020

Publicerad av Kim Hall den 06 Jul 2019
story-thumbnail
Den 4 juli blev Malmö-Öresund Rotaryklubb guvernörsklubb då Torkil Rönne övertog guvernörskedjan efter Carl Hedberg på Scandic Hotel Triangeln. Det är en ära för vår unga klubb att vi fått två av våra medlemmar att bli distrktsguvernörspar. Vi önskar Jette och Torkil Rönne all lycka till under guvernörsåret 2019-2020.
Torkil Rönne Guvernör 2019-2020 Kim Hall 2019-07-05 22:00:00Z 0 D2390,DG,Guvernörsskifte
Rotary Norden nr 4 2019 är här! Kim Hall 2019-07-02 22:00:00Z 0 Humanitärt arbete,Rotary Connect The World,Rotary Convention Hamburg,Rotary Norden

Oscar vill studera i Georgia

Publicerad av Kim Hall den 22 Jun 2019
story-thumbnail
Oscar Torstensson ansöker om Georgiastipendiet till läsåret 20-21. Ansökan ska vara inlämnad i augusti, och Oscar berättade för oss i tisdags om hur långt han har hunnit med ansökan. Georgia-stipendiet är ett 1-årigt stipendium då man bor på campus, och året blir sponsrat av en Rotary-klubb i Georgia. Han vill att Malmö-Öresund Rotaryklubb blir hans svenska sponsorklubb.
Oscar vill studera i Georgia Kim Hall 2019-06-21 22:00:00Z 0 Gerogia,Gerorgiastipendium,stipendium

Missa inte presidentskiftet

Publicerad av Kim Hall den 16 Jun 2019
story-thumbnail
Den 25 juni får Malmö-Öresund Rotaryklubb en ny president. Det är Bengt Johansson som tar över klubban efter Karin Andersson som under ett år varit president för klubben. Välkomna till Dragörkajen kl 18-20 för att medverka i detta högtidliga tillfälle. Den 4 juli övergår klubben även till att bli guvernörsklubb då Torkil Rönne tar över Guvernörskedjan efter Carl Hedberg. Föranmälan krävs och registrering görs kl 10.30 på Hotel Scandic Triangeln.
Missa inte presidentskiftet Kim Hall 2019-06-15 22:00:00Z 0 Rotary Connect The World,Torkil Rönne for governor 2019-2020,sommarrotary
15 nya vänskapsklubbar Kim Hall 2019-06-15 22:00:00Z 0 Rotary Convention Hamburg,Vänskapsklubb

Sommarrotary i Malmö-Öresund RK

Publicerad av Kim Hall den 14 Jun 2019
story-thumbnail
 
Välkomna till sommarrotary!! 
Malmö-Öresund Rotaryklubb är unik på många sätt. Många klubbar håller stängt, men inte vi nej. Vi vill umgås så mycket vi kan, eller hur? Välkomna till Bengt Johansson den 9/7, Hanne Lundström den 16/7 och Kim Hall den 23/7. Sista datum den 30/7 är fortfarande ledig, så om någon av våra medlemmar känner att de vill bjuda hem till en enkel sammankomst så är ni välkomna att meddela Charlotta Blom,
charlottablom@yahoo.dk mobil: 073 717 31 97
Om inte så kan det blir Charlotta Blom eller Sven-Inge Ohlsson som tar den 30/7. 
Anmälan är bindande och kostnad för mat/dryck betalas på plats till den som är värd, likaså om det finns ett maxtak för antalet som får plats.
 
 
Sommarrotary i Malmö-Öresund RK Kim Hall 2019-06-13 22:00:00Z 0 sommarrotary

Full aktivitet på Convention

Publicerad av Kim Hall den 02 Jun 2019
story-thumbnail
Nu är det Convention i Hamburg och två busslaster med Rotarianer från D2390 reste dit. Väldigt många är medlemmar i vår klubb, Malmö-Øresund Rk.  På Facebook kan vi följa våra rotarykamraters dagar i Hamburg. Ni kan också gå in på #Rotary19 och följa Convention hemifrån. Ni som är hemma får gärna komma till vårt tisdagsmöte då Svenskt Näringsliv redogör för företagandet i vår närmiljö.
Full aktivitet på Convention Kim Hall 2019-06-01 22:00:00Z 0 Rotary Convention Hamburg

Frukost och frukostkonsert Malmö Live

Publicerad av Kim Hall den 15 May 2019
story-thumbnail
Nätverket Live bjuder in till Frukost och morgonkonsert. 

