Inbjudan till föreläsning om att bli 50 innan man får sin ADHD-diagnos

Publicerad av Mats Håkanson den 08 Jun 2024
artikeltumnagel

Moment 22, som är ett projekt inom Svenska Kyrkan i Hyllie församling och stöds av oss i Rotary Malmö-Öresund, arbetar för att hjälpa och stödja familjer och enskilda personer med att få fotfäste i samhället. I år har man där jobbat mycket med psykisk ohälsa. Den 17 juni kl 18.00 berättar Kristian Rönne, medlem i klubben känd från sina kluriga tecknade samman­fatt­ningar, om sin resa med ADHD i vuxen ålder och om hur det påverkar livet på gott och ont. Föreläsningen hålls i Hyllie kyrka på Gamle­gårds­vägen 34 i Malmö. Inträdet är fritt och det bjuds på en lättare fika efteråt.

Inbjudan till föreläsning om att bli 50 innan man får sin ADHD-diagnos Mats Håkanson 2024-06-07 22:00:00Z 0 Moment 22

Fem nya medlemmar i Paul Harris Society

artikeltumnagel
I samband med Distriktskonferensen lördagen den 20 april kunde vi stolt välkomna FEM nya medlemmar i Paul Harris Society i vårt distrikt. Det är extra glädjande att konstatera att tre av dem fem kommer från vår egen klubb. Nya medlemmar i Paul Harris Society från vår klubb är Eva Albihn, Irene Axelsson och Jette Rönne. Sedan tidigare är Ulf Bingsgård och Torkil Rönne medlemmar.
PHS
Fem nya medlemmar i Paul Harris Society Kim Hall 2024-05-06 22:00:00Z 0 PHS

Rotary Norden nr 3 2024 är ute nu

artikeltumnagel
Nu är det tredje numret av Rotary Norden för 2024 ute. 
Temat denna gång är alkohol – ett kontroversiellt ämne som kan väcka frågor om allt från folkhälsa till BNP. Rotary Norden närmar sig ämnet från fem olika synvinklar.
Läs även om Rotary-tidningarnas roll och AI, om Rotarymedlemskap utan klubb, om ett nytt Peace Center i Istanbull, om klubbesök i Indien, om distriktskartan i Sverige som ritas om och om att donationerna till Rotary Foundation har minskat under senare år. Och möt en glad donator. Med mera!

Klicka här för att läsa Rotary Norden nr 3/24 på svenska!

Du kan även läsa tidningen i Rotary Nordens app “Rotary Norden”, som finns att ladda ner gratis till din telefon från AppStore eller Google Play.
Vill du läsa tidningen på ett annat nordiskt språk än svenska, kan du göra det genom att klicka här.
Rotary Norden nr 3 2024 är ute nu Kim Hall 2024-05-06 22:00:00Z 0 Rotary Norden

8 årskalas med Mikael Neumann blev succé

artikeltumnagel
I fredags den 3 maj hade vi fest, då vi firade våra åtta år som Rotaryklubb tillsammans med den dansk-svenska swingartisten Mikael Neumann, som bjöd på en hel del danska pärlor blandat med egen musik, minnen och mycket humor. Vi fick till och med uppleva allsång, eller rättare sagt, vi fick lov att sjunga med i refrängen. Jag håller med en av våra rotarianer som sa " Mikael Neumann är som ett årgångsvin, han blir bara bättre med åren! Nu har han hittat sin personliga nisch!" Bättre betyg får man nog leta efter. Som tack fick Mirakel en korg med godsaker och ett tackintyg där en slant sätts in till End Polio Now i hans namn.
8 årskalas med Mikael Neumann blev succé Kim Hall 2024-05-06 22:00:00Z 0 Klubbfest

Klub Visioning den 13 april

artikeltumnagel
Nu är det bestämt att vi skall genomföra vårt clubvisioning projekt den 13 april!
Andrew med kolleger från distriktet kommer att hjälpa oss och vi kommer att träffas på zoom någon dag innan för att vi skall kunna förbereda oss. Det är meningen att hela styrelsen kommer att delta, samt 12-15 övriga medlemmar!
Jag hoppas att du har möjlighet att vara med, och om du inte har möjlighet eller tillfällighet att vara med så ber jag dig ge besked om detta helst redan nu!
Vi kommer att hålla till på vårt lunchrum på Förlagshuset Nordens Grafiska, Nobelvägen 135! klockan 09.00 och mötet beräknas vara klart ungefär kl 15.00
Jag kommer att fixa något lätt att äta till lunch, och vill då ha besked på om ni har några preferenser när det gäller mat ( jag har ju redan de flestas, men ändå..)
 
Jag eller Andrew återkommer med detaljer kring zoom-mötet!
 
Ha en trevlig påsk, så ses vi snart!
 
Ha det så bra
 
Max Ohlsson
Klub Visioning den 13 april Kim Hall 2024-03-25 23:00:00Z 0

Mikael Neumann festens höjdpunkt!

artikeltumnagel
Jag (Kim Hall) har länge haft en önskan om att få bjuda in min gode vän sedan många år Mikael Neumann till att underhålla oss på någon av våra fester. Jag har pratat med Mikael och han vill gärna komma till vår vårfest som äger rum den 3 maj för att spela och sjunga för oss. Men det kostar en slant. Jag har fått ett vänskapspris, men ändå. Det innebär att om vi blir riktigt många så skulle vi behöva betala 100 kr extra utöver maten på 280 kr (totalt 380 kr) för att få honom att komma. Jag hoppas verkligen att vi blir riktigt många, både för att få upp stämningen, men också att vi tillsammans får en fin kväll att minnas. 380 kr för mat och underhållning swishar vi till klubbens swishkonto; 1235604731, skriv vårfest och ditt namn.
Mikael Neumann festens höjdpunkt! Kim Hall 2024-03-23 23:00:00Z 0 Klubbfest,Vårfest

LKG-projektet får 19 000 kr av U-fonden

artikeltumnagel
U-fonden har beslutat att bevilja klubbarna endast en ansökan. Då de fick in 38 ansökningar, d v s ansökningar för 1 365 650 kr och hade endast 450 000 kr att fördela, blev vi i styrelsen tvungna att välja projekt - LKG i Vietnam eller utbildning av lärare i Tanzania. Redan i höstas delade U-fonden ut lite mer än 200 000 kr. Under de flesta tidigare år har U-fonden fått in kring femton ansökningar för ungefär 250 000 kr. Så att det blev svåra beslut är nog lätt att förstå, skriver Viveca Serder, ordförande i Rotary U-fonden. LKG-projektet är ett välkänt projekt i Rotary Malmö-Öresund som vi arbetat med under många år.
LKG-projektet får 19 000 kr av U-fonden Kim Hall 2024-03-17 23:00:00Z 0 LKG,Vietnam

Vårfest för klubben

artikeltumnagel
Äntligen är det dags för en festkväll! Vi ska träffas för att ha trevligt och trivsamt tillsammans. Endast för klubbens medlemmar och deras respektive. Fredagen den 3 maj kl. 18.00. Boka in tiden nu.
Vi börjar med lite bubbel (ingår)och mingel. Och lite senare dukas upp en kall Laxbuffé med potatissallad. Vegansk/vegetariskt alternativ finns. Meddela vid anmälan!
Meddela också ev. allergier. Därefter kaffe/Te
Kanske någon kan bidra med en hembakad kaka. Vatten finns på borden. Övriga drycker tar man själv med sig efter behag. Exempelvis snaps, öl, vin, avec etc.
Kostar 280:- per person. Betala vid anmälan. Swisha till klubbens konto 1235604731, skriv vårfest och ditt namn. Vi kommer att ha ett lotteri á 20:-/per lott eller 6 för en hundring. Swish eller kontanter. Bidrag till vinstbordet mottages gärna.
Lite allsång och förhoppningsvis lite musik i någon form
Plats: Kims festlokal Valborgsgatan 5 Limhamn. Busshållplats och gatuparkering finns i området.
Anmäl till Sven Inge Ohlsson snarast, senast fredag 26 april, via mail till si.o@telia.com. 0706300601. Varmt välkomna med glatt humör så hjälps vi åt att få en härlig kväll!
Festkommitén
Vårfest för klubben Kim Hall 2024-03-17 23:00:00Z 0 Klubbfest

Överraskade medlemmar fick medlemsbevis

artikeltumnagel
Rotary Malmö-Öresund fortsätter att få fler nya medlemmar, vilket är oerhört glädjande. Som ny medlem välkomnades Katarina Rosberg till klubben. Något mer förvånad blev Mats Håkanson, som länge varit medlem i klubben och dessutom vid två tillfällen, när han kallades upp av president Max Ohlsson för att tilldelas sitt medlemsdiplom. Mats har varit mycket aktiv i distriktsorganisationen och därför inte haft tid att besöka klubben så ofta.  Men nu kom han och gissa om han blev förvånad när han fick medlemsbeviset i sin hand. Mats trodde knappt sina öron.
Överraskade medlemmar fick medlemsbevis Kim Hall 2024-03-15 23:00:00Z 0 medlemmar

Alla har ett lika värde

artikeltumnagel
I samband med Rotary Malmö-Öresunds satellitklubbs andra riktiga möte i Rosengård, passade man på att hålla tårtkalas när klubben besökte föreningen Allas Lika Värden på Adlerfelts väg i Rosengård. Vi mötte ett varmt välkomnande och dessutom många ungdomar. Tre av dessa ungdomar uppmärksammades lite extra för det arbete de gjort under sin praovecka på Allas lika värde. De är numera miljöambassadörer. David Muhammed och hans medarbetare, Noor, informerade om en mängd kontinuerliga verksamheter som föreningen bedriver, support till nyanlända - senast till människor från Ukraina, läxhjälp i samarbete med biblioteket och inte minst deras pågående miljöarbete.
Alla har ett lika värde Kim Hall 2024-03-15 23:00:00Z 0 satellitklubb

Elizabeta Zemlijic fick medlemsdiplom

artikeltumnagel
I samband med att Rotary Malmö-Öresunds nya satellitklubb Rosengård hade sitt andra möte på föreningen Allas lika villkor, tilldelades Elizabeta Zemlijic, regissör med Rosengård som motiv, ett medlemsbevis. Elizabeta är en flitig besökare i klubben. Hennes familj kom till Sverige från Jugoslavien på 1960-talet under arbetskraftsinvandringen. 1973 föddes Elizabeta och växte upp i Rosengård. När hon var 18 år bestämde hon sig för att bli regissör.
Elizabeta Zemlijic fick medlemsdiplom Kim Hall 2024-03-15 23:00:00Z 0 Nya medlemmar

Rotary Norden nr 2 2024 är här

artikeltumnagel
Nu har Rotary Norden nr 2 kommit ut! Du kan läsa den isin helhet eller på något av de nordiska språken genom att klicka på denna länk; https://rotarynorden.e-pages.pub/titles/
Rotary Norden finns även att laddas ner som App i Appstore. Då har du alltid senaste numret i din telefon; https://apps.apple.com/se/app/rotary-norden/id945979147
I detta nummer av Rotary Norden är temat Barn och mödrarnas trivsel. Du kan också läsa om hur Malmö laddar upp för Rotary Action Summit men också om vår klubb stora projekt LKG = Läpp-, Läk- och gomspaltsprojekt i Vietnam.
Rotary Norden nr 2 2024 är här Kim Hall 2024-03-06 23:00:00Z 0 Rotary Norden

Häng med till Singapore

artikeltumnagel
Convention är en otroligt inspirerande och häftig upplevelse som alla Rotarymedlemmar bör uppleva, åtminstone någon gång i livet. Den 25 till 29 maj träffas tiotusentals rotarianer från hela världen för den årliga Rotary International Convention, denna gång i Singapore. Konventet är en upplevelse utan gränser och väl värd en resa där du möter människor från hela världen som upplever tillsammans, delar idéer, vänskap och hopp tillsammans med varandra och världen, men också samarbetsmöjligheter. Läs mer på https://convention.rotary.org/en-us/. Ju tidigare du registrerar dig desto billigare blir konventet.
Häng med till Singapore 2024-02-27 23:00:00Z 0 Convention Singapore

RFE-utbyte Boston USA

artikeltumnagel

ROTARY FRIENDSHIP EXCHANGE SWEDEN (District 2390) – US (District 7910) May 06-16, 2024

Vi har ett RFE-utbyte med distrikt 7910 i Boston och söker nu medresenärer! Möt våren i Boston 2024! Tag möjligheten att följa med ett RFE-utbyte till Boston våren 2024. Vi planerar ett team bestående av max 12 personer och söker nu ytterligare 5 till 6 personer. De som ansöker är rotarianer med eller utan partner. Boston, Distrikt 7910 kommer att skicka deltagare under maj 2025 till vårt distrikt och de som deltar under utbytet 2024 i Boston medverkar som värdar när de kommer till oss.

RFE
RFE-utbyte Boston USA Kim Hall 2023-12-10 23:00:00Z 0 RFE

Kristall med fredsfåglar till Major donner

artikeltumnagel
I samband med Action Summit i MANCHESTER 2023 hyllades alla dom som kallas Major Donor. Det betyder att dessa personer har skänkt extra mycket pengar till The Rotary Foundation och polioutrotningen. Nu ingår Torkil och Jette Rönne denna fantastiska grupp kallad Major Donner och har därmed tilldelats Nivå 2 pins och är en del av gruppen rotarianer som alla är ambassadörer för Rotary Foundation. I samband med vårt klubbmöte den 5 december överlämnades den jättefina kristalldekorationen med FRED-symbolen i form av två fredsduvor från Rotary Foundation. 
 
Kristall med fredsfåglar till Major donner Kim Hall 2023-12-06 23:00:00Z 0 Action Summit,TRF
Välkommen till Rotarys Nyårskonsert i Lund Kim Hall 2023-11-24 23:00:00Z 0 Nyårskonsert

Tre nya glada medlemmar

artikeltumnagel
Det är alltid lika roligt när vi i Rotary Malmö Öresund får tillfälle att välkomna nya medlemmar. Nu i samband med årsmötet kunde vi välkomna Tanja Hristova, Kirsten Ohlsson och Karin Olsson till vår klubb. Vi hoppas att de kommer att trivas med oss och att vi får glädje av varandras kunskap och kompetens i olika sammanhang; det kan vara i projekt, yrkesliv eller som rotaryvänner.
Tre nya glada medlemmar Kim Hall 2023-11-17 23:00:00Z 0 medlemmar

Claus Vigsø med styrelse fick ansvarsfrihet för 2022-2023
 

artikeltumnagel
Det var en glad Claus Vigsø som tackade för förtroendet att vara president för Rotary Malmö-Öresund 2022-2023 och för att han och styrelsen fick ansvarsfrihet.
Budgeten gick ihop med ett litet överskott på 1274 kr, som gick till nästa års verksamhet.
I samband med årets sista ”Wednesday Night Live” i juni 2023 överlämnade distriktsguvernör Ulf Bingsgård utmärkelsen Årets Klubb 22/23 till Rotary Malmö-Öresund. Motiveringen till utmärkelsen var: ”Klubben driver samhällsrelevanta projekt, både lokalt och globalt. God närvaro på klubbmöten och aktiviteter, fyllig information via veckobreven. En klubb som både värvar och vårdar medlemmar och bidrar till att Rotary växer. Klubben och dess medlemmar bidrar generöst till The Rotary Foundation”. 
Claus Vigsø med styrelse fick ansvarsfrihet för 2022-2023  Kim Hall 2023-11-17 23:00:00Z 0 Årsmöte

Jul i Rosengård

artikeltumnagel
Vi på HSB Brf Ida i Malmö ser fram emot ännu en spännande julmarknad i samarbete med Rosengårds fastigheter, Victoria Hem och MKB. Vi undrar vi om ni är intresserade av att sponsra vår kommande julmarknad. Preliminärt datum för årets julmarknad är den 10 december 2022. För att ge er en känsla av evenemanget och dess positiva påverkan på gemenskapen, bifogar vi länkar till rapporter från förra årets julmarknad:
Jul i Rosengård Kim Hall 2023-11-17 23:00:00Z 0 Julmarknad,Rosengård,jul

Kort rapport från Ung Bi, Vietnam

artikeltumnagel
Den 3:e november var vi fem personer som reste till sjukhuset i Uong Bi, Vietnam för att hjälpa barn med läpp- käk och gomspalt. Vi som reste var Magnus Becker, Måns Cornefjord (båda plastikkirurger SUS, Linda Jensen (barnsjuksköterska, Malmö Universitet), Xuan Tran Nylander (vietnamesisk tolk) och jag själv Irene Axelsson (barnläkare och Rotarian). Resväskorna var fullpackade med  sjukhusmaterial och mängder av leksaker till barnen (40kg per person). Vi hade kontakt med Rotary Hanoi  vid två tillfällen vilket var trevligt och givande.
Kort rapport från Ung Bi, Vietnam Kim Hall 2023-11-17 23:00:00Z 0 LKG,Vietnam

Vi blev Årets Rotaryklubb igen...

artikeltumnagel
Grattis Grattis Grattis medlemmarna i Rotary Malmö-Öresund. Vi blev utsedda till District Club No 1....igen. Det är alltså andra året i rad som vi får denna fantastiska utmärkelse på grund av våra medlemmars generositet. Det är The Rotary Foundation som ger oss denna utmärkelse som tack för att vi skänkt störst bidrag till polioutrotningen under 2022-2023. Året innan 2021-2022 tilldelades vi också TRF:s utmärkelse District Club No 1. Då som ni fick vi ett diplom och en vimpel som förra året Eva Albihn fick ta emot som president och i år var det Claus Vigsø som tog emot vimpeln. Vår nuvarande president Max Ohlsson fick äran att en av fem klubbar ta emot diplomet på Poliogalan som ägde rum den 24 oktober på Malmö Rådhus.
Vi blev Årets Rotaryklubb igen... Kim Hall 2023-10-28 22:00:00Z 0 End Polio Now,Årets klubb

World Polio Day på Rådhuset

artikeltumnagel
Den 24 oktober är det FN-dagen, men också World Polio Day och då förlägger vi klubbmötet till Malmö Rådhus där det blir en gala med mat, underhållning, lotterier och information om vad Rotary bidrar med för att utrota polio. Det kostar 300 kronor att delta och anmälan görs på distriktets hemsida eller här!
Anmälan senast den 12 oktober men antalet deltagare begränsat, så anmäla Dig snarast!
World Polio Day på Rådhuset Kim Hall 2023-09-15 22:00:00Z 0 End Polio Now,Endpolio#,World Polio Day

Scouten Kristian fick en PHF

artikeltumnagel
Scoutledaren och klubbmedlemmen Kristian Rönne tilldelades en PHF i samband med sommarbesöket i Bunkeflo Scoutstuga. Regnet öste ner, men inne i scoutstugan bjöds det på smörrebröd, godis och diverse drycker, medan Kristian entusiastiskt berättade om scoutrörelsen i Bunkeflo och om World Scout Jamboree 2023 i Sydkorea. Ett scoutläger för cirka 24 000 ungdomar från hela världen, varav 3 kommer från Bunkeflo scoutkår. Det är en stor händelse för de unga scouterna, särskilt detta år då de dessutom har fått evakuerats från lägret på grund av hotet från en Tyfon som skulle dra in över lägret, som omfattar Bunkeflo och Limhamns yta tillsammans. Men alla scouter är i säkerhet, försäkrade Kristian. 
Scouten Kristian fick en PHF Kim Hall 2023-08-09 22:00:00Z 0 PHF,Scouter

Tanja välkomnas som medlem

artikeltumnagel
Det var med stor glädje som president Claus Vigsø välkomnade Tanja Hristova som ny klubbmedlem i Rotary Malmö-Öresund. Dessutom fick vi en transfer från Rotaryklubben i Skurup - Carina Nertlinge. 
Vi välkomnar båda våra nya medlemmar och hoppas att de ska trivas med oss.
Tanja välkomnas som medlem Kim Hall 2023-06-14 22:00:00Z 0 Nya medlemmar,medlemmar

Guvernör Ulf får tack av klubben

artikeltumnagel
Som tack för två år som guvernör och programledare i Wednesday Night Live överlämnade chaterpresident Kim Hall och klubbpresident Claus Vigsø i Rotary Malmö-Öresund en bukett blommor i vitt och blått, vilket symboliserar Imagine och Rotary -" Fred och People of Action"till Ulf Bingsgård. Nu har klubben haft två guvernörer under sin korta tid som Rotaryklubb. Klubben chatrades 2016 den 6 maj och är en växande klubb med cirka 60 procent damer och 40 procent herrar. Klubbpresident Claus Vigsø hoppades på att vi i framtiden kommer att få se mer av Ulf Bingsgård som klubbmedlem på våra möten.
Guvernör Ulf får tack av klubben Kim Hall 2023-06-07 22:00:00Z 0 Wednesday Night Live

Vi utsågs till Årets Klubb i D2390

artikeltumnagel
Det var med stor ära och ödmjukhet som vår president Claus Vigsø tog emot utmärkelsen "Årets Klubb" i samband med Wednesday Night Live med guvernör Ulf Bingsgård som programledare. I diplomet står det "Utmärkelse Årets klubb i Distrikt 2390 under Rotaryåret 2022-2023 tilldelas Rotary Malmö-Öresund" Motiveringen lyder "Klubben driver samhällsrelevanta projekt, båd lokalt och globalt. God närvaro på klubbmöten och aktiviteter, fyllig information via veckobreven. En klubb som både värvar och vårdar medlemmar och bidrar till att växa Rotary. Klubben och dess medlemmar bidrar generöst till The Rotary Foundation". Undertecknat Ulf Bingsgård, Guvernör 2021-2022, 2022-2023, Rotary Distrikt 2390. Vill du se diplomet och när Claus Vigsø tar emot utmärkelsen, klicka till nästa sida.
Vi utsågs till Årets Klubb i D2390 Kim Hall 2023-06-07 22:00:00Z 0 Årets klubb

Sommar- Rotary 2023
 

artikeltumnagel
Nu är äntligen sommaren här och vi ser fram emot att få träffas under trevliga förhållanden hemma hos varandra. Chris som även i år tog på sig rollen att samla in alla som kunde tänka sig bjuda hem oss till lite mat och dryck i trädgården eller bostaden, har nu gjort ett schema över alla Gästvärdar. Som vanligt anmäler man sig till respektive värd i god tid och det är också denne som drar gränsen för hur många som kan komma. Alla bor inte så stort men har ett stort hjärta, och det får vi respektera. Klickar ni på länken så finner ni mer information. Välkomna till en skön sommar med sköna Rotarianer i Rotary Malmö-Öresund.
Sommar- Rotary 2023  Kim Hall 2023-06-06 22:00:00Z 0 sommarrotary