ONSDAGEN DEN 29 MAJ KL 07.15-08.45 MALMÖ LIVE KONSERTHUS

Med musiken som utgångspunkt utvecklar vi möten och samverkansformer mellan kultur och näringsliv. Nu hälslar vi dig välkommen till en energigivande morgonstund på Malmö Live där både mötet och stunden i konsertsalen ger dig den bästa starten på dagen.
Ta med dig arbetskamrater och kunder.

Varmt välkommen!

Eva Claeson
Malmö Live Konserthus AB
 
telefon: 0708-94 35 37
 
Frukost och frukostkonsert Malmö Live Kim Hall 2019-05-14 22:00:00Z 0 Malmö Live,konsert

#gåförskillnad blev succé

Publicerad av Kim Hall den 12 May 2019
story-thumbnail
Det blev stor succé när Malmö-Öresund tillsammans med Malmö Triangelns Rotaryklubb arrangerade #gåförskillnad, ett försök att visa upp vad Rotary är och gör. Många tittade nyfiket på alla blåklädda människor i keps där det stod Rotary när de gick förbi Gustav Adolfs torg lördagen den 11 maj kl 10-14. Ett 20-tal Rotarymedlemmar hjälptes åt att informera och förmedla information om vad Rotary är och gör. Det bjöds på kaffe, lotteri med fina vinster och tipsrunda där många barn tog med sina föräldrar på en rundvandring i den gröna delen av parken med frågor om Rotary. Förutom ballong fick barnen en fin chokladmedalj runt halsen. Rotary Doctors, TRF, U-fonden och Shelterbox samt tandläkaren till Stadsmissionens nya tandläkarmottagning för tandvård för hemlösa var också på plats.
#gåförskillnad blev succé Kim Hall 2019-05-11 22:00:00Z 0 #gåförskillnad,storytelling,synliggör Rotary

Vi inspirerar Danmark

Publicerad av Kim Hall den 27 Apr 2019
story-thumbnail
Det var inte många som missade den svenska Rotarydeligationen från Rotary Malmö-Øresund när de kom med sina blå kepsar till Inspirationsdag i Distrikt 1470, Köpenhamn, lördagen den 27 april 2019. Guvernör Susanne Gram-Hanssen tog emot 240 Rotarianer och Rotaracts från Danmark, Island och Sverige som tillsammans utbytte erfarenheter och inspirerade varandra i syfte att få Rotarys varumärke att växa och därmed få fler medlemmar.
Vi inspirerar Danmark Kim Hall 2019-04-26 22:00:00Z 0 Malmö Öresund Rotaryklubb,Rotary Inspirationday

Följ med på Inspirationsdag i Danmark

Publicerad av Kim Hall den 07 Apr 2019
story-thumbnail

Lørdag 27. april 2019 blir en dag full av upplevelser och impulser för alla Rotarianer, Rotaracts och Rotexer i Distrikt 1470. Kim Hall, Charterpresident i Malmö-Öresund-Rotaryklubb med medlemmar har blivit särskilt inbjudna för att berätta om hur klubben på bara två år har fått 46 medlemmar sedan starten 6 maj 2016. Möt andra i det danska distriktet och vidga ditt kontaktnät. Distriktsguvenør Susanne Gram-Hanssen har bjudit in svenskarna. Vill du följa med kontakta Kim Hall; kim.hall.texthuset@icloud.com senast den 10 april. Pris 150 dkr för Rotarianer 75 dk för Rotaract för dag och vill man vara med på kvällen kostar det 400 dkr för Rotarianer och 200 dkr för Rotaracts.

Följ med på Inspirationsdag i Danmark Kim Hall 2019-04-06 22:00:00Z 0 Inspiration Day Denmark,Malmö Öresund Rotaryklubb

Öppet hus för Rotary Utbytesstudent

Publicerad av Kim Hall den 06 Apr 2019
story-thumbnail
Bli utbytesstudent! - Inspirationskväll för högstadieelever och deras föräldrar: Den 24 april kl 18-20 anordnar Malmö-Västra Hamnens och Malmö-Öresunds Rotaryklubb ett gemensamt kvällsmöte med fokus på Rotarys internationella ettåriga utbytesprogram som är öppet för alla ungdomar att ansöka till.
Välkomna till ett spännande möte på Restaurang Välfärden på MINC. Anmäl på vår hemsida Utbytesstudent /alt via email direkt till Jessica Östman senast den 20 april.

 
Öppet hus för Rotary Utbytesstudent Kim Hall 2019-04-05 22:00:00Z 0 Utbytesstudent

Rekordmånga vimplar
 

Publicerad av Kim Hall den 05 Apr 2019
story-thumbnail
Åtta vimplar! Så många har aldrig Malmö-Öresund Rotaryklubb överlämnat i ett bräda någonsin. Sandy och Henry Lee hade lyckats få sju stycken när de besökta Taiwan i ett GSE-arrangemang som Rotarydistriktet arrangerar. Charlotte Blom och Claus Vigsø hade med sig en vimpel från Iowa, USA, vilket är det normala. På bilden ser vi Sandy Lee, Henry Lee, Karin Andersson, president, och Charlotte Blom.
Rekordmånga vimplar  Kim Hall 2019-04-04 22:00:00Z 0 Malmö Öresund Rotaryklubb
Fler platser till Convention i Hamburg Kim Hall 2019-03-22 23:00:00Z 0 Rotary Convention Hamburg

Hjälp till självhjälp

Publicerad av Kim Hall den 23 Mar 2019
story-thumbnail
Agneta Wixell har en man som ska starta sitt liv helt från början och som behöver allt till ett nytt hem: möbler, gardiner, handdukar, glas, bestick, tallrikar, kastruller, stekpanna, kaffemuggar med mera 😀gärna en cykel också.
Hjälp till självhjälp Kim Hall 2019-03-22 23:00:00Z 0 Malmö Öresund Rotaryklubb

Gå för skillnad

Publicerad av Kim Hall den 27 Feb 2019
story-thumbnail
Gå för skillnad är ett nytt intercityprojekt mellan Malmö-Öresunds Rotaryklubb och Malmö-Triangelns Rotaryklubb som är planerad att äga rum den 11 maj på Gustav Adolfs Torg.  Det är ett gemensamt evenemang där klubbarna tillsammans med Rotary Doctor, U-fonden och Shelterbox samt förhoppningsvis Stadsmissionen visar upp sina verksamheter samtidigt som Rotary får tillfälle att synas. I år är det Gomspaltprojektet i Vietnam och tandvårdsprojektet för hemlösa som insamlingen från tipsrundan går till. Samtliga deltagare betalar en summa, exempelvis 50 kr för barn och 100 kr för vuxna. Planeringsarbetet pågår för fullt.
Gå för skillnad Kim Hall 2019-02-26 23:00:00Z 0 Gå för skillnad
Klubben får ny hemsideadress Kim Hall 2019-02-24 23:00:00Z 0 klubbnamn.rotary2390.se

Rotary Norden 2 2019 ute nu

Publicerad av Kim Hall den 22 Feb 2019
story-thumbnail
I januari vändes alla blickar mot distrikt 2390 och Köpenhamn då Rotaract arrangerade det största eventet på 20 år i Malmö. Drygt 300 ungdomar från hela världen kom för att uppleva levande vikingar. Eventet blev en succé. Hur är det egentligen att vara ung i Rotary. Ställer vi upp för varandra? Läs om varför Marinela och Jens valde att bli Rotaracts och hur de planerar för att fortsätta som renodlade Rotarymedlemmar. Lillemor Darinder har varit assisterande guvernör i fyra år. Vad gör egentligen en AG?
Rotary Norden 2 2019 ute nu Kim Hall 2019-02-21 23:00:00Z 0 Rotary Norden