Diplom till Christina på Yallatrappan

artikeltumnagel
Yallatrappan är en av de medlemmar som ingår i Rotary Malmö-Öresunds satellitklubb i Rosengård.
Christina Merker-Siesjö är eldsjälen och grundaren till Yallatrappan. I samband med att hon nu lämnar över ledarskapet till nya generationen överlämnade Eva Albihn, som representant och past president för Rotary Malmö-Öresund, ett diplom som tack. Men också att vi hoppas hon fortsätter hos oss.
Diplom till Christina på Yallatrappan Kim Hall 2023-05-26 22:00:00Z 0 satellitklubb

Vårfest med Musikquiz

artikeltumnagel
Vilken underbar vårfest vi hade i tisdags med musikquiz, levande musik, god mat och kaka som Robert hade bakat och ett Lotteri där Solveig Anelli kammade hem både lotterivinster och vinsten för flest rätta svar i Musikquizen. Mest av allt vill vi tacka festkommittén; med Sven-Inge,  Solveig Olsson, Anki Fransson och inte minst Hanne som hade ordnat lokalen, men som själv var förhindrad att närvara men hälsade på kort ändå. Tack alla!!!!
Vårfest med Musikquiz Kim Hall 2023-05-18 22:00:00Z 0 Klubbfest,Vårfest,fest

Lyckad loppis i Moment 22

artikeltumnagel
Den 7 maj arrangerade Rotary Malmö-Öresund och Svenska kyrkan i Hyllie en loppis på innergården i Hyllie kyrka efter söndagens mässa. Det såldes korv, kakor, läsk och kaffe. Alla pengarna gick till Moment 22 , vilket i år resulterade i 15 300 kr. Den 3 juni 2023 ska vi ha en loppis till innan vår Gospelkonsert. Förhoppningsvis går det lika bra då.
Lyckad loppis i Moment 22 Kim Hall 2023-05-14 22:00:00Z 0 Moment 22

Rosengård satellitklubb är inom räckhåll

artikeltumnagel
Vilken kille Qasim Cheema är. Han imponerar verkligen när han i Wendsday Night Live sändning, med vår egen guvernör och klubbmedlem Ulf Bingsgård, intervjuade honom om läget kring bildandet av Rosengårds första Rotary Satellitklubb. Potentialen och intresset för klubben finns. Det saknas endast en till medlem sedan kan klubben bildas och det har gått snabbt.
Rosengård satellitklubb är inom räckhåll Kim Hall 2023-05-03 22:00:00Z 0 Rosengård,satellitklubb
Rotary Norden nr 3 2023 är här Kim Hall 2023-05-03 22:00:00Z 0 Danmark,Vänskapsklubb

Sommarrotary - ett tillfälle att stärka vänskapen

artikeltumnagel
Sommarrotary är en tradition som infördes i Rotary Malmö_Öresund redan från starten 2016. Varje sommar är det medlemmarna själva som bjuder hem våra Rotarykamrater till en mingelfest med mat och dryck i goda vänners lag. Värden eller värdinnan bestämmer hur många de kan ta emot samt hur mycket var och en ska betala för det som serveras.
I alla år har Chris Neil varit den som har hållit i arrangemanget, planeringen och anmälningen. Så gör hon även i år. Men för att underlätta arbetet för henne så vore det bra om alla ni som ställer upp som värdar anmäler den tisdagen i sommar som ni kan ta emot oss, och ni som vill komma ska anmäla er i god tid så att värden vet hur mycket mat som behöver att tillagas. 
Maila Chris så håller hon i schemat; christina.neil@ymail.com
Sommarrotary - ett tillfälle att stärka vänskapen Kim Hall 2023-04-21 22:00:00Z 0 sommarrotary

Vårfest med bubbel och dans

artikeltumnagel
Tisdagen den 16 maj kl 18 har vi vårfest. Vi träffas och har en trevlig kväll tillsammans med god mat, musik, bubbel och mingel. Levande musik från ”vår” egen orkester Piano Anders, Gitarr Åke och Blås BoDet blir allsång, musikquiz, lotteri och dans såklart. Det serveras en kall italiensk buffé, kaffe/te serveras. Vegansk/vegetariskt alternativ fins Meddela vid anmälan! Plats: CRC Mersmak Jan Waldenströms gata 27, men ingången är från baksidan dvs Pildammsvägen, vid det lilla gula huset. Anmäl till Sven Inge Ohlsson snarast, senast lördag 6 maj till si.o@telia.com
Vårfest med bubbel och dans Kim Hall 2023-04-20 22:00:00Z 0 Klubbfest,fest

Brf Ida bjuder in till gårdefest i sommar

artikeltumnagel
Vår satellitklubb på Rosengård bjuda in till gårdsfester i sommar. Tillsammans med Allaktivitetshuset Apelgård arrangerar de denna gårdsfest under sommaren och vill gärna att Rotary Malmö-Öresund medverkar. Gårdsfesterna kommer att arrangeras under tre tillfällen 28 juni, 13 juli och 28 juli. Det kommer att finnas flera aktiviteter på plats och man bjuder på bland annat mat och dricka.
Brf Ida bjuder in till gårdefest i sommar Kim Hall 2023-04-12 22:00:00Z 0 Rosengård,satellitklubb

Lyckat besök i København-Langelinie
 

artikeltumnagel
Det blev ett mycket givande möte när Rotary Malmö-Öresund besökte vänklubben København-Langelinie den 7 mars. Storm med 20 sekundmeter försökte hindra klubbens medlemmar att komma över Öresundsbron. Men för en tuff busschaufför som med lätthet körde om fyra långtradare på bron trots blåsten, var det som en vanlig dag på jobbet. Väl framme välkomnades vi med en skål i rött vin och god middag med danska frikadeller. Bäst av allt var när Eva Albihn, past president i Malmö-Öresund, överlämnade en fin handduk med Öresundsbron som motiv och svenska och danska flaggan i var sitt hörn till Ove Nielsen, president i København-Langelinie.
Lyckat besök i København-Langelinie  Kim Hall 2023-03-14 23:00:00Z 0 København-Langelinie,Vänskapsklubb

Läs om Vietnamresan i Rotary Norden 2 2023

artikeltumnagel
Nu är Rotary Norden nr 2 2023 ute och jag hoppas alla har fått tillgång till vår egen medlemstidning antingen som papperstidning eller digitalt. Om du vill få den som papperstidning måste du vända dig till sekreteraren Max om hjälp att registrera rätt. Se också till att dina adressuppgifter är riktiga. Mycket viktigt i alla avseenden eftersom det är med dessa uppgifter som Rotary kommunicera. Har du flyttat eller gjort andra förändringar så rätta till uppgifterna med Max hjälp.
I detta nummer av Rotary Norden kan ni läsa om det fantastiska mötet i Vietnam, då Irene Axelsson reste tillsammans med det svenskdanska teamet till Uong Bi för att operera barn med Läpp Käk Gomspalt.
Läs om Vietnamresan i Rotary Norden 2 2023 Kim Hall 2023-03-14 23:00:00Z 0 LKG,Vietnam

Margareta Appel klubbens sponsor

artikeltumnagel
Margareta Appel är en av Rotary Malmö-Öresunds mest frekventa besökare och sponsor. Hon har sedan tidigare tilldelats en Paul Harris Fellow för sina insatser i Rotary. Nu har hon även tilldelats en sponsorutmärkelse för hennes generösa bidrag till bland annat Läpp-, käk- och gomspaltsprojekt i Vietnam. Grattis Margareta! som uppenbarligen blev väldigt glad och rörd av sitt nya Rotarymärke.
Margareta Appel klubbens sponsor Kim Hall 2023-02-14 23:00:00Z 0 Vietnam

Standar från Malmö-Triangelns Rotaryklubb

artikeltumnagel
Rotary klubb Triangeln sponsrade resan för vietnamesiska läkare till Sverige 2016. Klubben har visat fortsatt intresse och är nu samarbetspartner i Läpp-käk-gomspaltprojektet.  Måndagen 16:e januari presenterades projektet och vietnamresan på RK Triangelns klubbmöte. Certifikat till frimurarna som tack för sponsring och standar överlämnades vid detta tillfälle. Rotary Malmö-Öresund fick ett standar som Irene Axelsson, projektledare, överlämnade till presidenten Claus Vigsø i samband med klubbmötet den 24 januari.
Standar från Malmö-Triangelns Rotaryklubb Kim Hall 2023-02-14 23:00:00Z 0 Humanitärt arbete,Vietnam

Växtverket besöker Yallatrappan

artikeltumnagel

Den 17 februari kommerVäxtverket till vår satellitkommitté och Yallatrappan! Vår klubb, Rotary Malmö Öresund, har som kanske inte alla vet en satellitkommitté på Rosengård. Vi ses regelbundet, ojämna veckor kl 12:00-13:00 på Yallatrappan. Vi som brukar ses på Yallatrappan är både rotarianer och blivande rotarianer. Vi hoppas att det inom snart blir en satellitklubb på Rosengård med Rotary Malmö Öresund som ”moderklubb”

Växtverket besöker Yallatrappan Kim Hall 2023-02-07 23:00:00Z 0 Rosengård,satellitklubb

Vårfest för medlemmar

artikeltumnagel
Tisdagen den 16 maj kommer vi att ha en vårfest i stället för vanligt möte.
Vårfesten kommer att vara på restaurang Mersmak C.R.C. på sjukhusområdet.
Festen är till för klubbens medlemmar och deras respektive. Mer information om festen kommer löpande.
Vårfest för medlemmar Kim Hall 2023-02-04 23:00:00Z 0 Klubbfest
Följ med till Köpenhamn Kim Hall 2023-01-22 23:00:00Z 0 Vänskapsklubb

PETS i Helsingborg

artikeltumnagel
Varmt välkommen till PETS i Helsingborg lördag den 25 mars 2023  - en obligatoriskt utbildning för tillträdande presidenter men också en information och utbildning för klubbarnas sekreterare och skattmästare inför Rotaryåret 2023/2024. Alla intresserade medlemmar är också varmt välkomna att anmäla sig till denna innehållsrika och inspirerande eftermiddag. Utmärkt om denna information sprids genom er försorg till alla medlemmar i klubben. All information om PETS kommer att läggas ut på Distriktets hemsida och i Distriktets veckobrev. Värd för evenemanget är DGE - District Governor Elect Annika Skoglund, tillträdande Distriktsguvernör för det kommande Rotaryåret 2023/2024.

 

PETS i Helsingborg Kim Hall 2023-01-22 23:00:00Z 0 PETS

Distriktskonferensen öppen för alla

artikeltumnagel
Alla medlemmar i Rotary Malmö-Öresund är Distriktskonferensen lördagen den 25 februari. En heldag i Malmö, på Malmö Arena Hotel, fylld med information och inspiration kring Rotary och vad vi kan göra tillsammans. Utgångspunkten för årets konferens är Rotarys vision "Together we see a World where people unite and take action to create lasting change across the Globe, in our communities and in ourselves". Stort fokus ligger också på hur vi kan bli ännu bättre på medlemsvård och utveckla våra klubbar. I detta arbete är det viktigt att lyssna till varandra och få idéer om goda ting som gjorts i andra klubbar. Rotary International President Jennifer Jones har för året satt temat "Imagine Rotary" vilket handlar mycket om att du ska fundera på vad du kan bidra med i Rotary, vad du kan göra själv och vad vi kan göra tillsammans. 
Distriktskonferensen öppen för alla Kim Hall 2023-01-22 23:00:00Z 0 Distriktskonferensen

God Jul och Gott Nytt År

artikeltumnagel
Efter en fantastisk JULFEST på själva Luciadagen den 13 december 2022, håller vi nu Juluppehåll. Alla är välkomna tillbaka den 10 januari då vi får höra om Kryddgårdsskolans hållbarhetsprojekt på Malmö Arena Hotel i Hylle. Styrelsen med Claus Vigsø i spetsen som president önskar er alla en riktigt GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR!
jul
God Jul och Gott Nytt År Kim Hall 2022-12-19 23:00:00Z 0 jul

Konstlotteri med utdelning på julfesten

artikeltumnagel
Christin Gaskell-Brown är konstnären som donerat inte bara en utan två tavlor till vårt konstlotteri som äger rum på julfesten den 13 december. Lotteriförsäljning pågår för fullt fram till julfesten, som äger rum på Valborgsgatan 5 i Limhamn (i Kims lokal).
Tavlan med elefanterna blir förstapris och som andra pris blir tavlan du ser om du läser vidare;
 
Konstlotteri med utdelning på julfesten Kim Hall 2022-11-30 23:00:00Z 0 Julfest,Konstlotteri

10 000 kr till Moment 22

artikeltumnagel
Julen är en glädjens tid, men inte för alla. Därför är vi extra glada över att vårt projekt Moment 22, som ger personer som hamnat mellan  myndigheternas stolar och som inte har råd att duka upp ett ordentligt julbord i år, också kan fira jul tack vare att The Rotary Foundation (TRF) bidrar med 10 000 kr och tillsammans med vår klubbs, RotaryMalmö-Örtesund, bidrag blir det dubbla. Då känns Julen meningsfull när alla kan må väl på Julafton som betyder så mycket i vår kultur.
10 000 kr till Moment 22 Kim Hall 2022-11-26 23:00:00Z 0 Moment 22

Julmarknad på Rosengård den 10 december

artikeltumnagel
Vill du uppleva äkta internationell julstämning? Ja, då är det bästa sättet att ställa upp i Rotarys eget julstånd på Rosengårds Julmarknad den 10 december kl 14-17. Ju fler vi är desto roligare marknad. Inte nog med att Rotary kan få fler medlemmar, vi marknadsför Rotary på ett levande och roligt sätt genom att möta människor och berätta om vad Rotary är och gör. Arrangörerna, Qasim Cheema som både är vår rotarymedlem och Bostadsrättsföreningen Idas representant, räknar med att se många rotarianer från vår klubb  på julmarknaden.
Julmarknad på Rosengård den 10 december Kim Hall 2022-11-13 23:00:00Z 0 Julmarknad,Rosengård
Rotary Norden nr 6 2022 är här Kim Hall 2022-11-06 23:00:00Z 0 RN,Rotary Norden

Årets bästa TRF-Rotaryklubb...igen

artikeltumnagel

Vilken ära och så roligt att Rotary Malmö Öresund blev Årets TRF-Rotaryklubb för andra året i rad! President Claus Vigsö och past president Eva Albihn var överlyckliga när de fick ta emot diplom och standar vid senaste sändningen av Wednesday Night live! Båda var både glada och stolta över att få ta emot två fantastiska utmärkelser av vår distriktsguvernör Ulf Bingsgård. Vi fick nämligen utmärkelser för att vi både är den klubb som bidragit mest till End Polio Now och till TRF; Rotary Foundation, under verksamhetsåret 2021/2022.

Årets bästa TRF-Rotaryklubb...igen Kim Hall 2022-11-06 23:00:00Z 0 End Polio Now,Endpolio#,TRF

Festen gick som en dans

artikeltumnagel
Rotaryfesten som ägde rum fredagen den 4 november i Limhamns Folketshus gick som en dans. Drygt 40 personer kom varav hälften var gäster, skojade och drog vitsar, sjöng tillsammans och gav solonummer. Allt för att vi tillsammans skulle få en fin fest. Det blev såklart lotteri, där pengarna går till nästa klubbfest. För att festa och ha skoj tillsammans är något vi i Rotary Malmö-Öresund gillar.
Festen gick som en dans Kim Hall 2022-11-06 23:00:00Z 0 Klubbfest,fest

Välkomna alla nya medlemmar

artikeltumnagel
Det är alltid lika roligt att välkomna nya medlemmar i en klubb. Inte nog med att vi fick två musiker som medlemmar i klubben; Robson Da Silva och Robert Gabor Vadasz, utan också en entreprenör som nu ska prova sina vingar som steward för SAS; Leo Malmström. Inte nog med att herrarna justerade könsfördelningen i klubben, de bidrog till att hela klubben blev yngre. Det betyder att vi är nu 57 procent kvinnor och 43 procent män. Genomsnittsåldern är 61 år.
Välkomna alla nya medlemmar Kim Hall 2022-10-15 22:00:00Z 0 Nya medlemmar

Höstfest den 4 november

artikeltumnagel

Höstfest fredag 4 november kl. 18.00 på Linnésalen Limhamns Folkets Hus, Linnégatan 61. Busshållplats finns på samma adress. Kom med glatt humör så börjar vi med lite vin och mingel. Vår nya medlem Robson Da Silva underhåller med sång och musik. Ta med era Rotarysånghäften, så vi kan sjunga lite tillsammans. Anmäl er redan idag!!!!

Höstfest den 4 november Kim Hall 2022-10-07 22:00:00Z 0 Klubbfest

End Polio Now gala med Jennifer Jones

artikeltumnagel
Den 23 oktober, dagen före World Polio Day, anordnar distriktet en nationell insamlingsgala till förmån för End Polio Now mellan klockan 16.00 och 18.30. Under galan kommer vi att ha en celeber gäst, då RI-presidenten Jennifer Jones kommer på besök hos oss. Galan samarrangeras med de övriga distrikten i Sverige och direktsänds via Zoom, men det finns även plats för ett begränsat antal medlemmar på plats i studion. Du som vill vara med i studion vid livesändningen anmäler dig här och swishar samtidigt 250 kr/person till 123 129 37 11. Märk inbetalningen med "EPN-gala"! Länken till livesändningen är https://us02web.zoom.us/j/88479944383.
End Polio Now gala med Jennifer Jones Kim Hall 2022-10-02 22:00:00Z 0 End Polio Now,Endpolio#,RI president

Besökte vänklubben Rotary København Langelinje

artikeltumnagel
Irene Axelsson, Hanne Lundström och Torkil Rönne representerade vår klubb hos vår vänklubb Rotary Köbenhavn Langelinje, tisdagen den 27 september som också har möte tisdagar kl 18. Det var därför svårt att få med oss fler rotarymedlemmar från Malmö-Öresund  denna kväll ”over there”. Torkil Rönne, som representerade vår klubb och PDG, gav Stig Jörgensen en Rotary pin som tack för hans stora arbete i den danska klubben.  Linda Plovmand Jakobsen är den danske läkare som berättade om sin verksamhet och vad hon förväntar av Vietnam resan på mötet.
Besökte vänklubben Rotary København Langelinje Kim Hall 2022-09-27 22:00:00Z 0 TRF,U-fonden,Vietnam

Höstfest fredag 4 november kl. 18.00
 

artikeltumnagel

Nu laddar vi upp för höstfest i Linnésalen Limhamns Folkets Hus, Linnégatan 61. Busshållplats finns på samma adress. Kom med glatt humör så börjar vi med lite vin och mingel. Vår nya medlem Robson Da Silva underhåller med sång och musik. Ta med era Rotarysånghäften, så vi kan sjunga lite tillsammans. Vi serverar en kall laxbuffé med tillbehör. Vatten och kaffe/te ingår. Övriga drycker tar du själv med exv. öl, vin, avec. Pris: 295:-  per person. Swisha till klubbens konto 123 560 4731, eller bankgiro 5131-1108 skriv era namn och höstfest.

Höstfest fredag 4 november kl. 18.00  Kim Hall 2022-09-21 22:00:00Z 0 Klubbfest

Världsstädardagen på Island

artikeltumnagel
Det spelar ingen roll var i världen Jette Rönne befinner sig så gör hon en insats o sann Rotary anda. Under Rotary Action Summit i Reykjavik i helgen (lördagen den 17 september) plockade Jette skräp på World Clean up Day i the garden of Asmundur Sveisson Museum tillsammans med Niko Niemi, Public Image Coordinator, hemmahörande i Finland.
Världsstädardagen på Island Kim Hall 2022-09-18 22:00:00Z 0 Plocka skräp

Ulf blev Major Donor igen

artikeltumnagel
Major Donor är något av det finaste man kan bli inom Rotary. I Reykjavik den 17 september tilldelades vår distriktsguvernör och klubbmedlem Ulf Bingsgård sitt andra Major Donor, level 2, of The Rotary Foundation. Sin vackra Major Donor Pin och diplom fick Ulf personligen av Rotary International President Jennifer Jones, Past Rotary International President, Chair The Rotary Foundation, Ian Riseley och Past Rotary International President and Trustee Holger Knaack. Vi rotarians i Malmö-Öresund gratulerar dig Ulf!
Foto: Philip Muneer Flindt
Ulf blev Major Donor igen Kim Hall 2022-09-18 22:00:00Z 0 Major donor,RI president,The Rotary Foundation

RLI utbildning för dig som vill veta mer om Rotary

artikeltumnagel
Välkommen till en ny omgång av RLI!
RLI står för Rotary Leadership Institute och bildades för att du som medlem i Rotary ska ges möjlighet att lära dig mer om Rotary och bli bättre på ledarskap i en ideell organisation. Dessutom ingår du i ett stort nätverk där du får personlig, lokal och yrkesmässig inspiration och utveckling! RLI är också en investering i din klubbs framtid och ett erbjudande till dig som vill bidra till klubbens utveckling. Denna utbildning ger dig, som inkommande president eller styrelseledamot, en bättre ”verktygslåda” för att genomföra ditt uppdrag.
RLI utbildning för dig som vill veta mer om Rotary Kim Hall 2022-09-10 22:00:00Z 0 Ledarskap,Ledarskapsutbildning,RLI

Rotary Norden nr 5 2022 är här

artikeltumnagel
Det var med stor glädje vi såg det glada paret Eva och Jerry Albihn pryda framsidan av Rotary Norden nr 5 2022. Houston i Texas USA, är känd för NASA och vad var då inte mer träffande än just månen?
Läs allt om Convention i Houston och allt annat som sker i Rotaryvärlden i Rotary Norden
Rotary Norden ingår i medlemsavgiften till Rotary och du väljer själv om du vill ha pappers- eller e-versionen. Du ändrar ditt val genom din klubbs IT-samordnare eller sekreterare. Du kan även få e-tidning i fullversion med automatisk avisering av nya nummer: hämta appen
"Rotary Norden" från GooglePlay eller AppStore
Rotary Norden nr 5 2022 är här Kim Hall 2022-09-06 22:00:00Z 0 Rotary Norden

Nya medlemmar välkomnas

artikeltumnagel
Välkomna som medlem i Malmö-Öresund Rotaryklubb, säger vi till Acke Ohlin, Ulla Lindahl och Eva Ohlin. Hoppas ni ska trivas i vår klubb. Det är alltid roligt med nya medlemmar. Det är en del av Rotary. Som rotarian i vår klubb öppnas nya dörrar och du får nya vänner som tillsammans med dig vill göra vad vi kan för en bättre värld. Ju mer du engagerar dig desto mer får du ut av att vara medlem. Rotary finns i cirka 200 länder och alla välkomnar dig när du är ute och reser.
Nya medlemmar välkomnas Kim Hall 2022-09-06 22:00:00Z 0 Nya medlemmar,medlemmar