Inbjudan Rotarys humanitära arbete

Publicerad av Kim Hall den 08 Feb 2019
story-thumbnail
Inbjudan till dialogkväll om Rotarys humanitära verksamhet. ”Tillsammans gör vi världen lite bättre!” Kom och diskutera och lär dig mer om hur vi som Rotarianer i Sverige, på olika sätt kan bidra till fred, bättre utbildning, rent vatten, god hälsa och hjälp när orkanen eller jordbävningen slår till! Kvällen kommer att inspirera och ge dig tips för att utveckla det internationella arbetet och engagemanget i din Rotaryklubb. Du får lära dig mycket om The Rotary Foundation men du får också höra hur U-fonden, Rotary Doctors Sweden, Shelterbox bidrar till Rotarys humanitära arbete. Maila: viveca@serder.se
Inbjudan Rotarys humanitära arbete Kim Hall 2019-02-07 23:00:00Z 0 Humanitärt arbete

Kulturfest på Kinesiskt nyår

Publicerad den 03 Feb 2019
story-thumbnail
Det blev stor fest när SCCC (Swedish Chinese Chamber of Commerce) under ledning av Henry Lee, i Malmö-Södra Rotaryklubb, bjöd in till nyårsfest på Casino Cosmopol i Malmö lördagen den 2 februari. Det blev en kulturell kväll med flera olika musikaliska och dansnummer, allt från Salsa,  peruansk flöjt, trolleri, opera och till fantastisk violinist som verkligen tog oss alla med häpnad. Han var hur duktig som helst.
Kulturfest på Kinesiskt nyår 2019-02-02 23:00:00Z 0 Kinesiskt Nyår

Torkil Rönne om San Diego

Publicerad av Kim Hall den 28 Jan 2019
story-thumbnail
Malmö-Öresund Rotaryklubb är unik på många sätt. Vi är inte bara den yngsta klubben i D2390, utan också den snabbast växande. 2019-2020 blir vi dessutom guvernörsklubb med Torkil Rönne som guvernör för distriktet. Han kommer under tisdagen den 29 januari att berätta för oss om RI-mötet i San Diego och om sitt tema samt förväntningar för året 2019-2020. Välkomna!
Torkil Rönne om San Diego Kim Hall 2019-01-27 23:00:00Z 0 Torkil Rönne for governor 2019-2020

Stor uppslutning på REM-fest

Publicerad av Kim Hall den 20 Jan 2019
story-thumbnail
Det blev en lyckad välkomstfest på Rådhuset där borgmästaren Carina Nilsson där 230 Rotaracts och 60 rotationer festade tillsammans. Sedna fortsatte REM Öresund i tre dagar med vikingauppvisning både på Moriskan och i Trelleborg vid Trelleborgen. Dessutom var det några vikingar som följde med på banketten på lördagskvällen. Dessa tre dagar har varit fantastisk marknadsföring med två artiklar, en i Trelleborgs Allehanda och en helsida i Sydsvenskans lokala förstasida.
Stor uppslutning på REM-fest Kim Hall 2019-01-19 23:00:00Z 0 Välkomstmiddag Rådhuset med Rotary och Rotaract Europe

Inbjudan kinesiskt nyår
 

Publicerad av Kim Hall den 20 Jan 2019
story-thumbnail
KINESISKT NYÅR –GRISENS ÅR  
PÅ CASINO COSMOPOL LÖRDAGEN DEN 2 FEBRUARI 2019
Det är SCCC (Swedish Chinese Chamber of Commerce) som i samarbete med Casino Cosmopol bjuder in till att fira kinesiskt nyår, Grisens år, lördagen den 2 FEBRUARI på Casino Cosmopol i Malmö. Upplev ett traditionell kinesisk nyårskultur med en spektakulärfartfylld nyårsshow av yppersta kvalitet och kinesisk buffé.
 Registrering från kl 17.00 och bufféerna står uppdukade från kl. 17.30. Showen startar kl. 19.00 och livesänds även på TV-skärmar i kasinot. Nyårsunderhållningen fortsätter i kasinot kl 22.00 och då serveras även en mindre buffé.
 
Inbjudan kinesiskt nyår  Kim Hall 2019-01-19 23:00:00Z 0 Kinesiskt Nyår

Distriktet tappar medlemmar

Publicerad av Kim Hall den 13 Jan 2019
story-thumbnail
Den negativa trenden med minskat medlemsskap har äntligen brutits i Rotary internationellt! I juli 2018 kunde Rotary International (RI) meddela att medlemsantalet har ökat med 11,394 medlemmar och därmed har Rotary  1,206,501 medlemmar i hela världen. Distrikt 2390 har dock tappat både antal klubbar från 60 till 59. Under Rotaryåret 2017-18 tappade distriktet 97 medlemmar (2,845) och under perioden 1 juli till 30 december tappade distriktet 13 medlemmar ( 2,735). Med gemensamma krafter kan vi attrahera fler medlemmar till Rotary och distriktet. Lycka till!
Distriktet tappar medlemmar Kim Hall 2019-01-12 23:00:00Z 0 Rotary International

Välkomstmiddag med Rotary och Rotaract Europe

Publicerad av Kim Hall den 03 Jan 2019
story-thumbnail
Den 17-20 januari gästas Malmö av Rotaractare från hela Europa, till och med världen. Malmö Stad bjuder därför in till en välkomstmiddag den 17 januari på Malmö Rådhus. Arrangörerna har beslutat att reservera 50 platser till medlemmar i Rotary Sverige och Danmark. Middagen är kostnadsfri men det krävs en anmälan senast den 9 januari för att kunna delta och den är bindande. De som är anmälda men inte dyker upp kommer debiteras för sin förlorade måltid enligt Malmö Stads policy.   
- Middagen äger rum på Malmö Rådhus, Stortorget 
- Torsdagen den 17 januari klockan 19.00 (Var i tid eftersom dörrarna stängs)
- Kostnadsfritt (Anmälan är bindande, utebliven närvaro debiteras)
- Anmälan görs senast Onsdagen den 9 januari. 
- Begränsat antal, först till kvarn.
- Dresscode: Throwback Thursday / Business Casual
Välkomstmiddag med Rotary och Rotaract Europe Kim Hall 2019-01-02 23:00:00Z 0 Välkomstmiddag Rådhuset med Rotary och Rotaract Europe

Guvernörsmöte med reflektion från San Diego
 

Publicerad av Kim Hall den 02 Jan 2019
story-thumbnail
Rotaryåret 1 juli 2019-2020 är Malmö-Öresund Rotaryklubb under ledning av Torkil Rönne, guvernörsklubb. Det innebär att klubbmedlemmarna och paret Torkil och Jette Rönne får ett särskilt ansvar för vårt Rotarydistrikt 2390 (Skåne). Torkil och Jette Rönne har därför bjudit in Carl och Kristina Hedberg, nuvarande guvernörspar, tidigare guvernörer i distriktet (PDG), COL-representant med flera till vårt klubbmöte den 29 januari kl 17.30-21.00 då de berättar om sina erfarenheter från San Diego, temat för Rotaryåret och hälsning från Rotary International. Passa på att anmäla dig till detta högtidliga tillfälle, klubbens egna medlemmar anmäler sig och sina gäster via hemsidan medan de inbjudna gästerna och övriga intresserade som vill komma gör det via ett mail till torkil@cuprus.se
Det går även att anmäla sig till christina.neil@ymail.com
 
Guvernörsmöte med reflektion från San Diego  Kim Hall 2019-01-01 23:00:00Z 1

Läs om COL i Rotary Norden 1 2019

Publicerad av Kim Hall den 18 Dec 2018
story-thumbnail
Många medlemmar känner inte till hur Rotaryorganisationen egentligen är uppbyggd och att Rotarys regler styrs av vad COL (Council on Legislation), eller Lagrådet som vi kallar det i Sverige, beslutar om. COL är Rotarys motsvarighet till Riksdagen. Det är COL-representanterna (Lagrådsrepresentanterna), en för varje distrikt och som väljs för tre år, som sätter Rotarys internationella stadgar (regler) som alla klubbar (medlemmar) i hela Rotaryvärlden ska följa. I detta nummer av Rotary Norden beskriver vi hur COL arbetar och dess demokratiska funktion.
Läs om COL i Rotary Norden 1 2019 Kim Hall 2018-12-17 23:00:00Z 0 Rotary Norden