Välkomna tillbaka till Hyllie Arena Hotel

artikeltumnagel
Sommarrotary är över och nu återvänder vi till våra ordinarie möten på Malmö Arena Hotel i Hyllie med start på tisdag den 30 augusti kl 18. Sommaren har varit helt fantastisk och vi tackar alla som har ställt upp med god mat och dryck i sina trädgårdar. Sommarrotary är en tradition i Rotary Malmö-Öresund som varit populärt och välbesökt bland våra medlemmar. Att få äran att besöka varandras hem och lära känna varandra närmare betyder mycket för sammanhållningen i klubben. Nu hälsar vår president Claus Vigsø oss välkomna tillbaka. Glöm inte att anmäla dig och dina vänner / gäster i god tid.
Välkomna tillbaka till Hyllie Arena Hotel Kim Hall 2022-08-23 22:00:00Z 0 Presidentskifte,guvernörskifte,sommarrotary

Se oss i Wednesday Live Night

artikeltumnagel
Missade du augustiupplagan av Wednesday Night Live som inspelades i Burlöv Center och där vår klubb Rotary Malmö-Öresund dominerade helt inslaget av denna kvälls sändning. Ämnet var medlemskap och medlemsvård, något vi i vår klubb värnar om. Vi berättade också om vårt äventyr i Houston då vi var cirka 10 av totalt cirka 11 000 Rotarymedlemmar från mer än 200 länder som besökto Convention.
Se oss i Wednesday Live Night Kim Hall 2022-08-11 22:00:00Z 0 Medlemsvård,Wednesday Night Live,convention Houston

Ny president och guvernör igen

artikeltumnagel
Ett nytt Rotaryår och ny klubbpresident. Det är seden. Men i Rotary Malmö-Öresund har vi inte bara fått en ny klubbpresident Claus Vigsø. Vi har även en ny medlem som dessutom är guvernör för andra året i rad. Det är fjärde guvernören i svensk Rotaryhistoria som sitter kvar ytterligare ett år som guvernör. Ulf Bingsgård har under pandemin varit guvernör och nu under 2022-23 är han åter guvernör.
Ny president och guvernör igen Kim Hall 2022-07-30 22:00:00Z 0 Guvernörsskifte,Presidentskifte,medlemmar

Anmäl dig till Sommarrotary

artikeltumnagel
Årets SommarRotary inleds den 5 juli kl 18 hos Chris, Rödbenavägen 3 i Bunkeflostrand. Anmälan till SommarRotary görs direkt till värden senast kl 12 fredagen innan. Det kostar 100 kr som betalas kontant eller swish direkt till värden. Det är också värden som avgör hur många som kan delta. Det 12 juli är ledigt för den som vill ställa upp som sommarvärd. Den 19 juli är ni välkomna till Claus och Charlotta, Limhamnsvägen 42 (Mitt emot Ribban). Den 26 juli bjuder Sven-Inge och Sylvia in till SommarRotary på Cementgatan 17 i Limhamn. Den 2 augusti är det Sture som bjuder in till SommarRotary på Fiskaregränd 24 i Bunkeflostrand. Den 9 Augusti är ni välkomna till Kim på Valborgsgatan 3f i Limhamn. (Parkering på Järnvägsgatan). Den 16 augusti blir det SommarRotary hos Kristina Eriksson, Köpenhamnsvägen 108 i Malmö. 
Anmäl dig till Sommarrotary Kim Hall 2022-06-26 22:00:00Z 0 sommarrotary

Hannes korrespondens kort har gjort succé

artikeltumnagel
Trots att vi lever i ett så kallat papperslöst samhälle har Hanne Lundström åstadkommit mirakel med U-fondens korrepondenskort där Hanne har gjort motivet. Under pandemiåret 2020-2021såldes 7.215 kort vilket gav U-fonden en intäkt på 65 940 kr. Under 2021-2022 har 7 515 kort sålts, vilket är 300 fler, och som gav U-fonden en intäkt på 74 910 kr som nu kan gå till välgörande ändamål i Rotarys och U-fondens namn. U står för utveckling och handlar till stora delar om att ge människor en möjlighet till utbildning och utveckling i länder där samhällsskyddet inte är lika bra för utsatta grupper som hemma i Sverige. Bra jobbat Hanne. Vi är stolta över dig.
Hannes korrespondens kort har gjort succé Kim Hall 2022-06-11 22:00:00Z 0 Humanitärt arbete,U-fonden,Välgörenhet

Hjältar städar stranden på Världsmiljödagen

artikeltumnagel
Det var en liten men tapper skara från Rotary Malmö-Öresund som plockade skräp längs Ribersborgsstranden på Världsmiljödagen den 5 juni.
Charlotta Blom, Claus Vigsø, Werner Uhlmann, Anki Franzon och Hanne Lundström gick ut med specialkonstruerade pinsetter modell större och plockade allt skräp som lämnats kvar i vår fantastiska miljö. Tänk om alla var så flitiga som dessa fem hjältar!
Hjältar städar stranden på Världsmiljödagen Kim Hall 2022-06-09 22:00:00Z 0 Klimatförändringar,Miljö

Sommar-Rotary är tillbaka

artikeltumnagel
Efter två år med pandemi är vi tillbaka med SOMMAR-ROTARY. Det är Chris som i samarbete med Sylvia och Sven-Inge som öppnar upp för sommarträffar i varandras trädgårdar på tisdagskvällarna med start kl 18. Första träffen blir hos Chris den 5 juli i Bunkeflostrand. Adress meddelas senare. Ni som önskar ställa upp som värdar kan ringa Chris på 070-4641831 för att diskutera vilken tisdag som passar. Anmälan till värden ska göras senast kl 12 fredagen före. OBS! Bara för medlemmar. 
Sommar-Rotary är tillbaka Kim Hall 2022-05-31 22:00:00Z 0 sommarrotary

Gåva till scouterna

artikeltumnagel
Kristian Rönne är inte bara rotarymedlem i vår klubb Rotary Malmö Öresund, han är också scout i  Bunkeflo Scoutkår. Det var med stor tacksamhet han tog emot ett bidrag från klubben som kommer att ge barnen ett nytt ljust tält att sova i på deras utflykter i naturer. Det bidrar också till att skapa bättre förutsättningar för scouternas framtid.
Gåva till scouterna Kim Hall 2022-05-24 22:00:00Z 0 Bunkeflo,Scouter

Vårfest 24 maj

artikeltumnagel
Klockan 18 tisdagen den 24 maj blir det vårfest för endast klubbens egna medlemmar i Limhamns småbåtshamn, Malmö segelsällskaps lokaler, i samma hus som Kajuteriet. Kom med glatt humör så börjar vi med lite vin och mingel på terrassen om vädret tillåter. Det blir levande musik Piano och Gitarr, Anders och Åke. Ta med era Rotarysånghäften, så vi kan sjunga allsång tillsammans.
Det serveras en kall grillbuffé med frukt, grönsaker och potatissallad. Vegansk/vegetariskt alternativ finns. Meddela vid anmälan! Vin/öl vatten och kaffe/te ingår. Alkoholfritt alt. finns. Vill du ha eget vin eller andra drycker exv. avec får du ta med det själv.
Pris: 150:- Ja, det är jättebilligt! Swisha till klubbens konto 1235604731, skriv vårfest och ditt namn.
Anmäl till Sven Inge Ohlsson snarast, senast söndag 15 maj. si.o@telia.com
0706300601
Vi kommer att ha ett lotteri med 100 lotter á 20:-. Tag med några tjugor eller köp 6 för en hundring. OBS Kontanter!
Välkomna!
Festkommittén
Frågor besvaras av Sven Inge 
Vårfest 24 maj Kim Hall 2022-04-25 22:00:00Z 0 Klubbfest

Möten med vår satellitklubb Rotary Rosengård

artikeltumnagel
Vår satellitklubb Rotary Rosengård välkomnar oss att delta på deras Zoom-möten. Den 4 februari kommer arkitekten Johan Bång, att berätta om sin familjs första år som boende på Rosengård och brf Ida med skisser och idéer på hur området kunde utvecklas till vad det är idag samt allmänna reflektioner på miljonprogrammets bostadsområden. Bostadsrättsföreningen blev en föregångare till hur man kan bygga om ett Miljonprogram så att det blir mer energieffektivt, får bättre social samvaro mellan de som bor där o s v.
 
Möten med vår satellitklubb Rotary Rosengård Kim Hall 2022-01-29 23:00:00Z 0 Rosengård,satellitklubb

Zoom-möte från vecka 3

artikeltumnagel
Viktig information till alla medlemmar - Tyvärr har smittspridningen av covid viruset ökat i Sverige den senaste tiden. Det har föranlett statsmakterna att vidta ytterligare restriktioner vilket får konsekvenser för våra klubbmöten. För korrekt information om smittoläget och restriktioner hänvisar jag till Folkhälsomyndighetens hemsida; www.folkhalsomyndigheten.se. Med anledning av dessa nya restriktioner har styrelsen för Rotary Malmö Öresund den 9 januari beslutat att vi inledningsvis från och med vecka 3 och januari månad ut har våra möten via zoom. Vi har således inga fysiska möten. Detta påverkar inte mötet i kväll, den 11 januari, som genomförs som vanligt.
Zoom-möte från vecka 3 Kim Hall 2022-01-10 23:00:00Z 0 Digitala möten

5 år med "just 4 fun" in Rotary

artikeltumnagel
I tonerna av Operetten Tjardasfurstinnan sjöng festkommitténs Bengt Johansson och spouce Christer Palm "Du är kvinnan så hård som flinta, Du backa inte för nånting alls...."i inledningen av Rotary Malmö-Öresund Rotaryklubbs femårsjubileum. Det blev en fest med ett 50-tal deltagande och musik av JAZZt 4 fun.  Hedersgäster som guvernör Ulf Bingsgård, Viveca Serder som när klubben chartrades den 6 maj 2016 var guvernör i distriktet. Då ville klubben heta Limhamn-Bunkeflo Rotaryklubb. Vilken tur att det blev Malmö-Öresund då stora delar av klubben kommer från Staffanstorp.
5 år med "just 4 fun" in Rotary Kim Hall 2021-11-21 23:00:00Z 0 Klubbfest,fest,jubileum

Marie Sterners styrelse beviljades ansvarsfrihet

artikeltumnagel
Den 16 november 2021 beslutade årsmötet för Rotary Malmö-Öresund att bevilja styrelsen under ledning av president Marie Sterner, ansvarsfrihet för Rotaryåret 2019-2020. Till inkommande president för 2022-2023 valdes Eva Martinsson, som varit med i klubben som medlem från klubbens bildande, 6 maj 2016. 
Marie Sterners styrelse beviljades ansvarsfrihet Kim Hall 2021-11-15 23:00:00Z 0 Årsmöte

Valberedningens förslag

artikeltumnagel
Vid valberedningens möte för Malmö-Öresund Rotaryklubb den 2021.10.27 har till ny styrelse för verksamhetsåret  2022/2023 följande föreslagits: President: Eva Martinsson, Inkommande president tillika sekreterare: Martin Thelin, Skattmästare: Lotta Eriksson, Past president Eva Albihn, TRF-ansvarig tillika ledamot: Irene Axelsson, Revisor: Ann Helming. Till övriga poster föreslogs;
Valberedningens förslag Kim Hall 2021-11-09 23:00:00Z 0 Klubbsamråd,Malmö Öresund Rotaryklubb,Årsmöte

Verksamhetsberättelse för Marie Sterners år

artikeltumnagel

Styrelsen för Malmö - Öresund Rotaryklubb får härmed avge verksamhetsberättelse för året 2020 - 2021: Under året har styrelsen bestått av: Marie Sterner, president, ClausVigsö, inkommande president t o m oktober 2020, Eva Albihn, inkommande president fr o m november/årsmötet 2020, Eva Martinsson, sekreterare, Ann-Christin Fransson, skattmästare, Bengt Johansson, immediate past president. 

Verksamhetsberättelse för Marie Sterners år Kim Hall 2021-11-09 23:00:00Z 0 Klubbsamråd,Malmö Öresund Rotaryklubb,Årsmöte

Rotary Norden nr 6 2021 ute nu

artikeltumnagel
Nu är Rotary Norden nr 6 2021 ute. Förhoppningsvis ska du ha fått tidningen i brevlådan om du har beställt pappersupplagan, i annat fall den elektroniska versionen som Chris mailar ut till oss. Om inte så har du chansen att läsa den här om du klickar på Läs mer: Månadens tema handlar om försvar och säkerhetsfrågor i Norden, men framför allt fredsfrågor, som är en viktig del i Rotary.
 
 
Rotary Norden nr 6 2021 ute nu Kim Hall 2021-11-07 23:00:00Z 0 RN,Rotary Norden

BÄSTA rotaryklubben fick diplom

artikeltumnagel
Rotary Malmö-Öresund är utan tvekan den bästa klubben! Iallafall när det gäller att skänka pengar. Inte nog med att vi skänkte 70 000 kr till TRF och Polio Plus vi har även fått ett diplom från Rotary International och TRF för att vara den bästa klubben. Denna utmärkelse i form av diplom och standar fick president Eva Albin ta emot i direktsändning i Wednesday Night Live, som är guvernören Ulf Bingsgårds månadsbrev och som sänds första onsdagen i månaden från Burlöv center. Vi fick också veta att Ulf Bingsgård fortsätter som guvernör även nästa verksamhetsår, juli 2022-23, då Margareta Robinsson i Landskrona steg som inkommande guvernör av hälsoskäl.
 
 
BÄSTA rotaryklubben fick diplom Kim Hall 2021-11-03 23:00:00Z 0 End Polio Now,Endpolio#,RI,RI president,TRF

Kallelse och handlingar till Årsmöte för 2020-2021

artikeltumnagel
Tisdagen den 16 november kl 18 är du som medlem i Rotary Malmö Öresund kallad till årsmöte. Vi håller till på Malmö Arena Hotell och vi hoppas att så många medlemmar som möjligt kommer så att vi tillsammans kan ta del av det gång Rotaryåret under ledning av Marie Sterner som president. Det är därför viktigt att just du kommer. Här kan ni läsa kallelse, dagordning och verksamhetsberättelsen.
Kallelse och handlingar till Årsmöte för 2020-2021 Kim Hall 2021-10-31 23:00:00Z 0 Årsmöte
Stadgar för Rotary Malmö Öresund 2020-2021 Kim Hall 2021-10-31 23:00:00Z 0 Malmö Öresund Rotaryklubb,Årsmöte

Hållbarhetsgruppen rapporterar

artikeltumnagel
Hållbar framtid är ett viktigt mål av FNs 17 mål. Där har Malmö-Öresund varit en av Rotarys mest aktiva klubbar, vågar jag påstå. Vi har har en hållbarhetsgrupp som jobbat aktivt med flera projekt under det gångna året. Vi började med att samla in pengar till "Juleträd", vilket gav sammanlagt 37 sålda certifikat och 14 fruktträd kunde planteras i Brf Ida i Rosengård. Tre skolor Kryddgårdsskolan, Rosengårdsskolan och Örtagårdsskolan fick träd på sina skolgårdar. Vi har samlat skräp längs Ribersborgsstranden vid två tillfällen och planerar att delta i Maritimt Kunskapscenters världskonferens nästa sommar. Läs Hållbarhetsgruppens rapport!
Hållbarhetsgruppen rapporterar Kim Hall 2021-10-28 22:00:00Z 0 Hållbarhet,Plocka skräp,Trädplantering

Lotteri för End Polio Day 24 oktober

artikeltumnagel
Den 24 oktober gör vi en extra insats för End Polio Day. Anki Franson i vår klubb har fler lotter till lotteriet som är till förmån för polioutrotningen. Vi är så nära målet att utrota polio i världen. Din insats på 100 kr för en lott kan göra skillnaden mellan fortsatt smittspridning eller ett slut på polio för all framtid. Det finns en massa fina vinster. Det är ett lotteri där alla vinner. Kontakta Anki idag!!!
Lotteri för End Polio Day 24 oktober Kim Hall 2021-10-21 22:00:00Z 0 End Polio Now

5 års jubileum ... Nu blir det fest

artikeltumnagel
Vår Rotaryklubb firar sitt 5-års jubileum med en höstfest den 20 november kl. 18.00
Anmälan sker på hemsidan och för att undvika missförstånd sker anmälan endast via hemsidan. Snarast, så vi ser intresset, men senast den 24 oktober kl. 14.00. Plats Restaurang Chilla P, Per Albin Hanssons väg 41, 214 32 Malmö. Levande musik.
Buffé med kyckling och lax samt många tillbehör. Veganskt och vegetariskt alternativ finns om man meddelar Chris i samband med anmälan.
Kaffe, te och vatten ingår. Övriga drycker tar du själv med. 345:- per person.
 
5 års jubileum ... Nu blir det fest Kim Hall 2021-10-04 22:00:00Z 0 Klubbfest,fest

Empowering girls – stärka flickor

artikeltumnagel
Guvernör Ulf Bingsgård har uppmuntrat till en ny kommitté i vårt distrikt med syfte att uppmärksamma flickors situation i världen.
Kommitteen som leds av Elisabet Jensen har haft 4 zoom möten under hösten. Syftet är att förhindra könsdiskriminering nationellt och internationellt, såsom könsstympning, tvångsäktenskap, tonårsgraviditeter samt att stödja flickors rätt till skolgång i världen. På bilden ser ni tygbindor som Elisabet Jensen har gjort av gamla tygbitar och som fungerar som mensskydd så flickorna kan gå i skolan. Vi kanske kan ta efter i vår klubb?
TRF
Empowering girls – stärka flickor Kim Hall 2021-09-25 22:00:00Z 0 TRF

Seminarium om Rotarys Humanitära arbete

artikeltumnagel
Genom våra yrkeskunskaper och andra erfarenheter gör vi Rotarianer världen lite bättre!
Delta i vårt seminarium den 28 september kl 18.30 - 20.30 via zoom, om Rotarys humanitära verksamheter; Rotary Foundation (TRF) och lite om Rotary Doctors Sweden, U-fonden och Shelterbox.
TRF
Seminarium om Rotarys Humanitära arbete Kim Hall 2021-09-21 22:00:00Z 0 TRF

Nya svenska Major Donors

artikeltumnagel
 I samband med Rotary Institute i Prag, 16-19 september, erkändes nya Major Donors till The Rotary Foundation. Från distrikt 2390 fick guvernör Ulf Bingsgård, Trelleborg-S:t Nicolai Rotaryklubb, och tidigare guvernör Torkil Rönne och Jette Rönne, båda Malmö-Öresund Rotaryklubb, ta emot utmärkelserna av Rotary International President Shekhar Mehta.
Nya svenska Major Donors Kim Hall 2021-09-19 22:00:00Z 0 Major donor

Ny styrelsemedlem

artikeltumnagel
Martin Thelin har valts in i styrelsen i Rotary Malmö Öresund. Martin arbetar till vardags som projektledningschef på Peab. Han var bland annat ansvarig för genomförandet av projekt Point Hyllie, som består av 45 000 kvadratmeter kommersiella lokaler. Dessa ska fyllas med verksamheter och det är vad Martin sysselsätter sig med när han inte är på Rotarymöte på tisdagskvällar.
Ny styrelsemedlem Kim Hall 2021-09-18 22:00:00Z 0

Claus slog rekord i skräpplockning

artikeltumnagel
Det blev Claus Vigsø som slog rekord i att plocka skräp denna soliga lördag den 18 september 2021. Ett tiotal medlemmar i klubben stod redo utanför Marint Kunskapscenter när det var dags att iförd gul Rotaryväst och Rotarykeps ge sig ut längs Ribersborgsstranden på jakt efter skräp som folk lämnat efter sig. Det tog inte lång tid förrän de fick napp. Av totalt cirka sex kilo insamlat skräp hade Claus själv plockat 3,5 kilo. BRAVO!
Claus slog rekord i skräpplockning Kim Hall 2021-09-18 22:00:00Z 0 Hållbarhet,Plocka skräp

Världs Städar Dagen lördag 18 september

artikeltumnagel
Den 18 september är det åter dags för städning av våra stränder. World Cleanup day är den internationella benämningen.  Troligen kommer det att bli städning kl 11-15 denna lördag. Anna Särnblad återkommer med klart besked inom kort. Har ni tid och lust att bidra till en renare värld är ni välkomna att komma. Torkil och Jette Rönne vet mer om denna dag och vad som gäller. Vi utgår från Marint Kunskapscenter Naturum vid handikappbadet på Ribban.
Världs Städar Dagen lördag 18 september Kim Hall 2021-09-05 22:00:00Z 0 Hållbarhet,Klimatförändringar

Rotary Norden nr 5 2021 är här

artikeltumnagel
Det är drygt 1,5 år sedan pandemin slog till och Rotary ställde om till digitalisering. Samtidigt som medlemmar slutade på grund av den nya mötesplattformen har det tillkommit nya medlemsformer
och nya medlemmar med det. Satellitklubbarna fick en skjuts och blev fler. I detta nummer av Rotary Norden nr 5 2021belyser vi situationen i de nordiska länderna. Rotary Norden nr 5
Rotary Norden nr 5 2021 är här Kim Hall 2021-09-05 22:00:00Z 0 Rotary Norden

Lyckat besök på Rosengårdsträffen

artikeltumnagel
Säg ROSENGÅRD, och vad dyker upp på näthinnan? Slitna, nergångna bostäder, droghandel, kriminalitet, inte en plats dit man vallfärdar.
Inte väntar man sig få se en 400kg tung nordsvensk ta sig an välklippta gräsmattor, trevliga bostadshus och flera träd där vår Rotaryklubb bidragit till några stycken och flera lär det bli. En allmän lugn stämning. Och så den fantastiska Yallatrappan där några från klubben njöt av den minst sagt goda maten.
Lyckat besök på Rosengårdsträffen Kim Hall 2021-09-05 22:00:00Z 0 Rosengård

Nu laddar vi upp igen efter sommaren

artikeltumnagel

President Eva Albin har ordet; Kära medlemmar i Rotary Malmö Öresund! Jag hoppas att ni alla haft en riktigt skön och avkopplande sommar och semester och är fyllda av energi inför det nya verksamhetsåret i vår klubb. För flera av er har avkopplingen kombinerats med arbete i våra kommittéer. Jag vet att den internationella kommittén börjat smida planer för att göra skillnad och programkommittén har redan flera intressanta föredrag inbokade inför hösten. Så vill jag naturligtvis nämna Moment 22. Det är ett ständigt pågående arbete som inte tar semester. Behoven finns även under sommaren, kanske t o m extra då. Så har flera av er trotsat värmen och haft trevlig samvaro på tisdag eftermiddagar med promenad runt Ön och avslutande ”picnic”. 