Därför firar vi Sankta Lucia

Publicerad av Kim Hall den 15 Dec 2018
story-thumbnail
Vid årets julfirande hade Malmö-Öresund Rotaryklubb glädjen att få lära oss om Lucia och varför vi i Sverige som enda namn firar detta italienska skyddshelgon Sankta Lucia som föddes 280 i Syracusa och som romarna dödade omkring  år 300 den 13 december.
Läs May Mosbachs gripande historia om Sankta Lucia.
Därför firar vi Sankta Lucia Kim Hall 2018-12-14 23:00:00Z 0

Två Lucior kom med ljus i hår
 

Publicerad av Kim Hall den 12 Dec 2018
story-thumbnail
Det blev en annorlunda julfest när två Lucior plötsligt skred in i sällskap av stjärngosse, jultomte, tomtenisse och renen Rudolf denna kväll. Ett 30-tal medlemmar varav två gäster hade alla med sig var sin julklapp som jultomten, president Karin Andersson, delade ut efter luciasånger och ett intressant framförande av May Mosbasch, en av Luciorna. Vår krögare Dennis hade lagat extra god anka och Charlotte Blom hade bakat Lussikatter till kaffet. En perfekt kväll att minnas!
Två Lucior kom med ljus i hår  Kim Hall 2018-12-11 23:00:00Z 0

Anmälan till Convention i Hamburg

Publicerad av Kim Hall den 12 Dec 2018
story-thumbnail
Rotarys stora Convention i Hamburg äger run den 1-5 juni 2019. Om du är intresserad av att delta måste du anmäla dig på www.rotary.org och betala in avgiften innan du åker dit. Distriktet har ordnat två bussar och hotell. Dessa bokas via Torkil Rönne som har reserverat 26 platser. Hotell och bussresa kostar ca 4000 kr. Deltagandet i Convention skiftar. Det blir dyrare ju längre tid du väntar. Anmäl innan den 15 december för sedan höjs priset.
 
Anmälan till Convention i Hamburg Kim Hall 2018-12-11 23:00:00Z 0

Kreativt Nätverksmöte

Publicerad av Kim Hall den 10 Dec 2018
story-thumbnail
Det blev ett ovanligt kreativt nätverksmöte fredagen den 7 december då 26 nyvakna Rotarianer samlades på Rotary NäringslivNätverk på HighCourt (Gamla Hovrätten) I Malmö. Alla talade om vilken succé som var bäst under året och diskuterade hur nätverket kan bli ännu bättre så att vi får fler morgonpigga Rotarianer till att komma när det är dags igen den 1 februari 2019. Nätverket träffas första fredagen i månaden under hela året, med undantag för sommar och jullov. Här har du som är yrkesverksam alla chanser att utvidga ditt nätverk, kanske hitta ett nytt jobb eller partner eller uppdrag. Ju mer du ger desto mer får du tillbaka.
 
Kreativt Nätverksmöte Kim Hall 2018-12-09 23:00:00Z 0

Rotary på frukostkonsert Malmö Live Konserthus

Publicerad den 29 Nov 2018
story-thumbnail
Musik sprider glädje och vad kan inte vara bättre än att uppleva livekonsert på Malmö Live till frukost?
Onsdagen den 5 december kl 7.15 öppnas dörrarna till Malmö Live. Frukost serveras vid Kanalscenen innan  Cecilia Molvin från Skanska berättar om samarbetet med Malmö Live och deras arbete med social hållbarhet.  8.15-8.45 startar konserten med VOS, 24 körsångare, med Robert Bennesh, domkyrkoorganist och körledare, som dirigent. Arrangemanget är ett samarbete mellan Rotary, Malmö Live Konserthus och Skanska.
Anmälan SENAST 29 NOVEMBER eva.claeson@malmolive.se
Rotary lottar ut vinster till förmån för Rotaracts REM Öresund som äger rum den 17-19 januari i Malmö och Köpenhamn.
Rotary på frukostkonsert Malmö Live Konserthus 2018-11-28 23:00:00Z 0

Event på Malmborgs väckte intresse

Publicerad av Kim Hall den 29 Nov 2018
story-thumbnail

Många nyfikna kom fram och undrade vilka de blåklädda personerna var med Rotarylogga på bröstet när Malmö-Öresund RK under två lördagar i oktober och november delade ut flyers om sin klubb och Rotary generellt till ICA Malmborgs kunder.

– Många tror att Rotary är en hemlig organisation medan andra visste ingenting om Rotary. Sedan fanns det dem som varit Rotarianer på annan ort eller som funderat på att engagera sig nu när barnen blivit vuxna. Så reaktionerna skiftade, men för oss var det bra att visa upp att vi har en Rotaryklubb i Limhamn och att man är välkommen att besöka oss, säger Eva Martinson, ansvarig för medlemskommittén och initiativtagare till eventet.

Event på Malmborgs väckte intresse Kim Hall 2018-11-28 23:00:00Z 0

Årsmöte för klubbmedlemmar
 

Publicerad den 24 Nov 2018
story-thumbnail
Välkomna till Malmö-Öresund RK.s årsmöte på tisdag den 27 november.
På årsmötet kommer Torkil Rönne, past president i Malmö-Öresund RK, att sammanfatta sitt år som president 2017-2018 och inkommande president Bengt Johansson att presentera sin styrelse för kommande år 2019-2020. Som medlem är det bra att skriva ut och ta med sig bilagor inför årsmötet som skickades ut tillsammans med kallelsen! Inga utskrifter kommer att finnas på årsmötet!
Anmälan görs senast måndag kl 12 så vår krögare Dennis vet hur mycket mat som skall tillagas. 
Om någon har problem att logga in så går det bra att ringa eller maila till Chris senast måndag lunch. Chris har tel nr: 040-152224 alt. 070-4641831, mailadress: christina.neil@ymail.com
Det är på årsmötet vi formar klubben tillsammans.
Välkomna!
Karin Andersson, president 2018-2019
Årsmöte för klubbmedlemmar  2018-11-23 23:00:00Z 0

Bli Rotarys superhjälte

Publicerad den 18 Nov 2018
story-thumbnail

Bli en Superhero och dela du också så sprids Rotarys varumärke ännu mer. De som går in på sociala medier och delar är superhjältar. En liten insats krävs för att klicka och sedan sprids Rotary automatiskt. Tänk bara på vem ni lägger ut bilder på och vem ni vill jobba med, eller skaka rumpa med, som Rotaract i REM. Känn efter innan ni lägger ut någonting. Därför har Distriktets PR-ansvariga med Mia Rolf som ordförande, ordnat en utbildning för dig som är rotarian och som vill lära dig hur sociala medier fungerar. Anmäl dig senast den 22 november på distriktets hemsida. Utbildningen sker söndagen den 25 november kl 15-17 på Studio, Nordenskiöldsgatan i Malmö.

 
Bli Rotarys superhjälte 2018-11-17 23:00:00Z 0
Läs nya Rotary Norden nr 6 2018 Kim Hall 2018-10-25 22:00:00Z 0

Tre nya medlemmar

Publicerad den 24 Oct 2018
story-thumbnail
Vi välkomnar Gunnel Kristiansson, Jenny Glöck och Karsten Vestergaard som nya medlemmar i Malmö-Öresund Rotaryklubb. De har länge visat intresse för klubben och Rotary. Tillsammans ska vi ha roligt, lära oss något nytt på våra föredrag och göra skillnad till en bättre värld.
Är du också intresserad så tag kontakt med oss.
Tre nya medlemmar 2018-10-23 22:00:00Z 0