Nu laddar vi upp igen efter sommaren Kim Hall 2021-08-12 22:00:00Z 0 Malmö Öresund Rotaryklubb

Sommarpromenaderna gör uppehåll tills vidare

artikeltumnagel
Sommaren har varit het het het vilket har gjort att det inte har varit så många som deltagit i sommarvandringarna runt Ön. Därför har Chris meddelat att vandringarna runt Ön upphör tills vidare. Snart kommer vi dessutom att kunna ses fysiskt på våra Rotarymöten nu när flertalet av oss blivit fullt vaccinerade och risken för smittspridning i klubben förhoppningsvis är förbi. Vandringarna runt Ön på tisdagarna har gjort det möjligt att ändå ses fysiskt med behörigt avstånd under hela pandemin. Det tackar vi för.
Sommarpromenaderna gör uppehåll tills vidare Kim Hall 2021-08-12 22:00:00Z 0 Sommarpromenad,promenad

Rotary Norden nr 4 är här

artikeltumnagel
Nu har Rotary Norden nr 4 2021 kommit ut med spännande läsning om hur långt vaccineringen i de Nordiska länderna har hunnit och om hur guvernörerna i den Nordiska länderna har upplevt Pandemiåret. Här finns också många spännande projekt som har tillkommit under Covid 19 att läsa. Klicka på länken Rotary Norden nr 4 2021 så har du hela tidningen här!
Rotary Norden nr 4 är här Kim Hall 2021-07-04 22:00:00Z 0 Rotary Norden

Plockade 35 kilo skräp

artikeltumnagel
Solen sken och stranden var fylld med människor som solade och badade. Lördagen den 20 juni är en dag att minnas, inte bara för att det var vackert väder, utan också för att fem entusiaster från Malmö-Öresund Rotaryklubb plockade inte mindre än 35 kilo skräp. Bland annat barnblöjor som bara hade glömts kvar och som tar 480 år att brytas ner i naturen. Plastpartiklarna hamnar i fisken som vi sedan äter och sedan i våra kroppar. Är det så vi vill leva?
Plockade 35 kilo skräp Kim Hall 2021-06-19 22:00:00Z 0 Plocka skräp

Sommarpromenader runt Ön

artikeltumnagel
I sommar blir det inga träffar i våra trädgårdar med tanke på pandemin och alla har ännu inte fått båda sina sprutor. Därför fortsätter vi hela sommaren med våra Sommarpromenader runt Ön med start kl 15. promenaden tar cirka 45 minuter och därefter samlas vi på bryggan för att avnjuta vår medhavda picknick. Vill man inte promenera så går det bra att ansluta sig till picknicken cirka kl 15.45. Under hela juli månad och fram till vårt första riktiga Rotarymöte den 24 augusti har vi endast promenader. Med all sannolikhet lär det bli ett fysiskt möte, troligen på Hyllie i Percys hörna. Då är det vår nya president Eva Albin som välkomnar oss alla till ett nytt spännande Rotaryår.
Sommarpromenader runt Ön Kim Hall 2021-06-15 22:00:00Z 0 Presidentskifte,Sommarpromenad,sommarrotary

Ny städning vid Naturum Öresund

artikeltumnagel
På lördag den 19 juni klockan 10 samlas vi åter vid Naturum Öresund vid handikappbadet i Malmö för att åter städa stränderna. Vi får även tillfälle att lära oss tillverka plockpinsetter som underlättar när man plockar upp skräp. Glöm inte era gula västar och kepsar så att ni syns ordentligt. Vid förra städningen var det många som stannade upp och tackade så mycket för den insats vi i Rotary gjorde. Vi visar att vi är People of Actions och kan vara stolta över att vara Rotarianer.
Ny städning vid Naturum Öresund Kim Hall 2021-06-15 22:00:00Z 0 Plocka skräp

Vandra i Skåne med Tomas Polvall

artikeltumnagel

Tomas Polvall har alltid vandrat på sina resor runt om i världen. När det inte längre gick att resa utomlands upptäckte han Skåne, Sveriges enda landskap med kust i tre väderstreck. Under flera år besökte Tomas olika utflyktsmål som han nu har samlat i boken ”Vandra i Skåne”. Tomas Polvall är en erfaren reseskildrare och har skrivit otaliga artiklar om olika resmål i världen. Han började redan som 17-åring som journalist i Helsingborgs Dagblad och har i 40 år arbetat som frilansjournalist med världen som sitt arbetsfält. Kultur, sociala förhållanden och resor är hans passion. I 30 år bodde han i Danmark, vilket gav honom ett annat perspektiv på livet. Utöver alla reseskildringar för diverse resemagasin har han hunnit skriva 10-12 böcker. 2020 debuterade han även som romanförfattare. Nu kommer Tomas Polvall till Malmö-Öresund Rotaryklubb för att berätta om alla fantastiska utflyktsplatser i Skåne på tisdag den 22 juni kl 18.30. Vi ses på Zoom.

Vandra i Skåne med Tomas Polvall Kim Hall 2021-06-15 22:00:00Z 0 Digitala möten

10,8 kilo skräp samlades på Ribban

artikeltumnagel

Det blev ett kärt återseende när 16 medlemmar i Malmö-Öresunds Rotaryklubb återförenades fysiskt under Världsmiljödagen den 5 juni kl 10-12. Det var ett laddat gäng som gav sig ut med sopsäck och en skräpplockare, likt en stor pincett, som gjorde det lätt att plocka upp även cigarettfimpar.Alla förvånades över hur mycket skräp folk lämnar kvar på stranden. Det var mängder av glasspapper, plåtburkar, glas, torra våtservetter och mängder av cigarettfimpar. Men man kunde även hitta pizzakartong och grillkolsäck med grillkol kvar. Kolet lämnades i en av de allmänna grillarna medan påsen hamnade i skräpsamlingen.

10,8 kilo skräp samlades på Ribban Kim Hall 2021-06-05 22:00:00Z 0 Plocka skräp,synliggör Rotary

Ta chansen och vinn en tavla eller champagne/cava

artikeltumnagel
Nu är det dags för klubbens lotteri som oavkortat går till TRF.
Vi säljer 100 lotter och priset är 100kr/st.
1:a pris är en tavla som donerats till klubben från Mona Westerlund, till ett värde av ca.2600kr.
2:a pris är en flaska roséchampagne cuvée prestige från JM.Gobbilard & Fils
3:e pris är en flaska Cava från Perelada
 
Vill du köpa en lott, så swishar du till klubben och skriver "lotteri" i meddelanderaden.
Anki meddelar dig vilket lottnummer du fått.
Dragning sker på presidentskiftet den 29/6.
 
Lycka till önskar presidenten
Marie Sterner
Ta chansen och vinn en tavla eller champagne/cava Kim Hall 2021-06-02 22:00:00Z 0 Lotteri

Nu firar vi Världsmiljödagen

artikeltumnagel
Lördagen den 5 juni uppmärksammar vi i Rotary Malmö Öresund Världsmiljödagen genom att tillsammans plocka skräp på stranden. Ett alldeles utmärkt sätt att göra Rotary och oss rotarianer synliga lokalt och visa att vi vill göra skillnad. Vi träffas kl 10 vid Marint Kunskapscenter på Limhamn, Ribersborgsstigen 4 och promenerar iväg och plockar skräp till kl 12. Därefter har vi ett trevligt samkväm vid den tända grillen utanför Marint Kunskapscenter med medhavd förtäring.
Nu firar vi Världsmiljödagen Kim Hall 2021-05-26 22:00:00Z 0 promenad

Promenad i strålande solsken

artikeltumnagel
Det var totalt sju deltagare inkl gästen i dagens fina och strålande väder. Under promenaden fanns det tillfälle att diskutera livets olika frågor med varandra och är också ett bra tillfälle att lära känna varandra bättre. Vi hoppas på fortsatt bra tisdagsväder för våra promenader.
Promenad i strålande solsken Kim Hall 2021-05-18 22:00:00Z 0 promenad

Nätverkande och samarbete inom Rotary bär frukt

artikeltumnagel
Med start i början av året har satellitklubben till Malmö-Öresund Rotaryklubb, Rosengård Rotaryklubb, träffats regelbundet, digitalt, varannan fredag. Lyssnat till intressanta föredrag och presentationer kring olika verksamheter i Rosengård. Vid varje möte har också olika samarbeten och förslag på samarbeten dykt upp. Fredagen den 14 maj blev det ett möte på Bostadsrättsföreningen Ida med trädplantering. Under ett av möten berättade Malmö-Öresund Rotaryklubb om sitt trädplanteringsprojekt. Bostadsrättsföreningen Ida hade behov av träd. Tack vare nätverkande genom Rotary kunde idag femton äppel- och päronträd planteras samt två magnolieträd. Det var föreningens kassör, Nazira Derbas, som önskade magnolian och var också den som fick planera det första trädet.
Nätverkande och samarbete inom Rotary bär frukt Kim Hall 2021-05-16 22:00:00Z 0 Trädplantering

Resultatet efter Klubbsamråd

artikeltumnagel
Hur kan vi göra Malmö-Öresunds Rotaryklubb bättre? Ja det var huvudfrågan som president Marie Sterner ställde när det var dags för klubbsamråd. Hon inledde med att förklara vad Kai Zen betyder. Kai = Ändring Zen = Bra. Kai Zen härstammar från Taoismen och betyder förändring till det bättre. Men det är inte förbättringen i sig som är målet utan det är den pågående processen. Det handlar om att ta ett steg i taget. På bilden ser ni att Intenationalisering och Yrkesnätverk var vad medlemmarna främst ville ha.
Resultatet efter Klubbsamråd Kim Hall 2021-05-04 22:00:00Z 0 Klubbsamråd

Klubben på andra plats i Årets Rotaryklubb

artikeltumnagel
Det var sååå nära att Malmö-Öresund skulle utses till Årets Klubb i D2390, men det blev Malmö-International som tog hem segern. Vi kunde stoltsera med fyra nya medlemmar och att vi är en aktiv klubb med Moment 22 och hållbarhetskommitté. Men det blev Malmö-International som kammade hem priset med åtta nya medlemmar i åldern 33-47 år. Det är en klubb som arbetat hårt med föryngring och förnyelse av klubbmötesformerna. De har dessutom sjösatt flera internationella projekt.
Klubben på andra plats i Årets Rotaryklubb Kim Hall 2021-04-23 22:00:00Z 0 Distriktskonferensen,Årets klubb

Kim och Torkil fick PHF och Mats blev Rotarian of the year

artikeltumnagel
Det är inte ovanligt att Malmö-Öresund RK utmärker sig i distriktssammanhang. Klubben har varit aktiva vid flera distriktskonferenser och i distriktsorganisationen som funktionärer. Vi ska vara stolta över klubbens engagemang och att vi ofta blir omnämnda som en mönsterklubb. Vid årets distriktskonferens tilldelades Torkil Rönne en PHF för att ha stöttat och hjälpt Stefan Knutsson under sitt guvernörsår. Kim Hall fick en PHF för sitt mångåriga engagemang i distriktsorganisationen och för att hon varit PR-Chair och webbredaktör för distriktets hemsida och nyhetsbrev. Mats Håkanson fick sitt andra års utmärkelse som Rotarian of the year för sitt arbete med ClubRunner och för att han sett till så att tekniken fungerat och att distriktsorganisationen kunnat mötas via Go-to-meeting. Mats är en klippa!
Kim och Torkil fick PHF och Mats blev Rotarian of the year Kim Hall 2021-04-23 22:00:00Z 0 Distriktkonferens,PHF,Rotarian of the year

Torkil Rönne fick PHF med rubin

artikeltumnagel
Att tilldelas en PHF med rubin - då är man oerhört generös. Torkil Rönne har ett stort hjärta och har själv delat ut flera PHF med eller utan safir. Vid tisdagens möte under påskveckan var det hans tur att få en PHF med en rubin. Det är stort! Grattis Torkil! Du är en god förebild för oss andra Rotarymedlemmar. Ditt engagemang i Rotary är fantastiskt och det ska du ha beröm för.
Torkil Rönne fick PHF med rubin Kim Hall 2021-03-30 22:00:00Z 0 PHF Rubin,Torkil Rönne for governor 2019-2020

Påskpromenad runt ÖN

artikeltumnagel
Det var 12 entusiastiska medlemmar inklusive en gäst, konstnären Agneta Nerot, som gjorde vår sedvanliga tisdagsrunda runt Ön i Limhamn. Det var strålande solsken, ca 13 grader varmt och frisk svalkande vind. Efter promenaden dukade alla upp en picknick på den sedvanliga träbryggan, som klubben brukar abonnera. Här finns trevliga sittplatser med utsikt över hamnen. Ytterligare två medlemmar tillkom vid picknicken. Det viktiga är inte alltid att promenera. även om det är skönt, det viktigaste är att träffas och njuta av att vi finns för varandra.
Påskpromenad runt ÖN Kim Hall 2021-03-30 22:00:00Z 0 promenad

Delade ut mat till behövande

artikeltumnagel
På våffeldagen den 25 mars hade Malmö-Öresund Rotaryklubb tillsammans med Hyllie Kyrka samlat mat åt behövande. Rotaryprojektet ” Moment-22” har som syfte att hjälpa människor i vårt närområde med olika saker. Den här dagen delade man ut mat till behövande.
Delade ut mat till behövande Agneta Wixell 2021-03-27 23:00:00Z 0 Moment 22

Två PHF till Bengt Johansson

artikeltumnagel
Den som ger han får en PHF (Paul Harris Fellow) och är man månadsgivare och så generös som Bengt Johansson då får man två på samma dag. Det betyder att Bengt nu har en PHF med tre safirer eftersom han varit så generös även tidigare med att stödja TRF och utrotningen av Polio. Här skålar vi för Bengt Johansson. GRATTIS och SKÅÅÅÅÅÅL!!!
PHF
Två PHF till Bengt Johansson Kim Hall 2021-03-23 23:00:00Z 0 PHF

Äntligen möts vi igen!

artikeltumnagel
Efter ett uppehåll på flera månader så fick vi äntligen ses igen och på riktigt. Det var bara det goda omdömet om avhöll oss från att krama om varandra. Men glädjen över att träffas - om än med avstånd - gick inte att ta miste på. Trots kylan så lyste det om oss. Den 9:e mars var det alltså dags för årets första Rotarypromenad runt Ön för Malmö-Öresunds pigga och spänstiga Rotarymedlemmar; Kristina, Sylvia, Jette, Chris, Sture, Bengt, Torkil, Eva, och Sven Inge njöt av strålande solsken från en klarblå himmel med Köpenhamns siluett i bakgrunden. 
Äntligen möts vi igen! Kim Hall 2021-03-09 23:00:00Z 0 promenad,Ön

54 000 kr på Rotarys 116 årsdag

artikeltumnagel

Den 23 februari 1905 bildades världens första Rotaryklubb, Rotary Club of Chicago, av Paul Harris och hans tre medgrundare. En organisation som vuxit till 1,2 miljoner medlemmar i mer än 35 000 klubbar världen över. För att fira att det är 116 år sedan i år att Rotary bildades öppnar distriktet upp en insamling under februari månad till förmån för Årliga fonden (Annuell Fund) inom The Rotary Foundation. Årliga fonden finansierar projekt lokalt i distriktet och klubbarnas projekt världen över, District Grants och Global Grants.

54 000 kr på Rotarys 116 årsdag Kim Hall 2021-03-04 23:00:00Z 0 Rotary 116 år,The Rotary Foundation

Så till vårt "Juleträd"

artikeltumnagel
När det kommer till vårt Juleträd kommer klubben nu att gå ut med erbjudande till skolorna på främst Rosengård och erbjuda ett träd åt dem. Du som kanske vill plantera ditt eget träd själv, måste senast den 10 Mars meddela Gunnel om detta, annars erbjuds träden till skolorna. Vi kommer att erbjuda rektorerna vars ett träd, för att med hjälp av eleverna plantera detta på skolgården och då ge barnen/ungdomarna förståelse för trädens stora betydelse för klimatet.
Så till vårt "Juleträd" Kim Hall 2021-03-04 23:00:00Z 0 Hållbarhet

Världsmiljödagen den 5 juni

artikeltumnagel
Våren är här och Malmö-Öresund RK laddar upp för en renare miljö. Vi har under vinterhalvåret fått höra en del om vad som händer med vårt klimat och Öresund. Nu har Hållbarhetsgruppen planerat in en vårpromenad med städning av vår kust den 10 april. Vi samlas kl 10 vid R F Bergs staty och avslutar vår gärning med samkväm med medhavd matsäck. Den 5 juni är det Världsnaturdagen. Då samlas vi åter vid R F Bergs staty kl 10 för att sedan placeras ut på olika platser för att samla in pengar åt Marint Kunskapscenter.
Världsmiljödagen den 5 juni Kim Hall 2021-03-04 23:00:00Z 0 Hållbarhet

Premiär för vårpromenader runt Ön

artikeltumnagel
Nu äntligen har vårsolen tittat fram och det är en glädje att konstatera att klubbens vårpromenader runt Ön startar igen tisdagen den 9 mars med samling kl 14 vid Friskis och Svettis. Promenaderna görs under ledning av Chris Niel och alla ombeds att hålla avstånd när vi går runt. Tag gärna med lite picknick så avslutas promenaderna med lite samkväm på bryggan. Och även om solen är framme och det spritter i kroppen, så tag på er varma kläder så ni inte blir förkylda.
Premiär för vårpromenader runt Ön Kim Hall 2021-02-28 23:00:00Z 0 promenad

Akut hjälp i Moment 22

artikeltumnagel

Moment 22 i Hyllie kyrka har ett nära samarbete med Rotary Malmö-Öresund och har tillsammans hjälpt många människor som har det svårt på olika sätt. Nu behöver vi er hjälp. En kvinna med ett litet spädbarn behöver vår hjälp. De befinner sig just nu utomlands och behöver desperat komma hem så fort som möjligt. Hennes barn är sjukt och behöver svensk vård. De har uppehållstillstånd i Sverige, men kan inte ta sig hit för att de har inte pengar till biljett hem. (Obs Bäbisen på bilden är en annan än den hjälpen avser)

Akut hjälp i Moment 22 Kim Hall 2021-02-22 23:00:00Z 0 Moment 22

Nu ses vi 18.30 varje tisdag

artikeltumnagel
I ett år har vi träffats digitalt varje tisdag med start kl 18. Men eftersom många av oss äter just då beslutade styrelsen i samråd med mötesdeltagarna att ändra tiden till 18.30. Informationen gick ut via vårt nyhetsbrev och glädjande nog hade alla uppmärksammat detta då vi var cirka 25 deltagande vid mötet den 16 februari då vi hade en intressant föreläsning med följande diskussion om klimatförändringarna påverkan på livet, havet, skogen och framtiden. 
Nu ses vi 18.30 varje tisdag Kim Hall 2021-02-15 23:00:00Z 0 Hållbarhet,Klimatförändringar

Vårpromenad med städning och samkväm

artikeltumnagel
Denna vinter har nog varit den längsta för oss alla. Sitta inne hur länge som helst tar på humöret och entusiasmen. Därför är det med glädje att vi nu kan meddela att den 10  april kl 10-12 arrangerar klubben en vårpromenad med gemensam vårstädning. Vi träffas vid R F Berg statyn, mitt emot blåa höghuset och Småbåtshamnen i Limhamn, för en gemensam promenad för att plocka skräp kl 10-12. Efteråt har vi en gemensam samkväm med medhavd matsäck. Viktigt är att alla håller avstånd och eventuellt munskydd där det behövs.
 
Vårpromenad med städning och samkväm Kim Hall 2021-02-04 23:00:00Z 0 Hållbarhet

Moment 22 går vidare

artikeltumnagel
Moment 22 är ett behjärtansvärt projekt där Malmö-Öresund Rotaryklubb via kyrkan hjälper och stödjer familjer och enskilda personer med att få fotfäste i samhället. Med Leif och Lindas hjälp i kyrkan fick bland annat Nelly och hennes son David uppleva svensk Jul. Samtidigt har ett antal familjer erhållit mat och husgeråd som gjort det möjligt för dem att fira Jul och att skapa sig en trivsam vardag.
Moment 22 går vidare Kim Hall 2021-01-14 23:00:00Z 0 Moment 22

Digital julfest 

artikeltumnagel
Malmö-Öresund Rotaryklubb är en Rotaryklubb som gillar att fira och festa. Därför blir det en digital julfest på tisdag den 15 december. Var och en dukar upp med julmat och juldryck framför datorn, sedan sjunger vi och skålar in julen via Zoom. Missa inte detta tillfälle!!!
Prasident Marie Sterner önskar alla en riktigt God Jul och ett Coronafritt Nytt År så att vi kan träffas fysiskt igen. Då trivs vi alla som bäst!
Digital julfest Kim Hall 2020-12-12 23:00:00Z 0 Julfest

Nytt från Hållbarhetsgruppen

artikeltumnagel
 
OM  SÅ JORDEN GÅR UNDER I MORGON, SÅ PLANTERAR VI ETT TRÄD IDAG!
 
Vi fortsätter vårt arbete under denna paroll. Jette och Torkels son, Christian Rönne, har skapat ett vackert Certifikat, som ges till den som köper ett ” JULETRÄD” , eller kanske ytterligare ett träd efter Jul! När du betalar för trädet på vårt konto, så skriv ditt namn och ev. namnet på den som ska få trädet i gåva.
 
Nytt från Hållbarhetsgruppen Kim Hall 2020-12-02 23:00:00Z 0 Hållbarhet

Grattis! Jette Rönne fick en PHF

artikeltumnagel
I samband med årsmötet tilldelades Jette Rönne en PHF (Paul Harris Fellow) med safir och ett diplom från Rotary International Foundation (TRF). Jette har varit månadsgivare och därför fick hon denna fina utmärkelse som tack. "Det lönar sig att vara månadsgivare. Dessutom är det hur enkelt som helst", säger Jette i en kommentar och uppmanar fler att följa hennes exempel. "Det räcker att skänka ett par hundralappar och vips så har det blivit så mycket att det räcker till en PHF", förklarar Bengt Johansson som också är månadsgivare.. 
Grattis! Jette Rönne fick en PHF Kim Hall 2020-11-27 23:00:00Z 0 End Polio Now,PHF,World Polio Day

Bengt Johanssons styrelse fick ansvarsfrihet

artikeltumnagel
Det har varit ett speciellt år för Bengt Johansson som president för Malmö-Öresund Rotaryklubb. Den 23 november redogjorde han för sitt presidentår och summan av kardemumman fick Bengts styrelse ansvarsfrihet. Det var ett 20-tal medlemmar som deltog vid det digitala årsmötet då Bengt redogjorde för verksamheten och ekonomin. Man kan konstatera att medlemmarna har varit mycket generösa, vilket också uppskattades och uppmärksammades med utmärkelser som Rotarian for the year och PHF.
Bengt Johanssons styrelse fick ansvarsfrihet Kim Hall 2020-11-23 23:00:00Z 0 Årsmöte

Eva Albin klubbpresident 2021-2022

artikeltumnagel
Det var en rörd Eva Albin som tackade ja till att bli president i Malmö-Öresund Rotaryklubb vid Årsmötet den 23 november. Hon efterträder Marie Sterner vid presidentskiftet i sommar 2021. Eva är en rutinerad ledare med erfarenhet som förvaltningschef inom den offentliga sektorn. Efter flera besök redan från tidernas begynnelse innan Malmö-Öresund Rotaryklubb chartrades var Eva en trogen besökare. Hennes hemmaklubb då var Lomma-Bjärred Rotaryklubb. Sedan ett antal år tillbaka tog hon steget fullt ut till Malmö-Öresund, något vi i klubben verkligen uppskattade. Nu blir hon president efter Marie. GRATTIS!!!
Eva Albin klubbpresident 2021-2022 Kim Hall 2020-11-23 23:00:00Z 0 Årsmöte

Vår egen Hanne är årets U-fondkonstnär

artikeltumnagel
Det är klubbens egen Hanne Lundström som är konstnären bakom U-fondens korrespondenskort 2020. Alla presidenter och sekreterare fick både brev och mail i september, men inte web-redaktören. Viveca Serder påtalar att det var särskilt roligt att Hanne i vår klubb som gjort korrespondenskorten! Dessa finns att köpa hos U-fonden. Se distriktets hemsida.
 
Vår egen Hanne är årets U-fondkonstnär Kim Hall 2020-11-23 23:00:00Z 0 U-fonden

Planerad Julfest ställs in

artikeltumnagel
Varje år brukar vi i Malmö-Öresund Rotaryklubb arrangera en julfest för medlemmar och respektive. Men i år blir det ingen julfest på grund av rådande omständigheter med Covid 19. Smittspridningen måste stoppas och vi i styrelsen och festkommittén har beslutat att ta vårt ansvar. Så i år får vi helt enkelt hoppa över vår julfest.
Planerad Julfest ställs in Kim Hall 2020-10-31 23:00:00Z 0 Julfest

Tre veckors uppehåll p g a Corona

artikeltumnagel
Med anledning av rådande läge av ökad smittspridning i Skåne kommer Malmö-Öresund Rotaryklubb att göra tre veckors uppehåll. Vi kommer således inte ha några möten förrän tidigast 17 november. Du kommer att få information via mail, nyhetsbrev och hemsida när vi åter kan träffas. Tills dess ber vår president Marie Sterner att alla är rädda om sig och undviker kollektivtrafik samt tvättar händerna noga.
Tre veckors uppehåll p g a Corona Kim Hall 2020-10-27 23:00:00Z 0 Covid-19

15 000 kr till Polioutrotningen
 

artikeltumnagel
Det blev en fest som heter duga, trots att den var Coronaanpassad. Med det menas att alla sittplatser var coronaanpassade. Ett 30-tal medlemmar och anhöriga hade samlats på Chilla för att lyssna till JAZZt4 FUN:s orkester och njuta av maten på Chilla, Medeon. På bordet fanns priserna, med bland annat specialdesignad öl för just Poliodagen, Stil- och färganalys med Jenny Åberg och en massa andra priser i form av kokbok med mera. När Anki hade räknat ihop allt slutade det med att vi hade samlat in totalt 15 000 kr på lotterna som oavkortat går till polioutrotningen.
15 000 kr till Polioutrotningen  Kim Hall 2020-10-22 22:00:00Z 0 End Polio Now,World Polio Day

Guvernören Stefan Knutsson hälsar på
 

artikeltumnagel
Den tredje november kl 18 kommer distriktsguvernör Stefan Knutsson. Han träffar styrelsen redan kl 17 på Malmö Arena Hotell innan han träffar hela gruppen i Malmö-Öresund Rotaryklubb. Även om du inte är medlem...ännu, eller medlem i annan klubb, så är du hjärtligt välkommen att delta.
Guvernör Stefan Knutsson säger att det ska bli riktigt kul att besöka Malmö-Öresund Rotaryklubb och klubbstyrelsen. Under sitt föredrag kommer Stefan att prata om det han tycker är viktigt. Stefan kommer bland annat att avslöja varför han blev Rotarian.
– Jag delar med mig av mina tankar kring varför det är viktigt att vi hjälps åt att utveckla Rotary, säger Stefan Knutsson.
Guvernören Stefan Knutsson hälsar på  Kim Hall 2020-10-11 22:00:00Z 0 Guvernörsbesök,Stefan Knutsson

Nu är menyn satt för festen den 20 oktober

artikeltumnagel
Festkommitten med Bengt Johansson, Bengt Houltzén och Sven-Inge Olsson bjuder in till klubbfest för medlemmarna i Malmö-Öresund RK och respektive tisdagen den 20 oktober kl.18-22. Festkommittén har tillsammans med krögaren på Chilla tagit fram en meny som ska passa alla. MEN vi måste anmäla oss i god tid och meddela om ni är vegetarianer, veganer eller fisk-/köttätare när ni anmäler er på hemsidan. Anmälan görs till klubbens bankgiro 5131-1108 eller swish 1235604731 och märk er anmälan med Fest, namn och ev. respektive + datum.
 
Nu är menyn satt för festen den 20 oktober Kim Hall 2020-10-07 22:00:00Z 0 Klubbfest,Malmö Öresund Rotaryklubb

Malmökaptenen som seglade runt Jorden på 1850-talet

artikeltumnagel
Visste du att vi i Malmö hade en kapten som var den förste svensken som seglade Jorden runt på 1850-talet. Han bodde på Gamla Väster i Malmö och har bidragit med många klenoder till Nationalmuseum i Stockholm bland annat. Under hela Charlotte Röings barndom fick hon höra om denna legendariska sjökapten som var endast 24 år när han med åtta mans besättning for till England och sedan Australien för att frakta gods på de sju haven. Tisdagen den 13 oktober kl 18-20 berättar Charlotte Röing mer om denna modiga man.
Malmökaptenen som seglade runt Jorden på 1850-talet Kim Hall 2020-10-05 22:00:00Z 0 Malmö Öresund Rotaryklubb

Jenny vet hur man ska klä sig för succé

artikeltumnagel
Jenny Åberg är inte bara stylist, hon har även en lång erfarenhet av att vara internationell Business women.
Nu på tisdag kommer hon till Malmö-Öresund Rotaryklubb för att tala om stil, kläder och miljö. Oavsett om du är man eller kvinna så finns det alltid något att lära sig om hur man ska dressa sig för att göra succé. Detta är lika intressant för kvinnor som för män. Bara det att i USA bär man slips på jobbet men inte after work, medan vi svenskar ofta tar på oss slipsen när vi ska på finare tillställningar och middagar...aj så fel det kan bli....
Jenny vet hur man ska klä sig för succé Kim Hall 2020-09-30 22:00:00Z 0 Föredrag

Klubben flyttar till Hyllie

artikeltumnagel
Efter fyra år i Limhamn och framför allt Dragörkajen, håller Malmö-Öresund Rotaryklubb sina möten på Malmö Arena Hotel i Hyllie. Vi tackar Dennis Larsson, krögare på Restaurang Dragörkajen, för all god mat och service vi fått under de gångna åren.
Kl 17.30 minglar vi med avstånd och kl 18 hälsar vår president Marie Sterner oss välkomna in till Nilsons Restaurang där restaurangchef David tar emot. Efter maten går vi in i den inglasade lokalen där kaffe är uppdukat och föredraget äger rum. Anmälan ska alltid göras i förväg, senast måndag före kl 14, för att David ska veta hur mycket mat som skall tillagas samt för närvarostatistiken.
Klubben flyttar till Hyllie Kim Hall 2020-09-27 22:00:00Z 0 Föredrag,medlemmar

Fest i Malmö-Öresund Rotaryklubb

artikeltumnagel
Festkommitten med Bengt Johansson, Bengt Houltzén och Sven-Inge Olsson arrangerar en klubbfest för våra medlemmar och deras respektive Tisdagen den 20 oktober  kl 18-22 på restaurang Chilla & P, Per Albin Hanssons väg 41, mitt emot Mobilia.
Fest i Malmö-Öresund Rotaryklubb Kim Hall 2020-09-11 22:00:00Z 0 Klubbfest,fest

Nellie och David fick klubbens stöd

artikeltumnagel
Nellie och hennes lilla son David, två månader, har blivit ett projekt för Malmö-Öresund Rotaryklubb. De är ett av många exempel på utsatta människor som behöver Rotarys stöd. Ett projekt i samarbete med Hyllie kyrka och Moment 22. Nellie blev utan bostad, rånad på de sista slantarna och beviset för hennes uppehåll i Sverige. Nu har hon fått ett litet stöd för att klara vardagen av klubben.
Nellie och David fick klubbens stöd Kim Hall 2020-09-11 22:00:00Z 0 Moment 22

Från Malmö till Bahamas och tillbaka igen

artikeltumnagel
Solveig Anelli har haft världen som sin arbetsplats. Som ung arbetade hon på Svenska Telegrambyrån där Åke Arenhill och Georg Oddner verkade då reklambranschen var relativt ny i Malmö. Reste till Bahamas där hon träffade kärleken, italienaren Rinaldo. Arbetade bland annat som assistent till maffiaadvokaten från Texas på Bahamas. Tillbaka i Malmö arbetade Solveig bland annat på World Maritime University (WMU) 1983-2004, där hon mött närmare 6000 studenter från ca 150 länder. På tisdag den 1 september kl 18.30 får ni höra mer om hennes spännande liv.
Från Malmö till Bahamas och tillbaka igen Kim Hall 2020-08-25 22:00:00Z 0 Egoföredrag

Sista rundvandringen på Ön

artikeltumnagel
Nu har sista Rotaryvandringen runt Ön ägt rum. Tolv entusiaster möttes upp i måndags den 17 augusti kl 15.30 på sedvanlig plats för att tillsammans vandra runt Ön. Många av deltagarna uttalade sin glädje över att promenaderna har ägt rum under den ganska jobbiga Coronapandemin. Många som känt sig bundna till sin bostad uttryckte sin längtan till varje tisdagseftermiddag då de fick tillfälle att träffa sina Rotaryvänner. Promenaderna har avslutats med picknick, där alla tagit med sig något att dricka och äta.
Sista rundvandringen på Ön Kim Hall 2020-08-18 22:00:00Z 0 Covid-19,Sommarpromenad,promenad

Kick-off den 25 augusti

artikeltumnagel
Nu kära Rotaryvänner i Malmö-Öresund RK, nu sparkar vi igång våra möten igen. Närmare bestämt kl 18 på Valborgsgatan 5 i Limhamn (Hos Kim). De som väljer att följa mötet på Zoom kan göra det kl 18.30. Då har vi nämligen ätit klart pajen och salladen som Kim har lovat baka. Priset är som vanligt 130 kr per person och kan swichas till klubbens kassa så att vi får lite klirr till vår klubb. Det blir en Kick-Off med teamwork om förväntningar på klubben, medlemmar och vad du själv kan tillföra under ledning av president Marie Sterner. Anmälan görs till Chris. Du klickar på länken så hamnar du direkt i ett mail.
Kick-off den 25 augusti Kim Hall 2020-08-17 22:00:00Z 0 Malmö Öresund Rotaryklubb

Nu sparkar vi igång igen

artikeltumnagel
Sommarens hetaste dagar är som sagt nu. Men snart blir det höst igen och vi i Malmö-Öresund Rotarykubb sparkar igång våra möten igen. Under hela sommaren har vi kunnat promenera tillsammans runt ÖN, vilket har varit fantastiskt. Ni har säkert fått inbetalningsavin via mail för det nya Rotaryåret, för några veckor sedan. Om inte får ni höra av er till Anki, vår skattmästare, så mailar hon ut en påminnelse. Årsavgiften är reducerad på grund av Coronapandemin. Planeringen är att vi ska hålla vårt första fysiska möte den 25 augusti på Dragörkajen. Diskussioner med krögaren Dennis om hur vi kan hålla avstånd och även möte utomhus pågår. Eventuellt kan vi sända föredragen via Zoom. Det är sådant som styrelsen kommer att diskutera.
Nu sparkar vi igång igen Kim Hall 2020-08-09 22:00:00Z 0 Nya medlemmar

Sommarpromenaderna fortsätter

artikeltumnagel
Nu är det sommar och vi i Malmö-Öresund Rotaryklubb fortsätter våra sommarpromenader runt ÖN, med start tisdagar kl 15.30 och med avslutande picknick på bryggan. Vi hoppas att så många som möjligt vill hänga med. Villkoret är att ni är friska och att alla håller avstånd. Sommarrotary pågår till och med den 18/8 och därefter har vi ordinarie möten, med promenad och Zoom möte (kl 19) för hösten med start den 25/8. Välkomna!
Sommarpromenaderna fortsätter Kim Hall 2020-07-06 22:00:00Z 0 Sommarpromenad,sommarrotary

Presidentbrev från Marie Sterner

artikeltumnagel

Hej och välkomna till ett nytt rotaryår alla vänner i Malmö-Öresund. Så har jag Marie Sterner, då tillträtt mitt år som president i vår fantastiska klubb och jag tycker att det ska bli spännande att tillsammans med er fortsätta utveckla vår klubb.I dagsläget kan vi inte säga hur det kommer att se ut när det är dags att starta upp efter sommaren, men det finns ett slut även för detta konstiga tillstånd.

Presidentbrev från Marie Sterner Kim Hall 2020-07-04 22:00:00Z 0 Presidentskifte

Presidentskiftet blev en fest

artikeltumnagel
Med traditionsenlig Limhamnssång om båtar som kommit och gått välkomnade president Bengt Johansson klubbens medlemmar, Distriktsorganisationen och gäster till årets stora presidentskifte som tillika var ett guvernörsskifte. Klubben har med Torkil Rönne varit guvernörsklubb under 2019-2020 och var därför värd för kvällen. Här kan ni se hur kvällen blev genom Kristian Rönnes fotografier, Illustrationer och digitala penna. En kväll där Malmö-Öresund Rotaryklubb fick en ny president Marie Sterner. Vi välkomnar Marie med hela hjärtat och önskar lycka till med året 2020-2021.
Presidentskiftet blev en fest Kim Hall 2020-06-30 22:00:00Z 0 Presidentskifte,guvernörskifte

Marie Sterner blir klubbpresident

artikeltumnagel
På tisdag den 30 juni kl 18 tillträder Marie Sterner som president i Malmö-Öresund Rotaryklubb. "Nära med hjärtat" är temat för året, vilket innebär lokalt perspektiv där vi ser vad som rör sig i vår närhet. Miljö, klimat och rent vatten genomsyrar årets program där vi alla får lära oss om hållbarhet och om vad som sker i vårt närområde. Men det handlar också om social hållbarhet där människan står i centrum. Framför allt vill Marie att vi ska lära känna varandra bättre inom klubben där en eller ett par medlemmar i klubben berättar om sig själva och vad de arbetat med samt vad Rotary betyder för dem och vad de kan tillföra Rotary. Ambitioner och drömmar.
Marie Sterner blir klubbpresident Kim Hall 2020-06-27 22:00:00Z 0 Presidentskifte

Otrolig historia med Hang från Uppsala

artikeltumnagel
Rotary är verkligen ett fantastiskt nätverk och öppnar verkligen dörrar i många sammanhang. Det är inte minst Agneta Wixell bevis på när hon förenade apotekaren Hang född i Vietnam och bosatt i Uppsala, med sin kusin Sulan som studerade i Göteborg och behövde ett rum i Uppsala där hon skulle studera vidare. Dessutom är Hang Rotarian sedan 13 år tillbaka och tillträdande president i Uppsala Glunten Rotaryklubb. Här nedan kan ni läsa Agneta Wixells möte med kusinerna och hur en resa till Vietnam förändrade livet för dem båda. 
Otrolig historia med Hang från Uppsala Kim Hall 2020-06-25 22:00:00Z 0 Rotary Connect The World,Vietnam

Daska tackar klubben för sitt år i Sverige

artikeltumnagel
Dasha Benitez har återvänt till Kalifornien, USA, efter ett år som utbytesstudent i Sverige. Svensk midsommar ville Dasha inte missa, så hon valde att stanna kvar hos sin värdfamilj för att uppleva det svenskaste av svenska traditioner. Innan Dasha reste hem ville hon tacka med dessa ord: ”I want to Thank everyone in my Rotary club, Malmö-Öresund Rotary Club. I am grateful for the experiences I had with the members as well as the experiences that they made possible. I am also grateful for being able to meet so many kind people, and I hope that I might one day return. Sweden will certainly always be in my heart.”
Daska tackar klubben för sitt år i Sverige Kim Hall 2020-06-24 22:00:00Z 0 Utbytesstudent

Sommarpromenad runt Ön

artikeltumnagel
Promenaderna runt Ön fortsätter och vid senaste tillfället var vi riktigt många. Vi håller avstånd när vi går. Fördelen är att vi får tillfälle att umgås och prata med varandra. Promenaderna avslutas med en picknick vid småbåtarna, ett stenkast från Friskis & Svettis. Välkomna på tisdag kl 15.30 på ny promenad!
Sommarpromenad runt Ön Kim Hall 2020-06-09 22:00:00Z 0 promenad

Julie tog studenten...Hurra!!!

artikeltumnagel
Då kom hon till slut i en bordeaux-färgad Cadillac, vår egen Julie som nu tagit studenten. Trots Covid-tider var det inte mycket som stoppade klubbens första utbytesstudent från att fira sin stora dag. Som hon hade längtat, berättar hennes mamma Marie medan pappa Karsten såg till att inget brändes vid på grillen. Julie är en stark personlighet och alla närvarande är övertygade om att Julie kommer att gå i bräschen för allt hon företar sig. Guvernör Torkil, Jette och Kim var både stolta och glada över Julies prestation. Hon hade pluggat så hårt att hennes föräldrar gav henne en ny dator då den gamla nu skulle lämnas tillbaka till skolan.
Julie tog studenten...Hurra!!! Kim Hall 2020-06-04 22:00:00Z 0 Utbytesstudent

Klubben satsar på storvinst i lotteriet

artikeltumnagel
Nu satsar Malmö-Öresund Rotaryklubb på storvinst i Distriktets Superlotteri. Styrelsen beslutade att köpa en lott á 100 kr för varje medlem, det vill säga 46 lotter. På så sätt stödjer vi distriktets ungdomssatsningar samt välgörenhetsprojekten i syfte att gör gott i världen. Vinner klubben någon av de fina priserna, lottar vi ut vinsten i sin tur bland medlemmarna under Marie Sterners presidentår 2020-2021. Det finns totalt 2000 lotter á 100 kr och vinster för cirka 84 000 kr. Du kan som enskild medlem också köpa lotter. Bara elcykeln på bilden är värd ca 30 000 kr. Andrapriset är en övernattning för två i hus på Bornholm år 2021 (värd ca 15 000 kr) och sedan finns ett antal fantastiska målningar (värda från 20 000 kr ner till 1500 kr). Här köper du dina lotter! Läs mer för att se hela vinstlistan.
Klubben satsar på storvinst i lotteriet Kim Hall 2020-06-04 22:00:00Z 0 Distriktets superlotteri,Distriktslotteri

Promenad i sommarsolen

artikeltumnagel
Varje tisdag samlas medlemmarna med vänner för att kl 15.30 starta sin promenad runt Ön. Tisdagen den 2 juni var en riktigt fin dag med mycket solsken och värme. Efter promenaden hölls det sedvanliga digitala mötet på webben. Denna gång med Anders Widell, läkare och forskare kring virus. Han förklarade vad Covid 19 är och hur det beter sig. Du som missade kan klicka på länken så får du hela föredraget i din dator. Allt du behöver göra är ett klick!
Promenad i sommarsolen Kim Hall 2020-06-03 22:00:00Z 0 Covid-19

Tävlar och skriver snapsvisor

artikeltumnagel
Ulf Söderqvist är en hejare på snapsvisor. Tisdagen den 9 juni kl 19 kommer Ulf att ta med oss på en resa i snapsvisans underbara värld. Hur allting började för 20 år sedan, hans tävlande, hans böcker, många anekdoter och naturligtvis mycket sång. Eftersom vi är på digitalt avstånd är det upp till var och en att ta med sig ett snapsglas med fritt valt innehåll och sjunga med i snapsvisorna.
Tävlar och skriver snapsvisor Kim Hall 2020-05-25 22:00:00Z 0 Föredrag

Så fungerar Coronaviruset

artikeltumnagel

Området Covid-19 är jättestort. Över 4000 människor i Sverige har dött och de flesta är över 80 år. Men vad är corona egentligen? Det ska Anders Wirell, pensionerad virolog läkare efter nästan 40 år på MAS. Anders specialintressen har varit och är virushepatit och luftvägsvirus, områden där han fortfarande är forskningsaktiv på Institutionen för Translationell Medicin vid Lunds Universitet. Tisdagen den 2 juni kl 19 talar under rubriken Covid-19 pandemin. Virusets egenskaper, diagnostik och något om vägarna till antiviral behandling och vaccin

Så fungerar Coronaviruset Kim Hall 2020-05-25 22:00:00Z 0 Covid-19

Så påverkade Covid 19 våra utbytesstudenter

artikeltumnagel
Året som utbytesstudent förändrar många ungdomar. Ökat självförtroende, våga ta för sig och att lära känna sig själv och att lära känna nya vänner i andra länder och kulturer, är något av det många reflektioner som Julie, Dasha och Hugo pratar om när de blickar tillbaka på året som varit. Men när Coronaviruset kom sattes allt på ända och alla hamnade i karantän i väntan på att få komma hem. Dasha ville inte hem till USA och Hugo isolerades i skogen med hundar i Kanada. Hör deras historia och upplevelser på tisdag den 26 maj kl 19. Då möter vi ungdomarna digitalt.
Så påverkade Covid 19 våra utbytesstudenter Kim Hall 2020-05-22 22:00:00Z 0 Covid-19,Utbytesstudent,promenad

Eva Albihn med ledtrådar i handväskan!

artikeltumnagel
På tisdag den 19 maj kl 19 får vi höra Eva Albihn berätta om vad hon har i handväskan...
Eva är socionom i botten men har i hela sitt liv varit besjälad av bildning allmänbildning och utbildning. Under nästan hela hennes yrkesverksamma liv har hon arbetat inom kultur och i skolans värld som förvaltningschef.
- Det som jag tycker varit det viktigaste är att få eleverna att göra sitt allra bästa i skolan, då har jag som ledare uppnått målen som krävs för unga människors framtid. När eleverna lämnar skolan ska de ha förutsättningar att kunna välja, oavsett om det handlar om vidare studier eller direkt till ett jobb, säger Eva som har jobbat med dessa frågor ur ett ledningsuppdrag.
Eva Albihn med ledtrådar i handväskan! Kim Hall 2020-05-13 22:00:00Z 0 Egoföredrag
Rotary Norden 3 2020 är här Kim Hall 2020-05-10 22:00:00Z 0 Rotary Norden

Följ med på promenad runt Ön

artikeltumnagel
Är du trött på att sitta hemma i väntan på att Covid 19 ska begränsas så att vi kan mötas i klubben igen? Då kan du följa med oss på en promenad runt Ön. Varje tisdag kl 15.30 möts vi vid Friskis & Svettis för en promenad med avstånd såklart. Promenaden avslutas med picknick vid bryggan där småbåtarna är förankrade. Ta mid dig något att dricka och lite tilltugg så ses vi på Ön på tisdag!!!
Följ med på promenad runt Ön Kim Hall 2020-05-05 22:00:00Z 0 promenad