Synliggör Rotary på Malmborgs

Publicerad av Kim Hall den 24 Oct 2018
story-thumbnail
Rotary är ett fantastiskt nätverk som dessutom gör gott i världen. Men det är alldeles för få som känner till Rotary. Därför kommer medlemmarna i Malmö-Öresund Rotaryklubb sprida information om Rotary på Malmborgs den 27 oktober och den 24 november klockan 10-14 och samtidigt bjuda in till att besöka Malmös yngsta och trevligaste klubb som gäster. Ett tillfälle man inta får missa.
Projektledare är Eva Martinsson
Synliggör Rotary på Malmborgs Kim Hall 2018-10-23 22:00:00Z 0

Peter J Skogström inspirerade

Publicerad av Kim Hall den 24 Oct 2018
story-thumbnail
Det blev en matinspirerande kväll när Peter J Skogström berättade om sitt liv och vägen till att bli mästerkock. Idag har han åtta restauranger. Han blev årets kock 2006 och gjorde ett nytt försök 2018 då tillsammans med sin fru Marie som också är kock. Peter hamnade i final och kom på sjätte plats. Marie blev semifinalist. Peter har en fantastisk vinnarskalle och älskade att tillbringa tre veckor i Kockkollot Kockarnas Kamp i TV4, vilket han vann...så klart. 
Vi var 34 personer som kom och njöt av denna afton som handlade om mat, kockglädje och tips på vad som idag är svensk husmanskost.
 
Peter J Skogström inspirerade Kim Hall 2018-10-23 22:00:00Z 0 medlemmar

Synliggör Rotary med profilprodukter
 

Publicerad av Kim Hall den 22 Oct 2018
story-thumbnail
Syns vi inte finns vi inte!
Jette Rönne och Eva Martinsson hade fullt upp med att få Rotationer att bli mer synliga genom T-shirts, jackor, väskor med Rotary-logga. Distriktet tillhandahåller kepsar, pennor och Rotaryvästar som gör dig synlig i mörkret. Är du intresserad av profilprodukter som enskild Rotarian eller som Rotaryklubb är ni välkomna att kontakta Kim Hall, Torkil eller Jette Rönne. Du är också välkommen som gäst så hjälper vi dig.
 
Synliggör Rotary med profilprodukter  Kim Hall 2018-10-21 22:00:00Z 0
Få inspiration, glädje och kunskap!Lär känna nya människor nära dig! Malmö Öresund 2018-07-13 22:00:00Z 0

Att finna fristad

story-thumbnail
År hade Angalia Bianca sovit i övergivna byggnader över hela Chicago.Hon stal. Hon gjorde droger. Hon tillbringade tid in och ut ur fängelse för förfalskning, stöld, intrång och innehav av narkotika.Men efter att hon landat i fängelse för sjunde gången, något förändrats--Bianca visste att hon ville ha ett bättre liv.Hon visste precis hur man gör det hända.
Att finna fristad 2018-03-28 04:00:00Z 0

Rädda liv i Ghana

story-thumbnail
Vad är det som att ta ett stort team till Afrika?Det har förmodligen varit en av de mest givande upplevelserna i mitt liv.I mitten av februari började jag leder roterande medlemmar från hela den östra kusten av USA genom Ghana.Jag har försökt att ge teamet en ghanansk Välkommen som jag fått på mina tidigare resor.En stor resa är en verklig välsignelse eftersom varje person ser Ghana och vårt arbete på ett annat sätt.
Rädda liv i Ghana 2018-03-28 04:00:00Z 0

Vi har fått ny president !

story-thumbnail
Karin Andersson, som var med att starta klubben för två år sedan, blev klubbens tredje president den 3 juli 2018. Hon axlar rollen efter Torkil Rönne och Kim Hall. Det blev rena julafton denna dag då Torkil och Jette Rönne precis hade kommit hem från Rotarys convention i Toronto, Canada. Med sig hade de diverse rotarypins och diplom som delades ut både till alla som Torkil samarbetat med i styrelsen och till den nya styrelsen. Det blev en riktig fest med Budapestbakelse som Karin hade bakat.
 

 
Vi har fått ny president ! Malmö Öresund 2018-03-27 22:00:00Z 1
Läkarteamet från Vietnamn Kim Hall 2018-03-26 22:00:00Z 0
Tags