Nytt om våra utbytesstudenter Hugo & Dasha

artikeltumnagel
Som ni kanske redan vet så har Hugo kommit hem från Canada, han landade på Påskafton. Hugo fick förfrågan redan i mitten av mars om han ville åka hem pga Corona, men ville gärna stanna kvar resten av tiden även om skolan stängts och alla resor inställda. Vad jag har förstått från Rebecca, Hugo’s mamma, så var det Rotary i Canada som ville att Hugo skulle åka hem, Hugo själv blev mycket besviken. Dasha och jag (Marie Seimertz Kristensen) har en del kontakt och ses då och då. Januari flyttade Dasha till Kävlinge, efter att ha bott i Oxie sen hon kom till Sverige. Dasha var lite nervös för flytten men hade lärt känna familjen Wallen innan flytten, vid olika events. 
Nytt om våra utbytesstudenter Hugo & Dasha Kim Hall 2020-05-03 22:00:00Z 0 Covid-19,Utbytesstudent

Ulf R Johansson om flygaren Enoch Thulin

artikeltumnagel
Den 12 maj får vi höra journalisten och författaren Ulf R Johansson berätta om Enoch Thulin - Flygaren som förolyckades i Landskrona. I fjor 2019 var det 100 år sedan den skånske flygpionjären omkom när han störtade i Landskrona. Han grundlade det svenska flyget i hela dess civila och militära vidd. Ulf R Johansson, som arbetade många år på Kvällsposten och blev känd för sin kolumn och humoristiska skildringar i tal och skrift, återkommer till Malmö-Öresund Rotaryklubb som föredragshållare. Denna gång digitalt. Så boka in kl 19 den 12 maj och koppla upp dig via Zoom så får du höra mera vad Ulf R Johansson har att berätta.
Ulf R Johansson om flygaren Enoch Thulin Kim Hall 2020-04-29 22:00:00Z 0 Digitala möten

Digitala möten med Zoom

artikeltumnagel
Efter försök med både Zoom och Go To Meeting har nu styrelsen i klubben beslutat att använda oss av Zoom då det fungerar bäst för oss. Claus Vigsø har på klubbens vägnar köpt in ett årsabonnemang så att vi kl 19-20 varje tisdag kan mötas digitalt. Det enda du behöver är en dator, padda eller telefon. Gärna hörlurar. Du som vill delta gör så här; 
Digitala möten med Zoom Kim Hall 2020-04-26 22:00:00Z 0 Digitala möten

Hilsener fra venskabsklubben i København

artikeltumnagel
Vår vänskapsklubb i Köpenhamn-Langelinie har hört av sig och undrar hur vi mår i dessa Covid 19-tider. Tanken var att de skulle komma och besöka vår klubb den 19 maj, men med rådande omständigheter blir vi tvungna att skjuta det på framtiden. Så fort vi vet när gränsen mellan Sverige och Danmark har öppnat är det dags för oss i klubben att börja planera. Vad vill vi göra och vad vill vi visa upp. Egentligen kan vi redan nu fundera ut hur ett program skulle kunna se ut. Malmö har ju som ni vet en gång i tiden tillhört Danmark och var under 1500-talet till och med större stad/by än Köpenhamn- Det finns mycket historia här som skulle kunna intressera våra danska vänner. Här kan ni läsa vad president Per Høg Jensen och vice president Erik Fogt skriver.
Hilsener fra venskabsklubben i København Kim Hall 2020-04-26 22:00:00Z 0 Rotary Connect The World,Vänskapsklubb

Message from Malmö

artikeltumnagel
Efter ihärdig korrespondens med Richard Blakeman i Rotary Club of Glenferrie, Australian, mailade han en länk till klubbens hemsida där han tackar Malmö-Öresund för vår hjälp och inspiration till en levande hemsida och nyhetsbrev. Här kan ni läsa vad Richard skrev; My article appeared in last weekend's newsletter: => The Glenferrie Rotarian. We are still working on improving our Bulletin layout. The templates you sent us are very helpful. Stay well and very best wishes to you.
Message from Malmö Kim Hall 2020-04-23 22:00:00Z 0 Rotary Connect The World

Promenera med oss runt Ön

artikeltumnagel
Många sitter inomhus på grund av Coronapandemin nu när vårsolen är här. Det kan kännas lite ensamt och jobbigt att hela tiden sitta hemma. För dig som känner för att röra på dig och få lite mänsklig kontakt så arrangerar klubben med Chris Neil som ledare, promenader runt Ön varje tisdag kl 15.30 med start vid Friskis & Svettis. Efter en uppfriskande promenad med avstånd samlas alla utanför pizzerian som ligger intill Friskis & Svettis för en gemensam fika. 
Promenera med oss runt Ön Kim Hall 2020-04-18 22:00:00Z 0 promenad,trivsel

Digitalt Rotarymöte på kvällen

artikeltumnagel
Det blev ett kärt återseende när vi i Malmö-Öresund Rotaryklubb fick tillfälle att på kvällen kl 19-1930 återförenas på skärmen. Tolv Rotarykamrater deltog i det digitala mötet där Charlotta, som varit ifrån oss sedan hon blev påkörd av en galen cyklist på väg till klubbens årsmöte i höstas och som sedan dess kämpat sig tillbaka till ett "normalt liv" igen, berättade om sin resa tillbaka. Det värmde i allas hjärtan. Vi har följt Charlotta och Claus genom denna svåra tid och alla har vi känt oss berörda av händelsen. Men nu kändes det som om vi fått vår energifyllda, storhjärtade och underbara Charlotta tillbaka. Tack Claus för att du orkat med både Charlotta och oss i klubben.
Digitalt Rotarymöte på kvällen Kim Hall 2020-04-07 22:00:00Z 0 Covid-19,sommarrotary

Påskmöte på Ön

artikeltumnagel

Malmö-Öresund Rotaryklubb är kända för att gå utanför ramen och för att vilja mötas oavsett om det är sommaruppehåll eller Covid-19. Åtta tappra personer samlades på Ön för en promenad och fika i solskenet. President Bengt Johansson, Sven-Inge Olsson, Chris Niel, Sture Lindholm, Solveig Anelli, Agneta Wixell, Gunnel Kristiansson och Hanne Lundström samlades vid Pizzerian på Ön för att bara umgås, pratas vid och berätta om sina erfarenheter av karantän-livet sedan klubbmötena ställdes in i mitten av mars. Den som vill hänga på är välkommen tisdagar kl 15.30 på Ön.

Påskmöte på Ön Kim Hall 2020-04-07 22:00:00Z 0 sommarrotary,synliggör Rotary

Samtliga klubbmöten i april är inställda

artikeltumnagel
På grund av den rådande situationen med Coronaviruset har jag i dag beslutat att av omsorg för våra medlemmar och i linje med Rotarys samhällsansvar och efter rekommendation från DG Torkil Rönne att ställa in alla veckomöten för april månad också. Alla distriktsevenemang månaden ut har också ställts in, det gäller till exempel alla utbildningar och distriktskonferensen. Som det ser ut just nu får vi vara inställda på att alla möten framöver kan komma att ställas in, inklusive vår populära sommar-rotary.                                                
 
Samtliga klubbmöten i april är inställda Kim Hall 2020-03-27 23:00:00Z 0 Corona

Distriktskonferensen inställd

artikeltumnagel
Med anledning av den bekymmersamma utvecklingen med fortsatt spridning av coronaviruset och därmed sjukdomen covid-19 ställer vi tyvärr in vår distriktskonferens med guvernörs- och galamiddagar den 25 april 2020. För din kännedom har vi också rekommenderat klubbarna i vårt distrikt att ställa in sina möten och andra evenemang fram till sista april. Vi noterar att även Rotary International ser allvarligt på situationen och har öppnat en informationssida
Distriktskonferensen inställd Kim Hall 2020-03-21 23:00:00Z 0 Distriktkonferens

Lyckat besök hos ny vänskapsklubb

artikeltumnagel
Malmö-Öresund Rotary Club hade en fantastisk tur till vår nya vänskapsklubb Langelinie Rotary Klub i Köpenhamn, Danmark. Vi blev mycket väl mottagna av båda presidenten och övriga klubbmedlemmar, på nydansk vis: avtvättning av händerna i den upphängda handspriten följd av corona-hälsning med ett lätt bugande på thailändsk vis och ett välkomnande till fri bar med öl och vin och ett igenkännbart hälsande på varandra med ett gammaldags ”skål og velkommen”. 
Lyckat besök hos ny vänskapsklubb Kim Hall 2020-03-11 23:00:00Z 0 Vänskapsklubb

Följ med till Charlottenlund i Danmark

artikeltumnagel
Nu närmar vi oss vår vänskapsresa till Charlottenlund i Danmark, då vi besöker  Köpenhamn Langelinie Rotaryklubb, tisdagen den 10 mars. För att det ska bli så enkelt som möjligt för oss alla att ta oss dit och hem har klubben lejt en BUSS. Bussen tar max 30 passagerare, därför är vi angelägna om att ni anmäler er och eventuellt gäster i god tid till Chris som är vår samordnare. Bussen avgår från Övägen 8, Limhamn klockan 16.20. Samling blir därför senast kl 16.10 vid Dragörkajens parkering. Hemfärden från Charlottenlund sker kl 20.40 från Strandlund i Charlottenlund. Pris för både mat och resa blir 500 kr per person.
 
Följ med till Charlottenlund i Danmark Kim Hall 2020-02-27 23:00:00Z 0 Danmark,Vänskapsklubb
Dags för utbildning i TRF, Rotary Doctors,U-fonden och Shelterbox Kim Hall 2020-02-09 23:00:00Z 0 Rotary Doctors,Shelterbox,TRF,U-fonden

Anmäl dig till Charlottenlundbesöket

Publicerad av Kim Hall den 06 Feb 2020
artikeltumnagel
Klicka här för att anmäla dig till klubbresan till vår vänskapsklubb Köpenhamn Langelinie Rotary i Charlottenlund, Danmark, tisdagen den 10 mars. Det är viktigt att alla anmäler sig i god tid. Vi samlas på Malmö Central kl 16:13 för att tillsammans ta tåget mot Charlottenlund och Köpenhamn. Vi ankommer Hellerup där vi tar buss till restaurangen kl 17.22. Resan hem avgår från restaurangen kl. 20:40 till fots. Buss mot Hellerup. Tåg till Nörreport. Tåg till Malmö C. Ank Malmö C 22:05 (klicka här så ser du resvägen) T/R med tåg och buss kostar 332 kr. Det är 20% rabatt om man resar i grupp om minst 2. Ju fler vi blir desto roligare får vi!
Anmäl dig till Charlottenlundbesöket Kim Hall 2020-02-05 23:00:00Z 0 Vänskapsklubb

Vill du vara sommarvärd?

artikeltumnagel
Det finns mycket som är unikt med Malmö-Öresundsklubben, men det som utmärker oss särskilt är att vi träffas även under sommarmånaderna hos varandra. Nu planerar vi inför sommaren och undrar om du vill vara sommarvärd kommande sommar 2020. Denna sommar planerar vi följande möten: 7 + 14 + 21 + 28 juli och 4 + 11 augusti. President Bengt Johansson har lovat att första sommarmötet den 7 juli hålls hos honom! (Tegnérgatan 1B, Limhamn). Om du också kan tänka dig vara värd för ett sommarmöte ring till Chris på 070-4641831 och anmäl dig!! Sommarträffarna brukar vara mycket trevliga och livfulla - ett mysigt sätt att komma varandra ännu närmre.
Vill du vara sommarvärd? Kim Hall 2020-02-05 23:00:00Z 0 sommarrotary

Vänskapsbesök i Köpenhamn

artikeltumnagel
Rotary är ett internationellt nätverk med många vänner i cirka 200 länder. Tisdagen den 10 mars reser vi i Rotary Malmö-Öresund över till Danmark för att hålla ett gemensamt möte under ledning av København Langelinie Rotary Klubb. Det är vicepresident Erik Fogt som bjuder in oss att tillbringa denna kväll i Danmark. Vi tar tåget över Öresundsbron. Mötet hos København Langelinie Rotary Klubb startar med mingel kl 17.45. Vi reser tillsammans över sundet. Hur, när och var meddelas senare.
Vänskapsbesök i Köpenhamn Kim Hall 2020-01-26 23:00:00Z 0 Vänskapsklubb

LKG behandling för barn med spalt i Vietnam

artikeltumnagel
I sju år har läkarteamet på Uong Bi hospital, nordost om Hanoi i Vietnam, med bidrag från BUA (Blekinge Uong Bi Association) kunnat utbildas och operera barn med läpp- käk och gomspalt. Det vietnamesiska läkarteamet besökte 2018 Rotary Malmö-Öresund och då samlade medlemmarna tillsammans med donation av Margareta Appel in cirka 63 000 kr så att fler barn kan opereras.
LKG behandling för barn med spalt i Vietnam Kim Hall 2020-01-18 23:00:00Z 0 Humanitärt arbete

What´s in it for me?

artikeltumnagel
Rotary arbetar med många frågor. För att du som enskild medlem ska få veta mer om bakgrunden till Rotary och alla de frågor som Rotary arbetar med har styrelsen beslutat att förlägga rotarymötet till grundutbildningen som äger rum den 28 januari i Hantverksgårdens lokaler på Järnvägsgatan i Limhamn. Anmälan görs på distriktets hemsida "What´s in it for me?" (Klicka här) senast kl 8.00 måndagen den 27 januari. Det blir en lättare förtäring till självkostnadspris. Har ni gäster som vill gå utbildningen ska dessa också anmälas.
What´s in it for me? Kim Hall 2020-01-12 23:00:00Z 0 utbildning

Julskinkan har rymt

artikeltumnagel
Det var högt till tak när Rotary Malmö-Öresund höll sin julfest på Dragörkajen. Med livemusik av Jazzt4Fun Quartet sjöng alla för full hals både traditionella julvisor och om Rudolf med den röda mulen, som egentligen borde heta Rudolfina eftersom det är endast renhonorna som behåller sina horn under julen medan hanarna tappar sin vackra krona på huvudet. Men vad gör det när sällskapet upptäckte att Julskinkan hade rymt. Då var det Werner unt Werner som konstaterade att det går lika bra med selleri!
Kvällen till ära delade guvernör Torkil Rönne ut diplom och utmärkelser till Ann-Christin Fransson och Lars-Inge Olsson som blev Årets Rotarianer i Klubben. Jullottdragningen inbringade 2 550 kr till klubben. Pengarna kommer att användas till något Rotaryprojekt i framtiden.
 
Julskinkan har rymt Kim Hall 2019-12-29 23:00:00Z 0 Julfest,Utbytesstudent,musik

Julavslutning med levande musik

Publicerad av Kim Hall den 13 Dec 2019
artikeltumnagel
Ännu ett fantastiskt år med Malmö-Öresund Rotaryklubb är på väg att ta slut. 2019 har betytt mycket för klubben och vi tackar för alla som varit på besök hos oss under året. Vår förhoppning är att fler ska vilja bli medlemmar hos oss och fortsätta dela glädje och generositet med oss. Delad glädje är som vi alla vet dubbel glädje! På tisdag den 17 december firar vi jul med levande musik, god julmat och julsånger. Det blir en fest vi kommer att minnas med glädje. Anmälan görs här på hemsidan, helst så fort det bara går så kocken Dennis vet hur mycket mat som behöver tillagas. Tomtemor Jette och Tomtefar Torkil Rönne med Tomtenissen Bengt Johansson hälsar alla välkomna.
Julavslutning med levande musik Kim Hall 2019-12-12 23:00:00Z 0 Julfest,trivsel

Se världen med Rotary!

 

Publicerad av Kim Hall den 10 Dec 2019
artikeltumnagel
”What´s in it for me?”
Vad kan jag lära mig av Rotary?
Det har hänt mycket sedan Rotary grundades 1905 vilket vi betonar i dessa kurser. För att du ska kunna ta del av Rotarys möjligheter, ordnas olika baskunskapstillfällen under våren 2020. 
Anmäl dig, lär dig och lär känna nya rotarianer! Du undrar säkert över mycket och har många frågor. Hur knyter man kontakter, alla dessa förkortningar – hur hittar man dem? Vad är det för ungdomsprogram man talar om? Vänskapsutbyten – vad gäller? Olika hjälporganisationer. Vad förväntas av mig som rotarian och vad kan jag bidra med? Vad ger Rotary mig? Ingen fråga är oväsentlig och dina synpunkter är viktiga!

 
Se världen med Rotary!  Kim Hall 2019-12-09 23:00:00Z 0 Rotaryutbildning,utbildning

Allt från kåkfarare till presidenter

Publicerad av Kim Hall den 27 Nov 2019
artikeltumnagel
Gert Tornberg har i många år jobbat på Svt som studioman. Han har även arrangerat Git Gay galan tio år på Nöjesteatern dit kända artister uppträdde. Vid varje tillfälle delades Git Gay-stipendiet ut till en ett par artister som uppträdde i Git Gays anda. Bland dessa kan nämnas Björn Skifs, Eva Rydberg, Marianne Mörck, Jan Malmsjö, Sanna Nielsen och René Miro och många fler. Nu kommer Gert Tornberg den 10 december, på Nobeldagen, till Rotary Malmö-Öresund för att berätta om sitt liv och mötet med allt från kåkfarare till president.
Allt från kåkfarare till presidenter Kim Hall 2019-11-26 23:00:00Z 0 storytelling,trivsel

Karin fick ansvarsfrihet för sitt presidentår

Publicerad av Kim Hall den 27 Nov 2019
artikeltumnagel
Karin Andersson beviljades ansvarsfrihet för sitt presidentår 1 juli 2018- 30 juni 2019 vid årsmötet i Malmö-Öresund Rotaryklubb som ägde rum tisdagen den 26 november. Karin har under sitt år satsat mycket på event och att klubben ska få fler medlemmar. När hon gick in i sitt presidentskap hade klubben 41 medlemmar och när hon lämnade över ordförandeklubban till nuvarande president Bengt Johansson har antal medlemmar i klubben blivit 46. En trend som ser ut att fortsätta. Karin hade ett stort engagemang i Läpp-, käk- och Gomspaltprojektet i Vietnam, där Margareta Appel var med kyrkan en stor donator. Totalt överfördes 72 572 kr överfört till sjukhusets fond. Klubben skänkte under Karins år 15 180 kr till TRF vilket resulterade i att Klubben fick ett tack-diplom från TRF international som överlämnades på distriktets årsmötet som ägde rum lördagen den 23 november. Här nedan kan ni läsa utdrag från verksamhetsberättelsen;
Karin fick ansvarsfrihet för sitt presidentår Kim Hall 2019-11-26 23:00:00Z 0 #gåförskillnad,End Polio Now,Endpolio#,Ledarskap,medlemmar,Årsmöte

Julfest med levande musik

Publicerad av Kim Hall den 25 Nov 2019
artikeltumnagel
Förra året firade vi Lucia med julsång och levande ljus. I år blir det JULFEST med levande musik. Så ladda upp inför årets stora julevent som äger rum den 17/12 kl 18 - 21. Det blir Julmat med sill och nubbe och Live Musik med “Jazzt4fun” som ska spela för oss på Dragörkajens Restaurang, där vi brukar hålla våra möten, under kvällen. Klädsel föreslår vi något juligt så att vi känner att Julen är här. Tag gärna med nära och kära till festen, MEN anmälan är jätteviktig så att vår kära krögare Dennis vet har mycket julmat som ska tillagas. Priset Blir något högre än det vanliga, men det blir också hemmalagad julmat med sill (och nubbe för dem som vill ha det), jultallrik och vem vet; har alla varit riktigt snälla kanske Julefar Dennis också kommer med Tomtegröt (som det hette när jag var barn). Anmälan görs som vanligt och dina gäster skriver du in som gäster. Gärna i GOD TID!
Julfest med levande musik Kim Hall 2019-11-24 23:00:00Z 0 Julfest

Mats Håkanson fick PHF av Carl Hedberg

Publicerad av Kim Hall den 23 Nov 2019
artikeltumnagel
Det har varit en tuff tid för Mats Håkanson som under Carl Hedbergs guvernörsår jobbade stenhårt med att förklara hur ClubRunner fungerar och vilka fördelar som finns. Mats har lagt och lägger fortfarande otaliga timmar på att lära ut systemet. För detta belönades Mats med en PHF - en Paul Harris-utmärkelse som alla de som jobbar extra hårt för Rotary i Rotarys anda tilldelas. Det var Paul Harris som som bildade Rotary i Chicago 1905. Grattis Mats - du är väl värd denna utmärkelse.
Mats Håkanson fick PHF av Carl Hedberg Kim Hall 2019-11-22 23:00:00Z 0 CR,ClubRunner,DO,IT

Rotaryklubb Malmö-Öresund fick TRF-diplom

Publicerad av Kim Hall den 23 Nov 2019
artikeltumnagel
Som tack för att klubbarna i D2390 skänker pengar till The Rotary Foundation och End Polio Now tilldelades de klubbar som skänkt flest pengar ett diplom med underskrift från Brena Cressey, ordförande i TRF trustees, och Rotary Internationals president 2018-19 Barry Rassin. Klubbarna som hade utmärkt sig för att ha skänkt flest pengar till TRF var Rotary Club of Malmö-Öresund, The Rotary Club of Bjuv och The Rotary Club of Mölle-Arild.
Rotaryklubb Malmö-Öresund fick TRF-diplom Kim Hall 2019-11-22 23:00:00Z 0 Barry Russin,Endpolio#,RI president,TRF

Gänget som var på distriktets årsmötet

Publicerad av Kim Hall den 23 Nov 2019
artikeltumnagel
Det var många från Malmö-Öresunds RC som deltog på distriktets årsmöte, som hade historiskt sett många deltagare över huvud taget. 91 deltagare från 54 av distriktets 58 klubbar fanns representerade. För vår klubb som guvernörsklubb är det ett mycket bra resultat. Det var också ett historiskt viktigt årsmöte där en enhällig församling röstade för ett möjligt utträde från SRS.
Gänget som var på distriktets årsmötet Kim Hall 2019-11-22 23:00:00Z 0 DG,DO,Stefan Knutsson,Torkil Rönne for governor 2019-2020

Ekonomiprofessor Micael Dalén om framtiden

Publicerad av Kim Hall den 19 Nov 2019
artikeltumnagel
Trelleborg S:t Nicolai Rotaryklubb hade arrangerat föreläsningen med professor Micael Dahlén från Handelshögskolan i Stockholm, i samarbete med stiftelsen KC kompetens Center. Ett välgärningsevenemang ägnad till att hjälpa barn med olika funktionshinder i Filippinerna. Alla föreläsningar handlar om framtiden, vilket betyder att ved kan handla om hur många elbilar vi har om tio år, självkörande eller flygande bilar om 30 år, rätt eller fel? Michael Dahlén sitter med i kommittén för uttagningen av årets Nobelpristagare i ekonomi. Ett pris som normalt är ett livsgärningspris, men forskning i ekonomi som en "ny" vetenskap. I år är det andra gången en kvinna som vinner. Hon har fokuserat på små saker som skall justeras för att uppnå stora resultat. Här ingår jämställdhet som ökar utveckling av egenföretagare, betydelsen av utbildning med fokus på hur möjligheterna är för barn att gå i skolan, hur lång tid det tar där vägar gör det fysisk möjligt till examen. 

 
Ekonomiprofessor Micael Dalén om framtiden Kim Hall 2019-11-18 23:00:00Z 0 Event,Ledarskap,synliggör Rotary,trivsel

Sånghäftet till förmån för polioutrotningen

Publicerad av Kim Hall den 17 Nov 2019
artikeltumnagel
Rotary Malmö Öresund gillar att höja stämningen samtidigt som vi gör något gott för världen. Klubben har därför tagit fram ett sånghäfte med olika klassiska svenska sånger, snapsvisor av olika klass och länder. Framför allt från Öresundsregionen (Skåne-Danmark). Sånghäftet kostar 100 kr och dem som vill kan få sitt eget namn tryckt på framsidan. Pengarna går oavkortat till Polioutrotningen.
Sånghäftet till förmån för polioutrotningen Kim Hall 2019-11-16 23:00:00Z 0 End Polio Now,Snapsvisor,World Polio Day

VeraKaramell fick alla att smälta

Publicerad av Kim Hall den 06 Nov 2019
artikeltumnagel
Det blev ett kärt återseende när Farah och Waleed kom med sin lilla dotter VeraKaramell till vårt Rotarymöte i tisdags den 5 november. Deras lilla goa dotter (7 månader) fick alla att smälta och döpte henne snabbt till Karamell. En riktig goding. Waleed berättade och visade bilder från sitt hem i Syrien. Hur de tvingades fly när huset bombades och hur de efter en riskabelt båtresa över till Grekland möttes av en svensk kille som hjälpte dem. Vart de skulle resa vidare visste de egentligen inte, men eftersom den svenska killen var så trevlig så fick det bli Sverige. Detta var år 2015 strax innan danskarna stängde gränsen och de hade turen att träffa Lars Asklund och i sin tur vår Rotaryklubb som var under bildande.
VeraKaramell fick alla att smälta Kim Hall 2019-11-05 23:00:00Z 0 Humanitärt arbete,Välgörenhet,storytelling,trivsel

Anmäl er till Rotary Ledarskapsutbildning till våren

Publicerad av Kim Hall den 04 Nov 2019
artikeltumnagel
Rotary Leadership Institute startades för att ge medlemmarna i Rotary en möjlighet att lära sig mer om Rotary och bli bättre på ledarskap. Medlemmar som genomgår en RLI-utbildning stärker sin klubb. RLI genomförs som en dialogbaserad och interaktiv utbildning med högt tempo och mycket aktivitet, där deltagarnas engagemang och professionella bakgrund tas tillvara. RLI är en investering i din klubbs framtid och ett erbjudande för de Rotarianer, som vill bidra till klubbens utveckling. Deltagarna får en ökad kunskap om Rotary och ledarskap i en ideell organisation, som kan tillämpas på alla nivåer i organisationen. RLI bidrar till ett ökat engagemang och entusiasm för att utveckla Rotary.
Anmäl er till Rotary Ledarskapsutbildning till våren Kim Hall 2019-11-03 23:00:00Z 0 D2390,Ledarskap,Ledarskapsutbildning,RLI

Läs Rotary Norden nr 6 2019

Publicerad av Kim Hall den 30 Oct 2019
artikeltumnagel
Nu är Rotary Norden nummer 6 2019 ute. Ni som inte fått den i brevlådan eller i mailet kan klicka på länken Rotary Norden nr 6 2019.  Här kan ni bläddra er fram till Sverigesidorna 20-33. Men glöm inte att läsa de första sidorna i vår regionala medlemstidning. Vill du inte missa Rotary Norden kan du alltid ladda ner appen. Det är GRATIS! Extra kul att notera är att den franska Rotarymagasinet har frågat efter bilderna på sid 33 där vår egen guvernör Torkil Rönne och Gunnar Olsson, guvernör i D2340, låtit pimpa sina bilar. Missa inte detta.
Läs Rotary Norden nr 6 2019 Kim Hall 2019-10-29 23:00:00Z 0 #gåförskillnad,Event,Gå för skillnad,Rotary Norden,Välgörenhet

Binh berättade om sin polio

Publicerad av Kim Hall den 23 Oct 2019
artikeltumnagel
Binh Tan var bara tre år när hon drabbades av Polio. Sjukdomen fick hon i ett flyktingläger i Malaysia då familjen som båtflyktingar flydde Vietnam på 1970-talet. Binh har kämpat igenom sitt liv i rullstol, skenor och på kryckor. Hon ville vara som alla andra och lyckades också. Hon har idag en egen familj med tre barn tillsammans med maken Ola Jönsson. Trots att hennes polio tar krafterna är Binh en stark kvinna som delade med sig av sina erfarenheter när hon besökte Malmö-Öresund Rotaryklubb. Past President Karin Andersson överlämnade ett Rotogram till Binh med intyg att klubben sätter in en slant i kampen mot polio. Ingen ska behöva få polio i framtiden.
Binh berättade om sin polio Kim Hall 2019-10-22 22:00:00Z 0 End Polio Now,World Polio Day

Välkommen Solveig Anelli som ny medlem

Publicerad av Kim Hall den 20 Oct 2019
artikeltumnagel
Rotary Malmö-Öresund välkomnar Solveig Anelli som nu medlem i klubben. Den 15 oktober placerade president Bengt Johansson Rotarynålen under högtidliga former på Solveigs gula jacka, som hon med stor sannolikhet själv har sytt. Ett av hennes stora intressen. Solveig har varit egenföretagare, jobbat i reklambranschen, bott i utlandet flera år och också arbetat för World Maritime University som är en FN-organisation. Solveig är medlem i många föreningar, bl.a. Europas Döttrar och International Club of Skåne. 
Välkommen Solveig Anelli som ny medlem Kim Hall 2019-10-19 22:00:00Z 0 Nya medlemmar,medlemmar

World Polio Day på Scandic Hotel Triangeln

Publicerad av Kim Hall den 13 Oct 2019
artikeltumnagel

Kampen mot polio fortsätter. Den 24 oktober på FN- OCH VÄRLDSPOLIODAGEN gör vi en insats i kampen mot polio på Scandic Hotel Triangeln med start kl 18. Det blir information, lottdragning med fina vinster och tilltugg för 155 kr/ person. Meddela om du vill ha vegetariskt alternativ. Guvernör Torkil Rönne välkomnar alla i Malmö-Öresund Rotaryklubb och alla andra i distriktet till en manifestation mot polio som förlamat många människor från barnsben och upp i vuxen ålder. Tillsammans kan vi synliggöra Rotarys arbete med att utrota Polio. Anmäl er HÄR senast den 23 oktober så vi vet hur många som kommer. Tag gärna med vänner och anhöriga! ALLA ÄR VÄLKOMNA!

World Polio Day på Scandic Hotel Triangeln Kim Hall 2019-10-12 22:00:00Z 0 End Polio Now,World Polio Day,synliggör Rotary

2140 kr till Shakuntala Hospital

Publicerad av Kim Hall den 16 Sep 2019
artikeltumnagel
Så mycket samlades in när läkaren Rabinaryan Dash från Shakuntala Hospital i Balasore, Indien, höll föredrag för oss i Rotary Malmö-Öresund på Dragörkajen. Ett reumatikersjukhus som han driver tillsammans med Urban Rydholm. Båda läkarna är verksamma vid Lunds universitetssjukhus.
2140 kr till Shakuntala Hospital Kim Hall 2019-09-15 22:00:00Z 0 Välgörenhet

Nygamla snapsvisor

Publicerad av Kim Hall den 16 Sep 2019
artikeltumnagel
Rotaryklubben Malmö-Öresund är kända för att vara en klubb där man gärna sjunger och umgås. Trivseln står högt upp på dagordningen. Efter alla sommarrotarymöten hemma hos varandra där vi sjungit upp oss till maten som serverats har nu ett vishäfte med diverse snapsvisor samlats i avsikt att en kväll i månaden serveras sill och snaps innan den ordinarie maten och till sillen blir det naturligtvis snapsvisor under ledning av president Bengt Johansson.
Nygamla snapsvisor Kim Hall 2019-09-15 22:00:00Z 0 Snapsvisor,trivsel

Välkommen Dasha till Sverige

Publicerad av Kim Hall den 04 Aug 2019
artikeltumnagel
Nu är hon här, Dasha, vår utbytesstudent från USA. Marie Seimertz Kristensen, som ansvarar för våra utbytesstudenter i klubben, tog emot Dasha vid flygplatsen i Köpenhamn tillsammans med dottern Julie som var vår första utbytesstudent som vi skickade till USA. Det tog lite tid att få bagaget, men nu är hon här och vi hoppas få träffa Dasha i klubben när nya verksamhetsåret startar den 6 augusti, nu på tisdag kl 18.
Välkommen Dasha till Sverige Kim Hall 2019-08-03 22:00:00Z 0 Utbytesstudent

Nya medlemmar välkomnas

Publicerad av Kim Hall den 14 Jul 2019
artikeltumnagel
Rotary Malmö-Öresund har förstärkt med två mycket engagerade rotaryaner och personligheter, nämligen distriktets IT-ansvarige Mats Håkanson, som tidigare hörde hemma i Kiviksklubben, och Henry Lee, som kommer från Malmö-Södra RK. Båda har gästat vår klubb vid flera tillfällen och nu valt att gå över helt till Malmö-Öresund RK. Båda är varmt välkomna och vi hoppas att tillsammans fortsätta utveckla klubben positivt i framtiden.
Nya medlemmar välkomnas Kim Hall 2019-07-13 22:00:00Z 0 D2390,Nya medlemmar,Rotary Connect The World

Årets Rotarybal ställs in

Publicerad av Kim Hall den 10 Jul 2019
artikeltumnagel
Sommarbalen ställs in på grund av för få anmälda. Alla som betalat in får sina pengar tillbaka. Frågor besvaras av Charlotta Blom
Årets Rotarybal ställs in Kim Hall 2019-07-09 22:00:00Z 0 Rotarybal,medlemmar

Gåvobevis från ShelterBox

Publicerad av Kim Hall den 08 Jul 2019
artikeltumnagel
Malmö-Öresund Rotaryklubb har tilldelats ett gåvobevis från Shelterbox som tack för de 14 000 kr som klubben skänkte den 1 juli i år. Shelterbox medverkade vid eventet "Gå-för-skillnad" som arrangerades tillsammans med Malmö-Triangelsn Rotaryklubb den 11 maj i år. Gåvan gör skillnad får människor som drabbats av en katastrof, någonstans i världen. Insatsen hjälper människor som förlorat sina hem och hamnar i nöd efter katastrofer. Klicka på länken så ser du beviset och kan även läsa mer om vad Shelterbox gör i samarbete med Rotary.
Gåvobevis från ShelterBox Kim Hall 2019-07-07 22:00:00Z 0 Shelterbox

Torkil Rönne Guvernör 2019-2020

Publicerad av Kim Hall den 06 Jul 2019
artikeltumnagel
Den 4 juli blev Malmö-Öresund Rotaryklubb guvernörsklubb då Torkil Rönne övertog guvernörskedjan efter Carl Hedberg på Scandic Hotel Triangeln. Det är en ära för vår unga klubb att vi fått två av våra medlemmar att bli distrktsguvernörspar. Vi önskar Jette och Torkil Rönne all lycka till under guvernörsåret 2019-2020.
Torkil Rönne Guvernör 2019-2020 Kim Hall 2019-07-05 22:00:00Z 0 D2390,DG,Guvernörsskifte
Rotary Norden nr 4 2019 är här! Kim Hall 2019-07-02 22:00:00Z 0 Humanitärt arbete,Rotary Connect The World,Rotary Convention Hamburg,Rotary Norden

Oscar vill studera i Georgia

Publicerad av Kim Hall den 22 Jun 2019
artikeltumnagel
Oscar Torstensson ansöker om Georgiastipendiet till läsåret 20-21. Ansökan ska vara inlämnad i augusti, och Oscar berättade för oss i tisdags om hur långt han har hunnit med ansökan. Georgia-stipendiet är ett 1-årigt stipendium då man bor på campus, och året blir sponsrat av en Rotary-klubb i Georgia. Han vill att Malmö-Öresund Rotaryklubb blir hans svenska sponsorklubb.
Oscar vill studera i Georgia Kim Hall 2019-06-21 22:00:00Z 0 Gerogia,Gerorgiastipendium,stipendium

Missa inte presidentskiftet

Publicerad av Kim Hall den 16 Jun 2019
artikeltumnagel
Den 25 juni får Malmö-Öresund Rotaryklubb en ny president. Det är Bengt Johansson som tar över klubban efter Karin Andersson som under ett år varit president för klubben. Välkomna till Dragörkajen kl 18-20 för att medverka i detta högtidliga tillfälle. Den 4 juli övergår klubben även till att bli guvernörsklubb då Torkil Rönne tar över Guvernörskedjan efter Carl Hedberg. Föranmälan krävs och registrering görs kl 10.30 på Hotel Scandic Triangeln.
Missa inte presidentskiftet Kim Hall 2019-06-15 22:00:00Z 0 Rotary Connect The World,Torkil Rönne for governor 2019-2020,sommarrotary
15 nya vänskapsklubbar Kim Hall 2019-06-15 22:00:00Z 0 Rotary Convention Hamburg,Vänskapsklubb

Sommarrotary i Malmö-Öresund RK

Publicerad av Kim Hall den 14 Jun 2019
artikeltumnagel
 
Välkomna till sommarrotary!! 
Malmö-Öresund Rotaryklubb är unik på många sätt. Många klubbar håller stängt, men inte vi nej. Vi vill umgås så mycket vi kan, eller hur? Välkomna till Bengt Johansson den 9/7, Hanne Lundström den 16/7 och Kim Hall den 23/7. Sista datum den 30/7 är fortfarande ledig, så om någon av våra medlemmar känner att de vill bjuda hem till en enkel sammankomst så är ni välkomna att meddela Charlotta Blom,
charlottablom@yahoo.dk mobil: 073 717 31 97
Om inte så kan det blir Charlotta Blom eller Sven-Inge Ohlsson som tar den 30/7. 
Anmälan är bindande och kostnad för mat/dryck betalas på plats till den som är värd, likaså om det finns ett maxtak för antalet som får plats.
 
 
Sommarrotary i Malmö-Öresund RK Kim Hall 2019-06-13 22:00:00Z 0 sommarrotary

Full aktivitet på Convention

Publicerad av Kim Hall den 02 Jun 2019
artikeltumnagel
Nu är det Convention i Hamburg och två busslaster med Rotarianer från D2390 reste dit. Väldigt många är medlemmar i vår klubb, Malmö-Øresund Rk.  På Facebook kan vi följa våra rotarykamraters dagar i Hamburg. Ni kan också gå in på #Rotary19 och följa Convention hemifrån. Ni som är hemma får gärna komma till vårt tisdagsmöte då Svenskt Näringsliv redogör för företagandet i vår närmiljö.
Full aktivitet på Convention Kim Hall 2019-06-01 22:00:00Z 0 Rotary Convention Hamburg

Frukost och frukostkonsert Malmö Live

Publicerad av Kim Hall den 15 May 2019
artikeltumnagel
Nätverket Live bjuder in till Frukost och morgonkonsert. 

ONSDAGEN DEN 29 MAJ KL 07.15-08.45 MALMÖ LIVE KONSERTHUS

Med musiken som utgångspunkt utvecklar vi möten och samverkansformer mellan kultur och näringsliv. Nu hälslar vi dig välkommen till en energigivande morgonstund på Malmö Live där både mötet och stunden i konsertsalen ger dig den bästa starten på dagen.
Ta med dig arbetskamrater och kunder.

Varmt välkommen!

Eva Claeson
Malmö Live Konserthus AB
 
telefon: 0708-94 35 37
 
Frukost och frukostkonsert Malmö Live Kim Hall 2019-05-14 22:00:00Z 0 Malmö Live,konsert

#gåförskillnad blev succé

Publicerad av Kim Hall den 12 May 2019
artikeltumnagel
Det blev stor succé när Malmö-Öresund tillsammans med Malmö Triangelns Rotaryklubb arrangerade #gåförskillnad, ett försök att visa upp vad Rotary är och gör. Många tittade nyfiket på alla blåklädda människor i keps där det stod Rotary när de gick förbi Gustav Adolfs torg lördagen den 11 maj kl 10-14. Ett 20-tal Rotarymedlemmar hjälptes åt att informera och förmedla information om vad Rotary är och gör. Det bjöds på kaffe, lotteri med fina vinster och tipsrunda där många barn tog med sina föräldrar på en rundvandring i den gröna delen av parken med frågor om Rotary. Förutom ballong fick barnen en fin chokladmedalj runt halsen. Rotary Doctors, TRF, U-fonden och Shelterbox samt tandläkaren till Stadsmissionens nya tandläkarmottagning för tandvård för hemlösa var också på plats.
#gåförskillnad blev succé Kim Hall 2019-05-11 22:00:00Z 0 #gåförskillnad,storytelling,synliggör Rotary

Vi inspirerar Danmark

Publicerad av Kim Hall den 27 Apr 2019
artikeltumnagel
Det var inte många som missade den svenska Rotarydeligationen från Rotary Malmö-Øresund när de kom med sina blå kepsar till Inspirationsdag i Distrikt 1470, Köpenhamn, lördagen den 27 april 2019. Guvernör Susanne Gram-Hanssen tog emot 240 Rotarianer och Rotaracts från Danmark, Island och Sverige som tillsammans utbytte erfarenheter och inspirerade varandra i syfte att få Rotarys varumärke att växa och därmed få fler medlemmar.
Vi inspirerar Danmark Kim Hall 2019-04-26 22:00:00Z 0 Malmö Öresund Rotaryklubb,Rotary Inspirationday

Följ med på Inspirationsdag i Danmark

Publicerad av Kim Hall den 07 Apr 2019
artikeltumnagel

Lørdag 27. april 2019 blir en dag full av upplevelser och impulser för alla Rotarianer, Rotaracts och Rotexer i Distrikt 1470. Kim Hall, Charterpresident i Malmö-Öresund-Rotaryklubb med medlemmar har blivit särskilt inbjudna för att berätta om hur klubben på bara två år har fått 46 medlemmar sedan starten 6 maj 2016. Möt andra i det danska distriktet och vidga ditt kontaktnät. Distriktsguvenør Susanne Gram-Hanssen har bjudit in svenskarna. Vill du följa med kontakta Kim Hall; kim.hall.texthuset@icloud.com senast den 10 april. Pris 150 dkr för Rotarianer 75 dk för Rotaract för dag och vill man vara med på kvällen kostar det 400 dkr för Rotarianer och 200 dkr för Rotaracts.

Följ med på Inspirationsdag i Danmark Kim Hall 2019-04-06 22:00:00Z 0 Inspiration Day Denmark,Malmö Öresund Rotaryklubb

Öppet hus för Rotary Utbytesstudent

Publicerad av Kim Hall den 06 Apr 2019
artikeltumnagel
Bli utbytesstudent! - Inspirationskväll för högstadieelever och deras föräldrar: Den 24 april kl 18-20 anordnar Malmö-Västra Hamnens och Malmö-Öresunds Rotaryklubb ett gemensamt kvällsmöte med fokus på Rotarys internationella ettåriga utbytesprogram som är öppet för alla ungdomar att ansöka till.
Välkomna till ett spännande möte på Restaurang Välfärden på MINC. Anmäl på vår hemsida Utbytesstudent /alt via email direkt till Jessica Östman senast den 20 april.

 
Öppet hus för Rotary Utbytesstudent Kim Hall 2019-04-05 22:00:00Z 0 Utbytesstudent

Rekordmånga vimplar
 

Publicerad av Kim Hall den 05 Apr 2019
artikeltumnagel
Åtta vimplar! Så många har aldrig Malmö-Öresund Rotaryklubb överlämnat i ett bräda någonsin. Sandy och Henry Lee hade lyckats få sju stycken när de besökta Taiwan i ett GSE-arrangemang som Rotarydistriktet arrangerar. Charlotte Blom och Claus Vigsø hade med sig en vimpel från Iowa, USA, vilket är det normala. På bilden ser vi Sandy Lee, Henry Lee, Karin Andersson, president, och Charlotte Blom.
Rekordmånga vimplar  Kim Hall 2019-04-04 22:00:00Z 0 Malmö Öresund Rotaryklubb
Fler platser till Convention i Hamburg Kim Hall 2019-03-22 23:00:00Z 0 Rotary Convention Hamburg

Hjälp till självhjälp

Publicerad av Kim Hall den 23 Mar 2019
artikeltumnagel
Agneta Wixell har en man som ska starta sitt liv helt från början och som behöver allt till ett nytt hem: möbler, gardiner, handdukar, glas, bestick, tallrikar, kastruller, stekpanna, kaffemuggar med mera 😀gärna en cykel också.
Hjälp till självhjälp Kim Hall 2019-03-22 23:00:00Z 0 Malmö Öresund Rotaryklubb

Gå för skillnad

Publicerad av Kim Hall den 27 Feb 2019
artikeltumnagel
Gå för skillnad är ett nytt intercityprojekt mellan Malmö-Öresunds Rotaryklubb och Malmö-Triangelns Rotaryklubb som är planerad att äga rum den 11 maj på Gustav Adolfs Torg.  Det är ett gemensamt evenemang där klubbarna tillsammans med Rotary Doctor, U-fonden och Shelterbox samt förhoppningsvis Stadsmissionen visar upp sina verksamheter samtidigt som Rotary får tillfälle att synas. I år är det Gomspaltprojektet i Vietnam och tandvårdsprojektet för hemlösa som insamlingen från tipsrundan går till. Samtliga deltagare betalar en summa, exempelvis 50 kr för barn och 100 kr för vuxna. Planeringsarbetet pågår för fullt.
Gå för skillnad Kim Hall 2019-02-26 23:00:00Z 0 Gå för skillnad
Klubben får ny hemsideadress Kim Hall 2019-02-24 23:00:00Z 0 klubbnamn.rotary2390.se

Rotary Norden 2 2019 ute nu

Publicerad av Kim Hall den 22 Feb 2019
artikeltumnagel
I januari vändes alla blickar mot distrikt 2390 och Köpenhamn då Rotaract arrangerade det största eventet på 20 år i Malmö. Drygt 300 ungdomar från hela världen kom för att uppleva levande vikingar. Eventet blev en succé. Hur är det egentligen att vara ung i Rotary. Ställer vi upp för varandra? Läs om varför Marinela och Jens valde att bli Rotaracts och hur de planerar för att fortsätta som renodlade Rotarymedlemmar. Lillemor Darinder har varit assisterande guvernör i fyra år. Vad gör egentligen en AG?
Rotary Norden 2 2019 ute nu Kim Hall 2019-02-21 23:00:00Z 0 Rotary Norden

Inbjudan Rotarys humanitära arbete

Publicerad av Kim Hall den 08 Feb 2019
artikeltumnagel
Inbjudan till dialogkväll om Rotarys humanitära verksamhet. ”Tillsammans gör vi världen lite bättre!” Kom och diskutera och lär dig mer om hur vi som Rotarianer i Sverige, på olika sätt kan bidra till fred, bättre utbildning, rent vatten, god hälsa och hjälp när orkanen eller jordbävningen slår till! Kvällen kommer att inspirera och ge dig tips för att utveckla det internationella arbetet och engagemanget i din Rotaryklubb. Du får lära dig mycket om The Rotary Foundation men du får också höra hur U-fonden, Rotary Doctors Sweden, Shelterbox bidrar till Rotarys humanitära arbete. Maila: viveca@serder.se
Inbjudan Rotarys humanitära arbete Kim Hall 2019-02-07 23:00:00Z 0 Humanitärt arbete

Kulturfest på Kinesiskt nyår

Publicerad den 03 Feb 2019
artikeltumnagel
Det blev stor fest när SCCC (Swedish Chinese Chamber of Commerce) under ledning av Henry Lee, i Malmö-Södra Rotaryklubb, bjöd in till nyårsfest på Casino Cosmopol i Malmö lördagen den 2 februari. Det blev en kulturell kväll med flera olika musikaliska och dansnummer, allt från Salsa,  peruansk flöjt, trolleri, opera och till fantastisk violinist som verkligen tog oss alla med häpnad. Han var hur duktig som helst.
Kulturfest på Kinesiskt nyår 2019-02-02 23:00:00Z 0 Kinesiskt Nyår

Torkil Rönne om San Diego

Publicerad av Kim Hall den 28 Jan 2019
artikeltumnagel
Malmö-Öresund Rotaryklubb är unik på många sätt. Vi är inte bara den yngsta klubben i D2390, utan också den snabbast växande. 2019-2020 blir vi dessutom guvernörsklubb med Torkil Rönne som guvernör för distriktet. Han kommer under tisdagen den 29 januari att berätta för oss om RI-mötet i San Diego och om sitt tema samt förväntningar för året 2019-2020. Välkomna!
Torkil Rönne om San Diego Kim Hall 2019-01-27 23:00:00Z 0 Torkil Rönne for governor 2019-2020

Stor uppslutning på REM-fest

Publicerad av Kim Hall den 20 Jan 2019
artikeltumnagel
Det blev en lyckad välkomstfest på Rådhuset där borgmästaren Carina Nilsson där 230 Rotaracts och 60 rotationer festade tillsammans. Sedna fortsatte REM Öresund i tre dagar med vikingauppvisning både på Moriskan och i Trelleborg vid Trelleborgen. Dessutom var det några vikingar som följde med på banketten på lördagskvällen. Dessa tre dagar har varit fantastisk marknadsföring med två artiklar, en i Trelleborgs Allehanda och en helsida i Sydsvenskans lokala förstasida.
Stor uppslutning på REM-fest Kim Hall 2019-01-19 23:00:00Z 0 Välkomstmiddag Rådhuset med Rotary och Rotaract Europe

Inbjudan kinesiskt nyår
 

Publicerad av Kim Hall den 20 Jan 2019
artikeltumnagel
KINESISKT NYÅR –GRISENS ÅR  
PÅ CASINO COSMOPOL LÖRDAGEN DEN 2 FEBRUARI 2019
Det är SCCC (Swedish Chinese Chamber of Commerce) som i samarbete med Casino Cosmopol bjuder in till att fira kinesiskt nyår, Grisens år, lördagen den 2 FEBRUARI på Casino Cosmopol i Malmö. Upplev ett traditionell kinesisk nyårskultur med en spektakulärfartfylld nyårsshow av yppersta kvalitet och kinesisk buffé.
 Registrering från kl 17.00 och bufféerna står uppdukade från kl. 17.30. Showen startar kl. 19.00 och livesänds även på TV-skärmar i kasinot. Nyårsunderhållningen fortsätter i kasinot kl 22.00 och då serveras även en mindre buffé.
 
Inbjudan kinesiskt nyår  Kim Hall 2019-01-19 23:00:00Z 0 Kinesiskt Nyår

Distriktet tappar medlemmar

Publicerad av Kim Hall den 13 Jan 2019
artikeltumnagel
Den negativa trenden med minskat medlemsskap har äntligen brutits i Rotary internationellt! I juli 2018 kunde Rotary International (RI) meddela att medlemsantalet har ökat med 11,394 medlemmar och därmed har Rotary  1,206,501 medlemmar i hela världen. Distrikt 2390 har dock tappat både antal klubbar från 60 till 59. Under Rotaryåret 2017-18 tappade distriktet 97 medlemmar (2,845) och under perioden 1 juli till 30 december tappade distriktet 13 medlemmar ( 2,735). Med gemensamma krafter kan vi attrahera fler medlemmar till Rotary och distriktet. Lycka till!
Distriktet tappar medlemmar Kim Hall 2019-01-12 23:00:00Z 0 Rotary International

Välkomstmiddag med Rotary och Rotaract Europe

Publicerad av Kim Hall den 03 Jan 2019
artikeltumnagel
Den 17-20 januari gästas Malmö av Rotaractare från hela Europa, till och med världen. Malmö Stad bjuder därför in till en välkomstmiddag den 17 januari på Malmö Rådhus. Arrangörerna har beslutat att reservera 50 platser till medlemmar i Rotary Sverige och Danmark. Middagen är kostnadsfri men det krävs en anmälan senast den 9 januari för att kunna delta och den är bindande. De som är anmälda men inte dyker upp kommer debiteras för sin förlorade måltid enligt Malmö Stads policy.   
- Middagen äger rum på Malmö Rådhus, Stortorget 
- Torsdagen den 17 januari klockan 19.00 (Var i tid eftersom dörrarna stängs)
- Kostnadsfritt (Anmälan är bindande, utebliven närvaro debiteras)
- Anmälan görs senast Onsdagen den 9 januari. 
- Begränsat antal, först till kvarn.
- Dresscode: Throwback Thursday / Business Casual
Välkomstmiddag med Rotary och Rotaract Europe Kim Hall 2019-01-02 23:00:00Z 0 Välkomstmiddag Rådhuset med Rotary och Rotaract Europe

Guvernörsmöte med reflektion från San Diego
 

Publicerad av Kim Hall den 02 Jan 2019
artikeltumnagel
Rotaryåret 1 juli 2019-2020 är Malmö-Öresund Rotaryklubb under ledning av Torkil Rönne, guvernörsklubb. Det innebär att klubbmedlemmarna och paret Torkil och Jette Rönne får ett särskilt ansvar för vårt Rotarydistrikt 2390 (Skåne). Torkil och Jette Rönne har därför bjudit in Carl och Kristina Hedberg, nuvarande guvernörspar, tidigare guvernörer i distriktet (PDG), COL-representant med flera till vårt klubbmöte den 29 januari kl 17.30-21.00 då de berättar om sina erfarenheter från San Diego, temat för Rotaryåret och hälsning från Rotary International. Passa på att anmäla dig till detta högtidliga tillfälle, klubbens egna medlemmar anmäler sig och sina gäster via hemsidan medan de inbjudna gästerna och övriga intresserade som vill komma gör det via ett mail till torkil@cuprus.se
Det går även att anmäla sig till christina.neil@ymail.com
 
Guvernörsmöte med reflektion från San Diego  Kim Hall 2019-01-01 23:00:00Z 0

Läs om COL i Rotary Norden 1 2019

Publicerad av Kim Hall den 18 Dec 2018
artikeltumnagel
Många medlemmar känner inte till hur Rotaryorganisationen egentligen är uppbyggd och att Rotarys regler styrs av vad COL (Council on Legislation), eller Lagrådet som vi kallar det i Sverige, beslutar om. COL är Rotarys motsvarighet till Riksdagen. Det är COL-representanterna (Lagrådsrepresentanterna), en för varje distrikt och som väljs för tre år, som sätter Rotarys internationella stadgar (regler) som alla klubbar (medlemmar) i hela Rotaryvärlden ska följa. I detta nummer av Rotary Norden beskriver vi hur COL arbetar och dess demokratiska funktion.
Läs om COL i Rotary Norden 1 2019 Kim Hall 2018-12-17 23:00:00Z 0 Rotary Norden

Därför firar vi Sankta Lucia

Publicerad av Kim Hall den 15 Dec 2018
artikeltumnagel
Vid årets julfirande hade Malmö-Öresund Rotaryklubb glädjen att få lära oss om Lucia och varför vi i Sverige som enda namn firar detta italienska skyddshelgon Sankta Lucia som föddes 280 i Syracusa och som romarna dödade omkring  år 300 den 13 december.
Läs May Mosbachs gripande historia om Sankta Lucia.
Därför firar vi Sankta Lucia Kim Hall 2018-12-14 23:00:00Z 0

Två Lucior kom med ljus i hår
 

Publicerad av Kim Hall den 12 Dec 2018
artikeltumnagel
Det blev en annorlunda julfest när två Lucior plötsligt skred in i sällskap av stjärngosse, jultomte, tomtenisse och renen Rudolf denna kväll. Ett 30-tal medlemmar varav två gäster hade alla med sig var sin julklapp som jultomten, president Karin Andersson, delade ut efter luciasånger och ett intressant framförande av May Mosbasch, en av Luciorna. Vår krögare Dennis hade lagat extra god anka och Charlotte Blom hade bakat Lussikatter till kaffet. En perfekt kväll att minnas!
Två Lucior kom med ljus i hår  Kim Hall 2018-12-11 23:00:00Z 0

Anmälan till Convention i Hamburg

Publicerad av Kim Hall den 12 Dec 2018
artikeltumnagel
Rotarys stora Convention i Hamburg äger run den 1-5 juni 2019. Om du är intresserad av att delta måste du anmäla dig på www.rotary.org och betala in avgiften innan du åker dit. Distriktet har ordnat två bussar och hotell. Dessa bokas via Torkil Rönne som har reserverat 26 platser. Hotell och bussresa kostar ca 4000 kr. Deltagandet i Convention skiftar. Det blir dyrare ju längre tid du väntar. Anmäl innan den 15 december för sedan höjs priset.
 
Anmälan till Convention i Hamburg Kim Hall 2018-12-11 23:00:00Z 0

Kreativt Nätverksmöte

Publicerad av Kim Hall den 10 Dec 2018
artikeltumnagel
Det blev ett ovanligt kreativt nätverksmöte fredagen den 7 december då 26 nyvakna Rotarianer samlades på Rotary NäringslivNätverk på HighCourt (Gamla Hovrätten) I Malmö. Alla talade om vilken succé som var bäst under året och diskuterade hur nätverket kan bli ännu bättre så att vi får fler morgonpigga Rotarianer till att komma när det är dags igen den 1 februari 2019. Nätverket träffas första fredagen i månaden under hela året, med undantag för sommar och jullov. Här har du som är yrkesverksam alla chanser att utvidga ditt nätverk, kanske hitta ett nytt jobb eller partner eller uppdrag. Ju mer du ger desto mer får du tillbaka.
 
Kreativt Nätverksmöte Kim Hall 2018-12-09 23:00:00Z 0

Rotary på frukostkonsert Malmö Live Konserthus

Publicerad den 29 Nov 2018
artikeltumnagel
Musik sprider glädje och vad kan inte vara bättre än att uppleva livekonsert på Malmö Live till frukost?
Onsdagen den 5 december kl 7.15 öppnas dörrarna till Malmö Live. Frukost serveras vid Kanalscenen innan  Cecilia Molvin från Skanska berättar om samarbetet med Malmö Live och deras arbete med social hållbarhet.  8.15-8.45 startar konserten med VOS, 24 körsångare, med Robert Bennesh, domkyrkoorganist och körledare, som dirigent. Arrangemanget är ett samarbete mellan Rotary, Malmö Live Konserthus och Skanska.
Anmälan SENAST 29 NOVEMBER eva.claeson@malmolive.se
Rotary lottar ut vinster till förmån för Rotaracts REM Öresund som äger rum den 17-19 januari i Malmö och Köpenhamn.
Rotary på frukostkonsert Malmö Live Konserthus 2018-11-28 23:00:00Z 0

Event på Malmborgs väckte intresse

Publicerad av Kim Hall den 29 Nov 2018
artikeltumnagel

Många nyfikna kom fram och undrade vilka de blåklädda personerna var med Rotarylogga på bröstet när Malmö-Öresund RK under två lördagar i oktober och november delade ut flyers om sin klubb och Rotary generellt till ICA Malmborgs kunder.

– Många tror att Rotary är en hemlig organisation medan andra visste ingenting om Rotary. Sedan fanns det dem som varit Rotarianer på annan ort eller som funderat på att engagera sig nu när barnen blivit vuxna. Så reaktionerna skiftade, men för oss var det bra att visa upp att vi har en Rotaryklubb i Limhamn och att man är välkommen att besöka oss, säger Eva Martinson, ansvarig för medlemskommittén och initiativtagare till eventet.

Event på Malmborgs väckte intresse Kim Hall 2018-11-28 23:00:00Z 0

Årsmöte för klubbmedlemmar
 

Publicerad den 24 Nov 2018
artikeltumnagel
Välkomna till Malmö-Öresund RK.s årsmöte på tisdag den 27 november.
På årsmötet kommer Torkil Rönne, past president i Malmö-Öresund RK, att sammanfatta sitt år som president 2017-2018 och inkommande president Bengt Johansson att presentera sin styrelse för kommande år 2019-2020. Som medlem är det bra att skriva ut och ta med sig bilagor inför årsmötet som skickades ut tillsammans med kallelsen! Inga utskrifter kommer att finnas på årsmötet!
Anmälan görs senast måndag kl 12 så vår krögare Dennis vet hur mycket mat som skall tillagas. 
Om någon har problem att logga in så går det bra att ringa eller maila till Chris senast måndag lunch. Chris har tel nr: 040-152224 alt. 070-4641831, mailadress: christina.neil@ymail.com
Det är på årsmötet vi formar klubben tillsammans.
Välkomna!
Karin Andersson, president 2018-2019
Årsmöte för klubbmedlemmar  2018-11-23 23:00:00Z 0

Bli Rotarys superhjälte

Publicerad den 18 Nov 2018
artikeltumnagel

Bli en Superhero och dela du också så sprids Rotarys varumärke ännu mer. De som går in på sociala medier och delar är superhjältar. En liten insats krävs för att klicka och sedan sprids Rotary automatiskt. Tänk bara på vem ni lägger ut bilder på och vem ni vill jobba med, eller skaka rumpa med, som Rotaract i REM. Känn efter innan ni lägger ut någonting. Därför har Distriktets PR-ansvariga med Mia Rolf som ordförande, ordnat en utbildning för dig som är rotarian och som vill lära dig hur sociala medier fungerar. Anmäl dig senast den 22 november på distriktets hemsida. Utbildningen sker söndagen den 25 november kl 15-17 på Studio, Nordenskiöldsgatan i Malmö.

 
Bli Rotarys superhjälte 2018-11-17 23:00:00Z 0
Läs nya Rotary Norden nr 6 2018 Kim Hall 2018-10-25 22:00:00Z 0

Tre nya medlemmar

Publicerad den 24 Oct 2018
artikeltumnagel
Vi välkomnar Gunnel Kristiansson, Jenny Glöck och Karsten Vestergaard som nya medlemmar i Malmö-Öresund Rotaryklubb. De har länge visat intresse för klubben och Rotary. Tillsammans ska vi ha roligt, lära oss något nytt på våra föredrag och göra skillnad till en bättre värld.
Är du också intresserad så tag kontakt med oss.
Tre nya medlemmar 2018-10-23 22:00:00Z 0

Synliggör Rotary på Malmborgs

Publicerad av Kim Hall den 24 Oct 2018
artikeltumnagel
Rotary är ett fantastiskt nätverk som dessutom gör gott i världen. Men det är alldeles för få som känner till Rotary. Därför kommer medlemmarna i Malmö-Öresund Rotaryklubb sprida information om Rotary på Malmborgs den 27 oktober och den 24 november klockan 10-14 och samtidigt bjuda in till att besöka Malmös yngsta och trevligaste klubb som gäster. Ett tillfälle man inta får missa.
Projektledare är Eva Martinsson
Synliggör Rotary på Malmborgs Kim Hall 2018-10-23 22:00:00Z 0

Peter J Skogström inspirerade

Publicerad av Kim Hall den 24 Oct 2018
artikeltumnagel
Det blev en matinspirerande kväll när Peter J Skogström berättade om sitt liv och vägen till att bli mästerkock. Idag har han åtta restauranger. Han blev årets kock 2006 och gjorde ett nytt försök 2018 då tillsammans med sin fru Marie som också är kock. Peter hamnade i final och kom på sjätte plats. Marie blev semifinalist. Peter har en fantastisk vinnarskalle och älskade att tillbringa tre veckor i Kockkollot Kockarnas Kamp i TV4, vilket han vann...så klart. 
Vi var 34 personer som kom och njöt av denna afton som handlade om mat, kockglädje och tips på vad som idag är svensk husmanskost.
 
Peter J Skogström inspirerade Kim Hall 2018-10-23 22:00:00Z 0 medlemmar

Synliggör Rotary med profilprodukter
 

Publicerad av Kim Hall den 22 Oct 2018
artikeltumnagel
Syns vi inte finns vi inte!
Jette Rönne och Eva Martinsson hade fullt upp med att få Rotationer att bli mer synliga genom T-shirts, jackor, väskor med Rotary-logga. Distriktet tillhandahåller kepsar, pennor och Rotaryvästar som gör dig synlig i mörkret. Är du intresserad av profilprodukter som enskild Rotarian eller som Rotaryklubb är ni välkomna att kontakta Kim Hall, Torkil eller Jette Rönne. Du är också välkommen som gäst så hjälper vi dig.
 
Synliggör Rotary med profilprodukter  Kim Hall 2018-10-21 22:00:00Z 0
Få inspiration, glädje och kunskap!Lär känna nya människor nära dig! Malmö Öresund 2018-07-13 22:00:00Z 0

Att finna fristad

artikeltumnagel
År hade Angalia Bianca sovit i övergivna byggnader över hela Chicago.Hon stal. Hon gjorde droger. Hon tillbringade tid in och ut ur fängelse för förfalskning, stöld, intrång och innehav av narkotika.Men efter att hon landat i fängelse för sjunde gången, något förändrats--Bianca visste att hon ville ha ett bättre liv.Hon visste precis hur man gör det hända.
Att finna fristad 2018-03-28 04:00:00Z 0

Rädda liv i Ghana

artikeltumnagel
Vad är det som att ta ett stort team till Afrika?Det har förmodligen varit en av de mest givande upplevelserna i mitt liv.I mitten av februari började jag leder roterande medlemmar från hela den östra kusten av USA genom Ghana.Jag har försökt att ge teamet en ghanansk Välkommen som jag fått på mina tidigare resor.En stor resa är en verklig välsignelse eftersom varje person ser Ghana och vårt arbete på ett annat sätt.
Rädda liv i Ghana 2018-03-28 04:00:00Z 0

Vi har fått ny president !

artikeltumnagel
Karin Andersson, som var med att starta klubben för två år sedan, blev klubbens tredje president den 3 juli 2018. Hon axlar rollen efter Torkil Rönne och Kim Hall. Det blev rena julafton denna dag då Torkil och Jette Rönne precis hade kommit hem från Rotarys convention i Toronto, Canada. Med sig hade de diverse rotarypins och diplom som delades ut både till alla som Torkil samarbetat med i styrelsen och till den nya styrelsen. Det blev en riktig fest med Budapestbakelse som Karin hade bakat.
 

 
Vi har fått ny president ! Malmö Öresund 2018-03-27 22:00:00Z 0
Läkarteamet från Vietnamn Kim Hall 2018-03-26 22:00:00Z 0
Tags
Alla (241) Klubbfest (14) End Polio Now (12) Rotary Norden (12) sommarrotary (12) Malmö Öresund Rotaryklubb (11) promenad (11) medlemmar (10) Årsmöte (9) Vänskapsklubb (9) Hållbarhet (8) TRF (8) Covid-19 (7) Moment 22 (7) Nya medlemmar (7) Rosengård (7) Utbytesstudent (7) Vietnam (7) Endpolio# (6) fest (6) Humanitärt arbete (6) Julfest (6) Plocka skräp (6) Presidentskifte (6) Rotary Connect The World (6) satellitklubb (6) trivsel (6) World Polio Day (6) synliggör Rotary (5) Digitala möten (4) Ledarskap (4) PHF (4) RI president (4) Rotary Convention Hamburg (4) Sommarpromenad (4) Torkil Rönne for governor 2019-2020 (4) U-fonden (4) Välgörenhet (4) #gåförskillnad (3) Årets klubb (3) D2390 (3) Föredrag (3) Klimatförändringar (3) Klubbsamråd (3) LKG (3) storytelling (3) Danmark (2) DG (2) Distriktkonferens (2) Distriktskonferensen (2) DO (2) Egoföredrag (2) Event (2) Gå för skillnad (2) guvernörskifte (2) Guvernörsskifte (2) jul (2) Julmarknad (2) Kinesiskt Nyår (2) Ledarskapsutbildning (2) Major donor (2) RLI (2) RN (2) Scouter (2) Shelterbox (2) Snapsvisor (2) Stefan Knutsson (2) The Rotary Foundation (2) Trädplantering (2) utbildning (2) Välkomstmiddag Rådhuset med Rotary och Rotaract Europe (2) Vårfest (2) Wednesday Night Live (2) Action Summit (1) Barry Russin (1) Bunkeflo (1) ClubRunner (1) convention Houston (1) Convention Singapore (1) Corona (1) CR (1) Distriktets superlotteri (1) Distriktslotteri (1) Gerogia (1) Gerorgiastipendium (1) Guvernörsbesök (1) Inspiration Day Denmark (1) IT (1) jubileum (1) klubbnamn.rotary2390.se (1) København-Langelinie (1) konsert (1) Konstlotteri (1) Lotteri (1) Malmö Live (1) Medlemsvård (1) Miljö (1) musik (1) Nyårskonsert (1) Ön (1) PETS (1) PHF Rubin (1) PHS (1) RFE (1) RI (1) Rotarian of the year (1) Rotary 116 år (1) Rotary Doctors (1) Rotary Inspirationday (1) Rotary International (1) Rotarybal (1) Rotaryutbildning (1) stipendium (1)